Nicci Sixx

Nu har Nicci äntligen blivit Nicci Sixx, Nikki Sixx. Hela sex år! Som jag väntat! Han är helt otrolig den pojken. Den vackraste jag sett, förrutom mina andra barn då. Men han är verkligen något speciellt!
 
 
 Han var så glad för att fylla år. Han kunde inte somna kvällen före och när han äntligen somnade sött så vaknade han inte av att vi sjöng, vi sjöng tre gånger innan han vaknade. Vad är det för en dag, den sjunger vi alltid för barnen! 
 
 
 
Nicci började skolan samma dag som han fyllde år. Efter skolan slutat kom mina föräldrar och syrran med barn! Vi firade och åt marängtårta som jag bakat. Sedan frågade jag vilken mat han ville ha och när jag började laga den somnade han. Helt slut efter första skoldagen. 
 
I helgen hade vi kalas för alla barnen. Cimberli fyllde i Juli och Mike fyller i December men eftersom folk har svårt att ta sig tid och fira barnen så slår vi ihop kalasen till ett. Är osäker på om jag ska göra så i fortsättningen, blir rörligt och rätt otydligt för barnen. Vi firade även två kusiner på barnens kals, mig med iof då jag fyllde i Juni. Hipp hurra för mig. 
 
 
Jag hade bakat tre tårtor. Cimberli ville ha Rainbow Cake. Men två med marsipan på och jag valde att ha Sugarpaste på den tredje. Tyvärr var de ena marsipanlocket sönder. Trots att jag vart noga med att kolla datumet på locken. De hade lixom smält och kletats ihop och hade inte en chans att kunna lossna frå plastpappret de låg på. Fick bli plan B, som tur var fanns det frosting kvar så fick spackla den lite elegant och kasta strössel på. 
 
 
Här står de tre musketörerna och blåser ut ljusen! 
 
 
Ena tårtan! 
 
 
Andra tårtan. 
 
 
Tredje tårtan. Det roliga var att jag bakade tre tårtor för att kunna blanda bottnarna så de var tre olika färger på varje tårta. Men när jag satt hiop första kom jag på att den var helt grönblå, inte grönblå - rosa - lila. Men skadan var redan skedd och tårtårna blev läckra ändå! Framförallt smaskiga. 
 
 
 
 
Här är kul ballonger som jag köpt och blåst upp med helium. De smet hela tiden när jag skulle knyta fast snöret i dem, riktigt jobbigt att ha högt i tak och försöka fiska ner dem gång på gång.  
 
Det blev en strålande dag och så många människor kom, kändes det som. Ändå var det runt 9 stycken som inte kunde komma! Kalaset var mysigt och det var nöjda kalasbarn. Tur var att Sverge ändrades till sommar-mood igen och det blev 27 grader ute och strålande solsken. Så härligt att kunna duka ute. Barnen sprang i vattenspridaren och badade i poolen. Perfekt dag helt enkelt! 

Skolstart!

 På väg till Förskoleklass. Eftersom Mike och CImberli inte skulle vara på fritids fick de följa med mig och Nicci. 
 
 
Nu äntligen har skolan börjat! Cimberli har inte längtat men Mike och Nicci har!  Nicci och jag har vart på inskrivningssamtal, kanske inte heter så. Lära känna samtal då. Nicci var så blyg så han vågade inte titta på pedagogen. Hon bad honom rita en teckning vilket han snabbt gjorde, skrev sitt namn på konstverket och la sedan ner huvudet på min arm. Jag fick berätta hur den sköna killen är och pedagogen verkade genuint intresserad. Det sista läste hon upp vad vi skrivit att han kan och vad han gillar att göra, då lyssnade han intresserat, skrev sedan under pappret och gömde sig igen. Jag och Nicci var jättenöjda med samtalet! 
 
 
 
Här är de på skolstartsdagen! 
 
 
 
Niccis fina reflexryggsäck! 
 
Alla tre barnen ville ha nya ryggsäckar. Först ville inte MIke ha någon ny men C övertalade honom att köpa likadan som henne =) 
 
Barnen har vart nöjda men trötta efter skolan. Nicci har somnat på eftermiddagen varje dag typ. Igår sov han sig genom hela Thai Boxen. Han har bara vart på fritids en dag för jag har kännt att han inte orkat vara där. Skönt med rutiner och vardag igen! 
 
 
 

Vanligt igen!

Snart är det dax för Alfssonkidzen att börja skolan. Nicci börjar förskoleklass, Mike börjar tvåan och Prinsessan börjar trean. Mike kommer fortsätta gå i vanlig skola men med särskolans läroplan då. Jag övervägde ju att han skulle börja särskolan men vi (jag, resurs samt särskolans pedagog) kom fram till att det är bäst om han går kvar så länge de går i vanlig skola (alltså så länge han mår bra av det).  Jag är sent ute med inventeringen av diverse skolsaker. Men tror jag har allt under kontroll nu. 
 
 
Avocado-bröderna. Mike sätter i halsen om han äter för mjukt bröd, därför äter han "skalet" - klurigt! 
 
Jag är så taggad på att alla träningar ska börja för barnen. Cimberli har valt bort några av dem, vilket är bra för hon tränade för mycket. Det var Redskapsgymnastik på Borås GS, MTW Dans på Danskompaniet i Skene, Cheerleading på MFC Borås och Thai Boxning på Spirit fight center i Kinna. Får se vad Nicci och Mike kommer träna, givetvis kommer de träna Thai Boxning men ser gärna att de tränar något mer. Tidigare har de tränat brottning och Ishockey. 
 
 
 
 Nu har golvet kommit, tog bara tre månader ungefär. Men nu är det här! Snart ringer golvfolket och ber att få komma hit och lägga ut golvet. Dax att beställa soffor, bord och inredning som man bör ha. Jag är ju inte någon inredningsarkitekt precis. Jag har sjukt bra smak men är aldeles för obrydd och snål för att köpa inredning. Dock jobbar jag på att skärpa mig dagligen och ska snart köpe en pläd till. Ljusstake med. Schackspel också. 
 
 
 
Jag väntar fortfarande på att se om jag kommer in på någon skola. Har sökte lite olika utbildningar och till hösten och även några som börjar i vår. Alla utb är på Högskola då jag inte tycker man får ut samma alls av komvuxutbildningar. Eftersom Mike fortfarande inte kan vara på fritids är diverse utbidningar på distans, någon av dem med ett få sammankomster. Spännande. Kommer jag inte in går jag till plan B. 
 
 
 
Cimberli hade fixat vacker fika till mig. Helt underbart, speciellt när hon glittrat hela bordet mer eller mindre! Jag älskar glitter! 
 
Jag och C har vart på Gekås i Ullared och köpt presenter till Nicci! Han är den smartaste i hela världen. Även den ödmjukaste och mest empatiska. Mest viljestarka med. Härlig blandning. Han är inte lika mottaglig för inlärning som Cimberli var i hans ålder men jag jobbar på med att lära honom allt från mätenheter till gulds smältpunkt. Cimberli lärde jag ju mest engelska, vilket resulterade i att hon pratar flytande engelska och har gjort sedan hon var runt fyra år. Sämre koll har hon på geografi och teknink. Mike är inte mottaglig alls knapt för direkt inlärning, han lär sig mesta av att sitta vid sidan och lyssna halvhjärtat. 
 
 
 
 I veckan har vi vart på Hop ´n Pop i Borås, Cimberli ville dit för att finslipa sina Cheerleading-skills inför terminstart. Hoppas verkligen hon vill fortsätta Cheera. Hon har lärt sig Rondat-Flickis-Flickis, jag är så stolt! Hon blev ju rädd sedan hon fick en muskelbristning i armen i maj. Vi tränade inför sommaruppvisningen och då gjorde hon en flickis när hon redan gjort massa bakåt-framåtmjukis och handvolter. Stackaren. Men nu är hon redo igen! 
 
Denna veckan står inskrivningssamtal för Nicci, skolstart samt läkarbesök på Habiliteringen! Kalas med i helgen för alla Alfssonbarnen. 
 
 

Astrid L:s Värld

Jag och barnen bestämde oss för att åka till Alv. Vi har vart där flera gånger tidigare men det var tre år sedan sist, då var vi där på midsommar. 
 
Väl framme frågade jag i kassan om de hade någon typ av fördel för barn med funktionsnedsättning. De hade det men som vanligt krävde de ledsagarintyg - vilket varken Borås eller Marks kommun utfärdar. Tjejen i kassan sa då att hon tyvärr inte kunde göra något eftersom jag inte hade något ledsagarintyg, detta trots att jag bland annat hade psykolog- och läkarutlåtande. Jag sa då att det inte spelade någon roll, eftersom Mikes problematik kvarstår vilket fall. Då ändrade hon sig och bad att få se papperna. Sagt och gjort och helt hux flux så gick jag in gratis. Jag trodde helt ärligt inte att jag skulle gå in gratis, det brukar vara att Mike får gå före i kön så hans tålamod inte förvinner. 
 
 
Vi skulle egentligen ätit mat men barnen (läs Nicci) blev så ivrig och kunde bara inte låta bli att kolla på pjäsen som utspelade sig på lilla scenen. 
 
 
 
 Här sammarbetar det. Grymt bra jobbat. 
 
Cimberli ville ta en klassisk bild med någon av syskonens huvud i. De missupfata stort. 
 
 
 
Helt ärligt så tyckte killarna det var sjukt kul att sabba för Cimberli. Först hade Mike sitt huvud i
Tommys kropp men sedan sprang han runt och jäklades. 
 
 
 
Härliga, häftiga och coola Mattisborgen! 
 
 
På förhand hade barnen beslutat att de ville se Ronja. Det är verkligen kul att sitta där och kolla, så verkligt! Jag blev lite skraj när rövarna började sjunga sin sång men visade inte min rädsla för barnen. 
 
 
Här har barnen klättrat upp i Nils Karlsson P:s bokhylla/byrå, eller rättare sagt hans kompis som jag glömt vad han heters byrå. Tror dock inte möblerna är skalenliga eftersom trådrullen i filmen är jättestor! 
 
 
Även Mike står högt där uppe. Vet inte helt vad jag tycker om att barnen klättrar drygt två meter upp och hoppar mellan sakerna. Det är lätt gjort att tappa balansen och högt fall. Farligt. 
 
 
Men jag älskar verkligen jättemöbler! 
 
Vi köpte glass och det blev lite fel med vilken sort Mike och Nicci ville ha mot vad de fick. Mike blev så sur att han fått blåbär i stället för hallonsorbet så han kastade av sig tröjan, hoppade ner för en mur och sprang. Nicci sprang efter. Här har Mike surt klättrat upp på en klätterställning som tillhör en balansbana. Tror tanken är "inte nudda golv". 
 
 
 
Här hade det redan gått några timmar och barnen började bli trötta. 
 
 
Sista stoppet blev Pippi L! 
 
 
 Här står den sköna pojken och tittar efter något. 
 
 
Jag köpte en belgisk choklad till hemfärden. Den var verkligen jättegod och jag måste genast googla vad skillnaden är på Belgisk och inte belgisk choklad. Olika bönor? Temperatur? Tillagad av Belgisk man? 
 
Barnen var så duktiga i bilen trots att de var trötta och färden hem var relativt lång. Det ösregnade men Volvobilen gick fint på vägen, anagligen för jag har nya däck. Eller för jag kör bra. 
Perfekt dag btw! 

Sommar!

Sån fin sommar det vart! Det känns som vi vart lediga hur länge som helst. Planen denna veckan var att åka till Astrid Lindgrens Värld. Vi skulle hyra stuga eller sova på Hotell. Sistnämnda var det jag röstade på för att slippa städa stugan. 
 Vilket fall fanns det inget ledigt. Blev Gekås Ullared i stället. Trodde bara det heter Gekås men Mike upptäckte en gigantisk skylt på själva affären där det stod Gekås Ullared. han kan dock inte läsa men menade att det stod rätt affär där iaf. 
 
 
 
Det var en regnig dag och jag som gillar utmaningar tänkte att det säkert skulle vara mycket folk där. Det var det. barnen skötte sig hur bra som helst. Vi skulle bara ha några få saker: Ett First Aid Kit, brandsläckare, vattentåliga tändstickor, burn-gel samt tre seglarvästar. Diverse saker var givetvis till båten. Jag tycker det är jätteviktiga saker att ha med när man båtar. 
 
 
 Har märkt att barnen älskar att fribada, om det heter så. De gillar att bada rakt i sjön och sedan simma till land typ. Eftsom jag är hysterisk och smart måste de ha flytvästar på sig. När västarna blivit blöta blir barnen lite gnälliga över att sitta med våta flytvästar på sig på vägen hem i båten. Därför fick det bli ett extra par västar! 
 
 
 
Här är de fina fladenvästarna. När de bara använder dem till bad är det ju mer opraktiskt än praktiskt att ha västar som vänder dem på rygg. Även när de ska åka bräda, ring mm är det sidigare med seglarväst - enligt mig då! 
 
 
Här har de tagit sig upp i vattnet. I Berghem tror jag! Skönt! 
RSS 2.0