Våran jul!

Våran har vart jättemysig. Relativt lugn med. Nicci har skrikigt en hel del, han gör det när de är mycke folk, det var lite små stressande.
 
 
När Cimberli vaknade på Julaftonsmorgon väckte hon mej och berätta att det var fullt med paket under granen! Vi åt frukost och sedan öppnade vi massa paket.
 
 
 
När barnen öppnat alla ( inte Nicci han somnade) tyckte Andreas att det var lite leksaker dom fått. Jag tyckte dom fått väldigt bra grejjer, kläder mest! Men då kom vi på att vi glömt en hel säck i garaget! Tre dagar senare poppade det fortfarande fram paket =) Vi hittade fler som vi glömt! Fick säga att det var för att Cimberli var duktig och lämnade sina nappar till Tomtebarnen som hon fick paket efter jul. Vilket har gått överraskande bra!
 
 
 
 Julafton var vi hos min mormor och hennes bror, åt god mat och fick paket =)
 
 
Sen kollade vi lite på Kalle Anka och åkte sedan vidare till Andreas föräldrar, för att äta mat och träffa Tomten med fler paket!
 
 
Nicci blev jätteförvånad över sitt geting-åk!
 
 
På juldagen var vi hos min farbror och firade jul med resten av släkten! Väldigt mysigt! 
 
 
 
 
Sen åkte vi ner till mamma och pappa i Varberg, där satt Tomten och sov!
 
 
 
 
 Hoppas er jul varit lika mysig som vår! God fortsättning!
 

Jul!

God jul!
 
 
 
 
 
God Jul på er! Hoppas ni har en riktigt mysig jul! 
Nu ska jag tvätta lite för att sedan fira jul imån igen med resten av släkten! Kollar på ett päron till farsa undertiden tvätten blir klar! Kram på er!

Nicci

Nu är Nicci 4 månader. Stor klump är han! Han somnar till o med själv ibland, utan att bli buren eller tutt-napp i munnen! 
 
 
Tydligen westside som gäller!
 
 
Leker med Mikes täcke
Sover me Nini
Löser problem
Försöker smita ur babygymmet men det var för jobbigt!
 

Mike 2 år!

I fredags fyllde min söta Mike 2 år! Vi började dagen med att sjunga och ge Mike paket. Kojan är inte riktigt färdig men han fick sitta i den och leka i garaget =)
Sedan fortsatte vi med att köpa gran. Andreas och Cimberli köpte den finaste ädelgranen i länet. Hur fin som helst!
Sen klädde vi den, Cimberli krossade en glaskula och Mike åt på en mini discoboll av glas den med.
 
 
 
Zessie är bra nyfiken på fall den har besökts av ekorrar!
 
Nicci såg ut såhär när han vakna upp i bärselen och såg granen
 
 
Det blåste och regnade massor. Vi som hade planerat at åka till Liseberg. Men funderade på vad vi skulle göra istället då! Badhus, Leos lekland? Nej för mycke barn och möjliga smittor, men vad finns att göra utomhus vi den här tiden på året?!
 
Men efter ett samtal bestämde vi oss för Liseberg igen då det va sol och inte blåste längre i gbg. Hur mysigt som helst!
 
 
Det första vi gjorde var att vinna en stor Toblerone!
 
Hoppas det är några vita i med!
 

Här åker dom! Mike var lite skraj! Cimberli sitter stolt själv där framme!
 
 Sen träffa dom Snö-kaninen!
 
 
Snö-Kaninen kramades och klappade med sina stora labbar på kinderna!
 

Mike den stackaren var inte helt säker på fall han skulle krama eller springa!
 
Barna var jätteduktiga! Nicci vaknade och var jättehungrig, då gick vi till soppköket och åt soppa med varm choklad. Jättegod gulashsoppa åt jag och barnen, Andreas åt brockoli och blomkålsoppa. Nicci drack dock mjölk!
 

Hot cocco ala fartraide! Me LIKE!
 
 
 
Här berättar Cimberli både vad hon och Mike vill ha av Tomten!
 
 
Mike var jättenöjd! Men det var Andreas som somnade först när vi väl kom hem!

Kalas!

Då Mike blir 2 år på fredag har vi ju haft kalas! På lördagen var vi bortbjudna med vårt härliga grann-gäng. Vi åt god julmat och hade väldigt mysigt! 
De stora barna sov hos mormor och morfar. Dom var ditbjudna på julbak. Dom bakade julgodis och pepparkakor! Jag åkte ner på morgonen oh lämnade dom, åt soppa och visade min pappa hur man bakar bröd! 
Andreas var hemma och byggde på kojan! Den blir hur fin som helst! 
 
 
Mike ser lite förvånad ut och undrar om han få ta den där pepparkaksformen :)
 
 
 
Till kalaset hade jag och Cimberli bakat gröna och blåa kakor, kanelbullar ( som jag upptäckte när jag skulle hälla på pärlsocker att det var slut, men dom blev goda ändå) Och en Mudd Cake med Oreos! 
 
 
Tårtan blev snygg men väldigt söt! Inte gullig utan smak-söt, fick använda plackers, borsta tänderna i 2 minuter och skölja med flux på kvällen!
Hur har ni det med tandhygienen? Slarva ni och ljuger för tandläkaren om att ni fluxar varje dag!? Bustroll! *läs tandtroll*
 
 
Min stora kille!
Tack alla som kom på kalaset! Men fasters paket vann överlägset!
 
 
Han hann knapt vakna i morse innan han skulle leka med bussen!
 
Snart är det jul! Godnatt!

Julgodis!

Här är ljusstaken på Andra advent! Julen är snart här :)
 
 
Jag har fått världens bästa ide! Helt säkert! jag funderade på vad Mike skulle få i födelsedagspresent! Han har massa leksaker, Cimberli har leksaker. Eftersom dom är jämngamla och inte bryr sej om fall sakerna är rosa eller blå eller gröna (vilket är jättebra, jag är noga med att alla färger är till alla) är det jättesvårt att hitta på nåt! 
Men en koja! En innekoja! Det blir perfekt. Då kan Mike kanske gå undan lite om han vill va ifred och känna sej trygg där. 
Jag har gjort en ritning, googlade lite och bestämde mej snabbt för hur den skulle se ut. Det svåraste är bara att få Andreas att bygga den som ritningen. Han är inte den skarpaste kniven på att läsa ritningar. Men bara jag påminner honom och kollar att det går rätt till, då och då, brukar det bli bra! Jag vet att han kan finsnickeri, bara han lugnar ner sej lite ;) 
 
Kojan blir en meter från golvet! Mer detaljer får ni inte. Utan ni får se när den är färdig!
 
 
Här springer Mike runt på altanen i årets första snö! Det var halt och han halka hela tiden :) 
 
 
 Ta kort på mej när jag gosar med pappa sa Cimberli! (dom som gör skal till iPhone är ju inte jättesmarta, dom glömmer att blixten reflekteras i skalet)
 
I helgen hade vi julgodisbak! 
 
Dajm, vit-choklad-ris-puffjulgodis och rockyroad med dumle, digestivkex, cashew och pistachnötter, vit och brun marabo mjölkchoklad! 
 
 
 
 Pepparkakshus dekorerade vi med! Blev hur snyggt som helst! 
 
 
 
Jag envisades som vanligt med att limma med limpistol för att inte bränna mej på varmt socker (känns som socker är varmare än lim, men jag vet inte deras smältpunkt!) Jag råkade bryta av halva väggen men den limmades snabbt tillbax! Rätt var de var sa det poff och lixom small till och pistolen började ryka , jäkla tur allt var färdigt! Inte sista delen på  men det syns ju inte ändå
 
Nu blir det mera bakande inför Mikes kalas! 

Mike

 
 
Min lilla afro-pojke är som en virrepelle! Han tussar och plockar på och i allt! Blir tokig! Jag kan inte ens sitta och amma i soffan utan att han går ut i tvättstugan, typiskt stt han kan öppna dörrar nu!
När jag skäller på honom tittar han bara på mej, ibland ser han lurig ut! Men den fasen har ju alla barn :)
Vi får se vad dom säger på öron mot, ska dit i januari. Men väntar på kallelse, men jag ringde och puschade på dom lite :) känns som om man vill att nåt ska hända får man ligga på ganska bra! Men det gör mej ingenting jag gillar att ha kontroll! 
 
 
Provar Cimberlis napp om den är god, men ne!
 
 
 
Leker med favoritfötterna, samtidigt som han kollar på plingplong-mobilen!
Igår tog han sin första dalahäst! Jag höll fram den konstiga trähästen och då grabbade han tag i den! Väldigt högerhänt av honom! Mike och jag är vänsterhänta. 
 
 
Vansinnig och trött och tät i nosen!
 
Baby nezeril ska utgå. Sen kan man bara köpa den rosa! Den från 2 år. Näsdropparna för bebisar från 1 månad försvinner 31 december, även nässprayen från 7 månader tas bort! Jag har bunkrat upp. Fick ringa Apoteket och kolla var det fanns några kvar, dom var slut nästan överallt. Dom ska stoppas för att dom är stoppade i England och USA. Där finns dom i tablettform och antagligen överdoseras och ger därför biverkningar. I Sverige testade dom det för några år sen men kunde inte se några sånna biverkningar. Trots de har dom som gör läkemedlet bestämt sej för att ta bort det från marknaden! På de viset är de! 
Var av en slump jag märkte det, när andreas skulle inhandla det i helgen varndet slut överallt, jag förstod att det var stopp men ibland blir det ju de ändå! 
 
Idag blev det kantarellpasta till lunch!
 
 
Nu väntar vi på snön! 

1 Advent!

Då var det snart jul! Var väldigt mysigt att tända det första ljuset! Velade lite om hur plattan som ljusen står på ska se ut, men jag byter nog igen snart.
Vi tog ner jul-saks-lådorna och satte upp olika ljusdon och kännde oss allmänt juliga!
 
 
Der var ju även 1 december! Barna har 2 chokladkalendrar var. Jag och mamma hade köpt exakt samma kalendrar! En Hello Kitty till Cimberli och Monster Mike till Mike! Sen fick dom även en Haribo och Pet Shop av sin snälla
mamma!
 
Igår var vi ute på promenad, då babyjoggern låg i bilen blev det Emmaljungan som fick ut och åka. Mike stod jättefint på ståbrädan, han trillade av ibland men stod förvånansvärt bra! Nicci låg gott i åkpåsen, denna vagnen är ju väldigt rymlig.
 
 
Sen var målet att mata rådjuren. En del av bröden vi hade på dopet var svintorrt! Jag tänkte att rådjuren var sugna på lite bröd med ajvar :) men Mike var sugen han med, och Zessie!
 
 

Dopmaten!

Nicci har fått sin första spruta! Förra måndagen åkte jag och barnen till Bvc. Mike och Cimberli var jätteduktiga, trots att Cimberli blev sur som en citron direkt när vi kom in på Bvc. Men dom brydde sej inte alls om att Nicci fick sprutor! En i varje ben! Nicci blängde och skrek på Bvc damen! Han var jättelessen på kvällen och trött dagen efter!
Lillen hade blivit tjockare men inte mycke längre. 63cm lång och drygt 7400g! 
 
 
 
Nu är vi förkylda! Alla mer eller mindre. Men vi höll ju oss friska i 3 månader i alla fall. Men detta var inte helt oväntat, vi träffa ju ganska mycket folk på dopet. Känns dock riktigt jobbigt.
Natten mellan måndag tisdag kunde jag inte sova, bara kunde inte. Natten mellan tisdag onsdag var det Mikes tur, han blev förlykd på dagen och var hypervaken på kvällen, sov en liten stund och sen vaken igen. Till halv tre på natten.
Barnas kusin Emilio blev också förkyld, han har sen han var liten fått problem med luftvägarna då! Väser och får jobbigt att andas, men han är van och har lärt sej hantera det riktigt bra!
Nicci har haft feber med! Men just nu är han feberfri iallfall, lille pipis! Men är tokförkyld!
 
Flera har bett om recepten från dopet, detta är till er!
 
Här är recept på ett av bröden som var på dopet, jag bakade sånna här bröd, men två av dom med bara ajvar, ett med solrosfrön och flingsalt och ett med bara flingsalt:
 
http://www.recept.nu/ernst_kirchsteiger/matbrod/mjol/ernst_rustika_brod_med_ajvar_och_oliver/
 
 
Här är ett långpannebröd med morot jag bakade 2 av;
 
http://vanillaskykitchen.blogspot.se/2010/04/morotsrutor.html
 
 
Sen det tredje  brödet var även det ett långpannebröd fast med havregryn;
 
http://mumsfillibaba.blogspot.se/2011/03/langpannebrod-med-havregryn.html
 
Smaskelismask!
 
Gjorde en bassallad, med gurka, tomat, isbergssallad, en mix av salladsblad och honungsmelon!
Den andra salladen var lite mer matig, gurka, tomat, isbergssallad, en mix av salladsblad, purjolök, soltorkade tomater, en krämig fetaost och jättestora couscous.
Men jädrar vad sallad det blev över! Alltså av den jag köpt, massa salladshuvven och 4 gurkor en purjo och säkert 20 tomater. Det där jag läst om att räka en halv tomat per person gällde kanske när man bara har sallad och kött. Eller om man är en jätte.
 
Köttet var kallmarinerat. Dvs att man tillagade det först och sedan la det i marinad. Kycklingen blev dundergod! Fläskytterfilen med men kunde nog haft i lite mindre balsamico vinäger! Men absolut god ändå!
Jag skulle haft fläskfile med, men det blev aldeles förmycket kött, fick strunta i den. Jag räknade 150g kött per person! Men eftersom det inte alla 85 kom blev det för mycke det med! Man räknar vanligtvis 150-175 per vuxen! Men det var ju massa barn med! Konstigt när man tänker på de, jag äter ju lixom inte en 150 grammare med bröd!
 
 http://www.alexkappel.se/mat-och-vin/buffemat-kall-balsamico-och-chilimarinerad-kycklingfile/
 
Denna gjorde jag fast med fläskytterfile istället. Och jag marinerade det över natten!
http://nylagat.blogspot.se/2012/04/marinad-till-kycklingfile.html
 
 
RSS 2.0