Gips!

Så då landade vi i Spanien! Barnen var jätteduktiga på planet och somade tillslut gott! Men sedan ville dom sova vodare. Hela planet tömdes typ innan vi fick väckt Mike och Nicci! Mike är så ljuskänslig så det tog en stund innan han kunde se. Vi har hyrt bil av firefly. När vi skulle hämta ut den krånglade det och till slut blev det 4,5 x så dyrt som ursprungspriset! Men gott att ha bil här nere. Eftersom vi är fem så måste vi alltid åka i två taxibilar. Vi skulle få en renault megan men fick en söt fiat 500L i stället. Supersöt! 
 
 
 
Vi kom till lägenheten vi hyrt sent på natten. Dagen efter besökte vi våra vänner som bor här nere i Torrevieja. Vi gick till en lekplats och lekte lite. Det slutade med att Nicci ramlade ner 2,5m och bröt armen. Jag blev så rädd, eller ja vi alla blev så rädda för han landade på huvudet, eller kinden. Är så tacksam att det "bara" var lillens handled som brutits.
 
 
 
 

Men tack och lov har de bra sjukvård här. Först var vi inne på en vårdcentral där läkaren inte kunde ett ord engelska. Men dom i receptionen var väldigt trevliga och sa att vi måste till sjukhus. Sedan googlade jag bästa sjukhuset i Torrrevieja och sedan åkte vi dit. Hospital universitario de Torrevieja. Två timamar senare var gossen gipsad! Smidigt med det där blåa försäkringskassekortet! Bara visade upp det och Niccis pass sedan tacka vi för oss och åkte! 
Efteråt hämtade vi dom stora barnen som var kvar hos våra vänner och åkte tillbaka till lägenheten. Så skönt att barnen kunde va där medans vi var på sjukhuset med Nicci! Tack T och P! 
 
 
 
 
 
 

Skor!

Jag beställde ju hem tre par skor, men alla var för stora. Så här gör jag varje gång, tror att jag har 37-38 på skor men så har jag 36, verkligen varje gång jag ska köpa skor. Jag bestämde mig för de i rosé! Men de fanns tyvärr inte i min storlek så jag åkte in till Borås för att köpa dem. Butiken hade inte fått in dem men då visade det sig att det fanns typ identiska som var jättesnygga även de! Så svårt val! Så nu har jag inga skor och vi ska snart resa! 
Beställde massor med klänningar med men ingen av dem var som jag ville!
 
 
Jag ville ha de slivriga med men var oxå för stora. Dom svarta va båtar. 
 
Jag har vuxit med. Mina shorts är för små, jättemärkligt eftersom jag varken gått upp i vikt eller blivit större. Dom har förmodligen krymt i garderoben! 
I slutet på förra veckan fick jag migrän, kände av det lite kvällen innan anfallet men trodde att jag bara var trött. Sedan kom det som ett brev på posten, kändes som om en lastbil kört över mig typ! Nu är det bara spänningshuvudvärk kvar som jag hoppas är borta tills i morgon! 
 
Var hos doktorn idag med Nicci, han har ju förkylningsastma och jag tror han har ansträngningsastma med. De tog lite prover på honom och han var så duktig! Efteråt fick han bestämma vad vi skulle äta till lunch.
 
 
Räckmacka och stekt strömming! Han är så rolig! 
 
Natti! 
 

Mike

Mike var som vanligt mycket imponerande hon barnpsykologen! Även om han denna gången var lite disträ, men alla dagar kan man ju inte ha full fokus. Jag och Mike var och shoppade före på Allum som planerat. Mike valde att vi skulle äta på Espresso house, vilket jag absolut gick med på. Jag älskar Kaffe Mocca, eller Mocca latte som det kallas i Sverige, eller Macciato med chokld som de kallar det på Espresso house. Helt enkelt en latte med choklad i men med bara en espresso shot i! Egenkomponerad av mig såklart! Mike valde en cesarsallad med räkor och jag valde en cesarwrap med kyckling i. Den var jättegod, vet inte riktigt vad det var i den och det slutade som vanligt med att Mike åt upp halva. 
 
 
Söta Tiger-Mike!
 
 
Min plan var att sätta i de två skrämmorna jag köpte i vettiga kontakter i huset och sedan skulle ingen spindel någonsin våga visa sig igen. Strax efter jag pluggat i dom hoppar en stor groda i genom altandörren. Lugn och sansad förälder som jag är ställde jag mig först på stolen och senare på bordet och skrek på hjälp. Nicci och Mike var ute på altanen och körde el-MC och Cimberli var hon en kompis. Ljudet av killarnas el-MC överröstade alltså mitt skrik på hjälp. Tillslut höde de mig och sprang in, då hoppade den feta läskiga grodan under soffan. Killarna försökte fånga den men Nicci sa: jag vill inte att den hoppar på min löja (tröja), vilket jag helt förstod så jag ringde min mamma. Som tur var va hon inte hemma i Espevik utan i Fritsla. Tack snälla mamma! Men frågan kvarstår, drar spindelskrämman åt sig grodor? 
 
 
Här står jag i panik och skriker. I ca: 30 minuter tills mamma kom! 
 
Idag har vi bakat Silviakaka! 
 
 
Smask! 
 
Jag fick även hem massa klänningar och skor som jag beställt. Som vanligt köper jag fel storlek på skor och som vanligt är de förstora. Klänningarn såg inte riktigt ut som på bilderna men snygga! Skorna var snyggare i verkligheten än på bilderna, förutom ett par. Dom var som långa båtar, Kenzo-båtar. Nu ska jag lägga mig och fundera på vilka skor och klänningar som var snyggast! natti
 
 
 
 

Veckan som kommer!

Veckan framöver är full typ. I morgon ska jag och Mike till barnpsykologen i Göteborg igen. Där gör hon olika tester på Mike, exempelvis får han peka på barnet som är glad på bilden eller på hunden som sitter i ett träd. Vissa saker klarar han fint och vissa klarar han inte lika bra. Vi tänkte att vi ska åka till Allum i Partille och äta lunch före och shoppa lite! Senare i veckan ska barnen leka med några vänner, jag ska till doktorn, fixa håret, besöka en vän och på fredag får vi middagsbesök.  
 
Såhär ser det ut när jag försöker packa. 
 
 
Jag har beställt hem lite saker som behövs till resan. Jag avskyr och älskar kartonger. En del av mig ser små fina kartonger som man kan lägga prydligt i väskan. Den andra delen avskyr att det är så omiljövänligt och att det tar plats i väskan. Så därför får innehållet i vissa kartonger va kvar och vissa får hamna i återvinningen. 
 
Jag behöver en  ny resväska för den gamla har mystiskt nog gått sönder. Frågan är om jag ska välja en vacker eller en som inte så så fin. Fördel: den fina är fin, Nackdel: om den blir repig undedr frakten blir jag ledsen. Fördelen med en som inte är så fin är ju att den är mindre fin hela tiden men inehållet är lika vackert som  i den fina väskanl. Nackdel: Den är ful. Slutsats: antingen får jag köpa en vacker eller så får jag köpa en ful men charmig väska! Men hård ska den va vilket fall, inte mjuk. 
 
 
Vackra väskor!
 
Idag har Cimberli vart på kalas och vädret är underbart! Barnen har lekt massor på altanen. Jag har suttit ute och försökt plugga men det var svårt i solskenet!
 
 
Jag var orolig för att frysa så jag tog på mig en fliströja men det slutade med att jag bytte till bikini!  
 
 
Barnen njöt verkligen av värmen! 
 
Dagen avslutades med att jag och Cimberli skulle ut och springa! Jag tejpade i vanlig ordning hennes fot på grund av hälsporren. När vi börjat springa sa Cimberli att jag tejpat fel fot och att hon hade ont i den vanliga foten! Vi skrattade gott och sprang en liten runda på 1,25km i stället för en lång! Barn är fantastiska!
 
 
En nöjd Cimberli efter löpturen!  Natti =) 
 

SOL!

Så några år senare har en del hänt. Barnen har vuxit och jag lärt mig att inte särskriva (mestadels). Jag har tagit paus i mitt pluggande till ssk och just nu läser jag en kurs som heter Rätten och samhället och jobbar timmar på Sis ungdomshem i Öxnevallla. Det är ett hem för pojkar på 16-21 år och jag jobbar på Östergården som är en akutavdelning. Jag trivs jättebra där men arbetstiderna är svårt då Mike inte orkar vara på fritids längre än till kl 15 typ! 
 
Här är en nyduschad Nicci, han är nu 4,5år! Han har fortfarande massa energi och är supersmart, men lugnare än innan och har verkligen blivit en stor kille. 
 
 
Vet inte vad jag ska göra med hans hår, älskar det men nu börjar det bli lite väl långt. 
 
Om några veckor ska vi till Spanien, men om ni tänkt göra inbrott medans vi är borta så har vi både larm och så kommer min syster med barn att bo här. Och hagelbössan... skoja bara! Helst hade jag velat packa färdigt allt idag men då vi behöver använda flera av sakerna innan vi reser så skulle det bli ett väldans upp och nerpackande av allt. Så jag får lugna mig. Än så länge har jag packat lite i barnens väskor, hörlurar, simpuffar och fem par strumpor och fyra par underbyxor var. Listor med vad jag ska packa i barnens väskor skrev jag redan när jag impulsbokade resan. Jag var nere i Spanien närmare bestämt Playa Flamenca, Orihuela med mina systrar i oktober senast. Ska bli så gott att åka dit igen. I somras var jag där med familjen, som tur är har jag en snäll släkting som låter oss hyra sin lägenhet där! 
 
 
Här ligger jag i solen med min Mike! Han har nu fyllt 6 år och går i förskoleklass. Det fungedrar bra och jag har lyckats tjata mig till en resurs till Mike. I nuläget åker vi in ungefär en gång i veckan till Göteborg till BNK, och utreder hur han ligger till utvecklingsmässigt. Ska bli skönt att få veta, så vi kan bemöta Mike på bästa sätt och ge honom rätt förutsättningar. Jag gör allt för att mina barn ska växa upp så bra som möjligt och att bli självsäkra starka individer, diagnoser eller inte. 
 
Cimberli är 7,5 år och tränar numera Hip hop, redskaps gymnastik och cheerleading. Och sen simmar hon en gång i veckan med och har fått hälsporre. Hon älskar att träna men gnäller varje gång vi ska åka till träningen, när träningen är slut skiner hon som ett ljus och tyckte  det var så kul att träna. Hon tränar varje dag hemma och vill helst vara bäst på allt - tvärt emot mig alltså. Nästa termin tänkte jag att hon ska välja två utav sporterna. 
 
 
Här har hon gjort en tröja, av ett par leggings! Hon är makalöst duktig! 
 
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Smallville, ni vet den där gamla serien med stålmannen. =) 
I morgon ska Cimberli på ännu ett kalas och jag ska lämna in ett arbete till skolan. Idag har det vart sol och i morgon ska det bli sol och varmt! Jippie! 
RSS 2.0