Nicci!

Då har vi döpt den lille Pojken! I söndags! han var jätteduktig i kyrkan, sov en timme efteråt och skrek en och en halv timma. 
 
Jag var var jättestressad sista dagarna. Det gjorde att Cimberli blev orolig. Även fast jag försökte va nåt sådär lugn märkte hon de. Hon var upp och ner överallt! Stackare! Är ju inte mening att hon ska må dåligt över det. 
Men hon har hjälpt mej massor! Både med bakande, matlagningen och dukningen! 
Cimberli la ut dom fina stenarna och små hjärtan!
 
 
Här är Lexus Nicci Andreas fina doptårta!
 
 
 
Kyrkan#lugg#kusiner#mat#vänner#glass#glädje
#sol#Nicci#värme

Stress!

Jag och barna har varit ute på härliga promenader i veckan. 
 
 
Mike pulsade runt i overålen och Cimberli letade vattenpölar  som vanligt. 
Efter en stund hittade hon en pöl, jag försökte ta ett fint kort på barnen när dom plaskade i den, men Mike smet hela tiden. Cimberli försökte fånga honom! 
 
 
Hon är duktig min docka! 
 
 
Men hon trilskas varje gång vi ska ut och gå nu. Tar kanske en halvtimma att få på alla utekläderna! Sen ska Zessie fångas med!
 
 
Här stoppar jag en leksak i munnen på henne, kände mej lite busig :) 
Mike var jättetrött en kväll, han hade vaknat kl 6 på morgonen. När jag pratade med älsklingen i telefon la Mike sej på golvet och somnade kl 18.00
 
Lillegubben!
 
I veckan har vi bakat mera bröd och rosa kakor!
 
 
Jag är hyper över dopet! Ska bli jättekul men stressigt! Ska fixa maten och duka på lördag! Beställde söta servetter som jag ska hämta ut dom på posten imån! Ska även hämta lite leksaker som jag beställt och en ståbräda till syskonvagnen! 
 

Julklappar!

Nu har jag fått köpt eller ja beställt dom sista klapparna. Har i och för sej en eller två kvar till älsklingen! Men en hel drös att slå in i fina paket :)
Ska bli spännande att se hur fin granen blir i år! Någon tipsade Andreas om sladdlösa lampor i granen, nja, får se hur det blir med det. 
 
Jag fick äntligen mina ljus jag beställt från partylight! Och min fina ljuslykta som jag impulsivt stoppade blommor i.
 
 
Ni får snart se en uppdatering av innehållet :)
 
Zessie skrämde mej rejält härromdan. Jag kom precis hem och Cimberli öppnar dörren. Zessie springer i full fart efter nåt hårigt. Jag efter över till grannens tomt upp för kullen men får inte tag på henne. Men Andreas kom ut och röt till då kom hon igen. Jag såg att den var större än en katt men inte vad det var, Cimberli säger att det var en röd katt. Räven är nog tillbax! nu kommer jag inte släppa up Zessie som jag brukar, utan får gå med henne ut. 
 
 
Köpte en ny matta förra veckan. Den anlände till dörren i onsdags. På bilden ser den ut att passa bra där. Men den ljuger. Mattan ska vara i tv rummet, men det bordet var omöjligt för mej att flytta själv. Därför flyttade jag de bordet som jag kunde, var ivrig att se hur mattan skulle se ut under ett bord :) 
 
 
Såhär ska det se ut!
Men den mattan ska bort den med. Kan bara inte bestämma om jag ska ha en beige eller mörk matta, blir nog beige, ljus beige. 
 
I fredags kollade vi självklart på idol och sen fotboll! Matchen var spännande till slut, men jag måste bara fråga : whats up with that music? Hysterisk stressig musik som var nån hockeymusik! Hockeymusik, lät snarare som cirkusmusik! Fattades bara röda kläder och en såndär svart hög och hårig fåntratthatt! Inte nog med det, när matchen var förlorad spela dom låten na na na na na, nanananana, na na na na na! Jag kan inte sova Än! Hoppas Sverige inte väljer nån hysterisk musik på tisdag! 
 
Älsklingen har jobbat helgen denna vecka med! Fast både lördag och söndag! Men jag visste att det skulle bli flera helger med jobb nu fram till jul, men det känns ändå lite tråkigt. Men det som är bra är att han jobbat i Sverige och kommer hem på kvällarna! 
 
I dag gick vi ut och hade picknick! Jag och barnen och Zessie. Det var ju helt skönt väder ute. Vi fikade på hanatorp. Där var en pappa som tog fina bilder på sin son! 
Vi saknade förstås Andreas, men han kom hem vid 19 och hann precis träffa barnen innan dom skulle sova! Sen fick han åka och veckohandla åt oss!

Brödbak!

Helgen var mysig, med farsdag och allt! Vi firade farsdag på lördagen, då Andreas jobbade alla dagar utom denna! Han fick en parfym, sin favvo parfym! Blev givetvis succés! 
Vi lagade pilgrimsmusslor till förrätt och kalvfile med rödvinssås och potatishalvor i ugnen till huvudrätt. Godis till efterrätt! 
 
 
 
Jag fick blommor av min älskling härromdan! Tackarrrrr!
 
 
 Äntligen fick Cimberli provat sina nya termobyxor ordentligt. Men burr va kallt det var i måndags! Måste lämna min jacka på kemtvätt snarast.
 
Vi bakar och bakar och fixar till dopet. Cimberli hjälper mej och knasiga Mike äter bröd. Han har nästan slutat med vanlig mat helt nu igen. Jättetrist! Antingen smakar han inte ens på maten eller skedar ut maten på bordet. Hoppas han slutar med detta snart! I och med detta har hans mage börjat knasa igen. Han är trög i magen, eller sådär konstigt vått kladd som han har haft förut. Han dricker massor ialla fall. 
 
 
Han pillar på allt nu igen! Här har han dragit ur tvätten ur tumlaren, hämtat en hello Kitty gubbe och sin pappas halsband! Gullegris!
 
 
 
 
 Härligt fyllig bebis!
 
Nu ska jag amma och lägga Cimberli, amma Nicci förstås inte Cimberli :)

Sär skriving!

Igår efter jag publicerat senaste blogginlägget talade jag med min syster. Hon påpekade på ett fult sätt hur jag särskriver :) sen skickade hon exempel på hur tokigt det kunde bli om jag särskrev på fel ord; söt potatis, skum släckare, herr toalett, rök fritt! Då skrev jag Ulla red tillbaka och kände mej nöjd över att jag förstod vad hon menade!
 
 
 
Vi var ute på härlig höstpromenad med, hann precis hem innan regnet och haglet började!
Cimberli lyckades hitta några vattenpölar ibland löven, därför ser hon lurig ut!
 
Bakade långpannebröd med! Till och med Mike åt! 
 
 
Enkelt men tar en stund att göra då det ska stå och dra i 15 min och jäsa 2 gånger!
 
 
Ibland vill Cimberli va bebis!
 
 
Nu ska jag planera dom sista julklapparna! Spännande! Har kanske 5 pers kvar av 20, det börjar arta sej :)

Kakor blå!

Igår kom mamma förbi på morgonen med Diamond hunden. Han ska vara här i veckan för mamma ska opereras! Han har ju bott hos mamma sen mitten av sommaren. Han fick flytta dit för jag hade ingen tid för honom. Han är en väldigt dominant och krävande hund. Han behöver mycke kärlek och gos, det hinner jag tyvärr inte med. Men det får han hos mamma och pappa! I mängder! 
 
Cimberli bestämde att vi skulle baka blåa kakor! Jag tyckte det lät rätt äckligt! 
Jag försökte pynta dom, lite godare såg dom ut då! Jag valde att göra bruna med fall dom blå skulle bli alltför läskiga. Men smask va goda dom blev ändå! Bara man blundar och äter dom!
Men degen såg rätt härlig ut :) sugen?!
Äpplepaus i bakandet! För en gångs skull behövde dom inte sitta vid bordet och äta! Men sitta ner måste dom ändå :)
 
På em var vi ute på promenad, regnet hängde i luften! Några droppar blev det men inte utan att vi klara oss! En catch tog vi med! 
Sen blev det soppa på nötfärs, potatis, purjo, lite krossade tomater och majs! Båda barna åt, dom brukar aldrig äta soppa! 
 

Nicci

Nicci tackar moster Sandra för den fiina sparkdräkten han fick :)
Sitter som en smäck!
 
Nu blir det moster Emelies favvomat pasta carbonara!

Spindelnät muffins

Ja då var det Halloween och dags att spöka ut sej! Jag och Cimberli hade pratat om att klä ut henne och Mike. Hon var väl förberedd på att det kunde komma spöken och knacka på dörren!
Precis när Andreas höll på att lägga Mike knackade det. Åååh va arg jag blir tänkte jag! Men sen hörde jag att Zessies skall inte var ett rädd-skall, bestämde mej därför att öppna dörren! Cimberli sprang efter mej och stod lite bakom. 3 söta häxor och en häxpojke svar det! Vi gav häxorna och häxgubben det godis vi kunde hitta hemma. Vi fick en bild på en tecknad tjejj och ett fint halsband i utbyte. Hur gulligt son helst. Cimberli var jätteglad. 
 
Vi bakade Halloween cupcakes med! 
Dom smakar inte alls som dom ser ut :)
Det är nämligen vanliga muffins med vit choklad i, massa svart karramellfärg. Frosting bestående av philadephia, florsocker och vaniljsocker Med gul och röd karramellfärg! Spritsad choklad på som ska föreställa spindelnät. 
Dom var jättesmaskiga!
 
På lördagen kom grannes barn med läskiga masker på sej! Han presenterade sej snabbt och sa vem han var, gulligt! Men Cimberli kom inspringande till mej och flaxade med armarna och sa; Hahahihi dom var jätteläskiha ihhiiihiii! överlycklig var hon! Hon fnissade och pratade om att det var N som hade mask på sej.  
 
Har läst en del diskussioner om att små barn blir rädda när folk har mask på sej och är målade läskigt. Jag tror det viktigaste är att man förbereder dom på det och inte gör nån stor grej av det. Jag personligen skulle nog göra i byxan om det stod någon på altanen i screem-mask, knackande läskigt på rutan. Men det skulle jag inte visa för Cimberli. Inte skulle jag öppnat altandörren för den delen heller :)
 
Tycker ni det är okei att förskolerna har Halloweenfester där barnen klär ut sej? Eller är ni rädda att era barn ska må dåligt om dom ser ett annat barn med blodstänk och hockeymask på sej?!
 
Vi var ute med mamma och geocatchade i helgen.
Cimbelri älskar sin nya vinterjacka! 
Vi hitttade flera stycken skatter! 
 
 
RSS 2.0