Växter!

Så var det dax att plantera lite växter. Detta året bestämde vi oss för att inte ha så mycket i växthuset som vi hade förra året. Speciellt som vi ska vara iväg stora delar av sommaren. Det blir mer traditionella saker i år, morot, tomat, gurka, chili och några ovanliga jordgubbar. 
 
 
Jag är rätt kass på att plantera och har dålig koll på hur man planterar. Men efter att ha googlat på: hur plantera potatis och hur tätt man ska sätta potatis kom jag fram till att jag hade rätt bra koll ändå. bara att ploppa i potatisen med grodden uppåt! 
 
 
Vi har även äntligen bestämt oss för vilka stenar som ska va på sidan av huset! Det har tagit några år men nu är det på g! Allt är lixom färdigt och det är bara att lassa ner gruset och plantera tre fina träd. Jag har skickat efter en offert på sten från Flisby men de har inte svarat än, får nog ringa dem i morgon! 
 
 
Här är vi och kollar på sten på Flisby efter ännu ett besök på BNK (där de utreder Mike)  i gbg =) 
Det kommer bli så snyggt med stenarna! 
 
 

Bilar

Vilka dagar det varit nu det sista! Vi var och kollade på massa fancy bilar som körde genom kommunen härromdagen. Barnen tyckte dom var jättefina. Mike och jag bestämde oss för att vi ville ha en grön Lamborghini alternativt en sån Ferarri Lussi, sån med bagage ni vet! 
 
 
Alltså jag tycker att mina barn är coolast i världen! Nicci! 
 
 
Alltså dom är det! Mike! 
 
 
Här sitter vi fint och väntar på att bilarna ska fara förbi. Utanför Netto! 
 
Sedan bestämde vi oss för att åka till en lekplats som vi inte vart på innan. Den ligger vid Stommenskolan. Tillsammans med den gamla lekplatsen så är den en riktigt bra lekplats. Minus att dom fortfarande har grus på gamla delen. 
 
 
Här övar barnen på turtagning. Dom turas även om att hämta tillbaka linbanestolen! Vi fikade nybakade kanelbullar (direkt upptagna från frysen, dock bakade av mig och Cimberli) och drack bubbelvatten! 
 
Nu har jag bokat färdigt resan i sommar, ja för det är ju faktiskt snart sommar. Det blir Landvetter - Paris, Paris - Nice och sedan blir det Nice - Landvetter. Först blir det Disney world och Eifeltornet, sedan blir det franska rivieran, Antibes. och Vi är borta i typ två veckor och jag längtar ihjäl mig! 
 
Jag tror det är bra att resa runt med barnen. Vissa säger att de ska åka sedan när barnen är större så de kommer minnas resan. Jag säger att res när barnen är små och res igen då när dom blir lite äldre helt enkelt. Barnen gillar att resa, de gillar att ha resväskor och gillar att flyga. De gillar verkligen att se nya platser. Cimberli är den av barnen som blir lite orolig och spänd inför resor och mist sagt förväntansfull. Dels för att hon börjar längta till resan redan första dagen jag bokar den och dels för hon är så noga med att allt ska bli perfekt. KIllarna följer med och anpassar sig bra. Jag är så glad att Mike inte blir det minsta orolig. Det är flera av de barnen som har samma kromosomavvikelse som Mike, PTLS, som blir väldigt oroliga inför förändringar. Jag har alltid varit noga med att i princip ställa samma krav på Mike som på våra andra barn, har format honom så han är framåt. Format alla mina barn så dom är framåt och viljestarka individer!  

Hem

Vi besökte även några andra fina ställen! Vi åkte till staden Murcia, som är en jättefin gammal stad. Gamla hus och rena gator. Där åt vi så god glass, eller youghurt var det nog! Det stod en tjej i en lucka och så fick vi välja vad vi ville ha i glassen. Barnen valde kinderchoklad och jag valde färska jordgubbar! Verkligen gott! 
 
 
Alltså bilden visar inte helt hur vackert detta var. Ett stort märkligt träd med lite grönt här och där tillsammans med en jättehylla med fina röda blommor i. Men var så fint! 
Jag är för övrigt ganska dålig på att ta kort. De kort som jag tar lägger jag inte ner någon tid för. Jag är mer för att njuta av stunden och snabbt fiffla upp telefonen för att ännu snabbare lägga ner den i väskan igen. 
 
Sen var vi givetvis på favvostället Zenia Boulevard! Det stora köpcentret med massa fina affärer och med massor med god mat! Och sådanna som fixar fina naglar. Enda svåra är att vilket land jag än fixar naglarna i så blir det någon miss i kommunikationen. Hur kan glitter-lila bli glitter-rosa? 
 
 
Här står barnen på scenen och har klubbmöte. Efter att två av fem tappat sina visselknubbor inom fem sekunder och därefter fått nya så står de där nöjda och glada! 
 
Vi besökte även en plamstad, eller Palmlunden i Elche! Jag fullkomligt älskar palmer. Vi bestämde oss för att va tusister och tog ett litet leksakståg som skulle gå mellan palmerna. Men chuffören körde lixom iväg, ut på stora vägen och runt i staden med. Samtidigt som en högtalare mumlade saker på engelska hela tiden. Det var riktigt mysigt när barnen väl bestämt sig för vem som skulle sitta var i tåget och slutat hoppa runt. 
 
 
Det regnade och Mikes hår blev härligt krulligt! Som tur var hade några av barnen med sig paraplu. Men varmt regn är inte rå läskigt ändå! Och jag fick en  citron från ett citronträd! Jag älskar citron och apelsinodlingar. Jag skulle kunna köpa ett ställe utomlands bara för att odla mina egna! 
 
Tillslut var det dax för hemfärd. Det var så varmt på flygplatsen i Spanien så barnen blev svettiga.
 
 
Nicci och Mike höll på att prata i sina walkie talkies, som var i form av Ironman och Batman. Sekunden efter bilden säger en spansk dam som checkar in oss att pojken måste ha tröja på sig. Dresscode, så vi tog givetvis på honom tröjan och tog av den en minut senare på planet. 
 
Vi mellanlandade i londom på hemvägen. Det var riktigt mysigt faktist!
 
 
Här sitter och står barnen i väntan på att få gå på det engelska planet. Eller norska Norwegian!
När vi kom hem var barnen och vi andra helt slut! 
 
Nu har jag bokat en resa till Paris om några veckor. Tanken är att vi ska åka till paris, stanna där några dagar och sedan åka ner till franska rivieran, Nice. Sedan flyg från Nice och hem igen! Tänkte gå på Disney World, turista lite och sitta på cafèn! Sedan åka till Nice och sola och bada! Vi får se! 
 
 

Flätor

Cimberli ville göra flätor i Marinan som ligger i torrevieja. Jag trodde hon ville ha hela håret flätat, eller i alla fall halva. Men inte! Hon valde två flätor vid sidan.
 
 
Hon är så cool! Min diva! 
 
 
 
Här är barnen redo för Fiat och strand. Jag gillar verkligen att klä barnen likadant. Helst vill jag klä Cimberli med men den fighten är inte värd att ta på semestern. Däremot på veckodagarna är det jag som lägger fram kläder varje kväll och då får barnen helt enkelt ha de kläderna dagen efter. Jag vill gärna lägga fram kläder för fyra dagar framåt =) minst. Sedan om de vill klä sig som clowner på helger, ja de får väl gå. Jag vet inte hur många gånger jag och barnen vart på jouren/akuten (eftersom mina barn, speciellt Mike hittar på saker som inte alltid är så bra) och läkarna frågat Cimberli om hon vart på kalas. Hon hade oftast sådanna där spröt på huvudet innan, kalasspröt med bollar på. Ibland hade bollarna ramlat loss, då var det mer som vassa känselspröt. Klänning och känselspröt. 
 
Vi kände att vi behövde lite mer standtid så vi åkte till en strand som vi aldrig vart på förut. Minns inte vad den hette. Men den var ganska stor och jättefin. 
 
 
Bilden är hur skön som helst men det blåste stoll! Jag tog på mig linne t-shirt och tjocketröja och la mig på en filt men sanden blsåste in i öronen och jag frös så jag darrade. De andra frös självklart inte så mycket som jag.  Men när vännerna kom så bestämde vi oss till att byta strand, till en som det sägs att det blåser lite mindre på. Vi tog oss dit cirka 3 minuter med bil och där var det så varmt och stranden var helt full av bikinimänniskor och alla stirrade märkligt på mig för att jag jag var klädd för höstväder. Lyxigt! Vi fick till och med flytta oss längre ner mot havet så den lilla blåsten som fanns där svalkade oss. Var runt 26 grader, minst. Denna stranden heter Cabo Roig Beach och vännerna bor jättenära den.  
 
Senare åkte vi hem och duschade och åkte till en restaurang där man får kurrykyckling i en annanas. Smaskegott! Nicci toksov hela tiden så han missade maten. Restaurangen ligger jättefint precis vid en strand! Sen var vi stentrötta!

Fästning!

Dagen efter var Nicci glad och pigg. Han hade lite ont sa han men han är så modig! Eftersom vädret skulle va 20 grader och blåst i Playa Flamenca så bestämde vi oss för utflykt! Vi besökte en borg, eller fästning, eller militäranläggning som ligger i Cartagena. Bateria de Castillitos. Tar typ nästan 2h att köra dit. Den sista biten är smal kringelikrokväg. Jag är så glad att vi inte hade våran volvo utan en liten fiat! Det finns ingen toalett eller café där, så ett tips är att gå på klosetten före och ta med fika och vatten! 
 
 
Supercoolt! Kanonerna användes till och med 1993! De måste skjutit hur långt som helst! 
De hade även värsta vakttornen där, eller vad man nu kallar det! Måste vart rätt trist att står där hela dagarna och vänta på adrenalinkicken som kom när fienden tillslut dök upp!
 
 
Här satt vi och fikade smaskiga jorgubbar och goda muffins! 
 
Det låg väldigt högt upp och var väldigt långr om man skulle ramla ner. 
 
 
Här står en kille och poserar, han bytte kläder och såg ut att va väldigt van vid att bli fotad. På den här bilden hade han valt att ha vita chinos, glansiga svarta skor och väst. Fräsigt! 
 Verkligen ett ställe värt att besöka =) 
 
RSS 2.0