Förberedande inför hösten

Jag gillar att vara ute i god tid. Är alltid skönt att ha höstskorna inköpta när vädret plötsligt växlar om . För så brukar det ju vara, rätt var det är känner man bara att vädret är kyrligare och att det är höst! Därför var jag och Cimberli på Visko igår och köpte skor. Hon hade vuxit ur både de vanliga gympaskorna och gympa-gympa skorna. 
 
 
 
Det blev ett par addidas och ett par Viking. Jag är alltid noga med att barnen ska ha bra, sköna skor som håller formen och är bra för fötterna. Helst som är vattentäta med. Därför brukar jag köpa skor från Viking, Superfit eller Kavat. Eftersom Cimberli haft hälsporre som satt i flera månader är det extra viktigt att hon har bra skor. 
 
 
 
 
 
I veckan var jag och Mike på ortopeden. Han hade tidigare och har ibalnd fortfarande väldiga smärtor i benen. Men det har blivit lite bättre av att han fick ilägg i skorna. 
 Vi köpte nya fina skor till Mike, han hade kunnat ha sina ett tag till men det är så bra att kolla med ortopeden så han har rätt skor. Eftersom väntetiden hos ortopeden är upp till ett år så är det bästa om jag har med de skor som iläggen ska va i, för då kan ortopeden känns på skorna så de är bra för Mikes fot!  Det blev ett par Viking gortex med reflex på typ hela skon! Superfina och ortopeden godkännde dem. 
 
 
 
Jag är så rolig. Här är jag den blåa i Pyamashjältarna, Catboy! Det är inte min potta i bakgrunden, det är min underbara guddotters! 
 
 
Denna veckan har jag inskolning för Nicci. Han har ju gått i på Solgårdedns förskola tidigare. Men nu har han börjat i Örby förskola, eftersom han ska börja i Örbyskolan nästa år. Han har vart superduktig på inskolningen såklart!
Samtisigt som jag skolat in honom har vi haft två tandläkarbesök, läkarbesök och möte med Rektor, Elevhälsan och MIkes lärare angående inskrivning i särskolan. Han ska gå integrerat i vanlig skola! Jag vart på golfkurs i veckan med! 
 
 
 
 
Men så trött han har varit. Första dagen var vi där två timmar, sedan stensomna han och sov igenom två tandläkar besök. Jag Fick bära honom från bilen till tandis soffa. Sedan från soffan in till tandis, vidare tillbaka till soffan och in till tandis igen. Han sov och sov. 
 
 
Cimberli är så kul. Ett par trosor gjorda av tossor =) 
 
Barnen var jätteduktiga hos tandis. Både Mike och Cimberli bananlackar var tredje månad, Cimberli för hon haft hål och Mike för att de som har samma kromosomavvikelse som honom har dåliga tänder. Vi borstar, använder plackers och fluxar. Inte Mike dock,han har världens glesaste tänder och kan inte spotta, så han får inte använda flux! Nu är det höst! 

Augusti

Så var det Augusti. Det känns som vi gjort och hunnit med extremt mycket denna sommaren. Inte allt det jag hade tänkt men ändå!
 
 
 
Häromdagen var vi på Rix Fm Festival i Varberg! Minns inte vilka artister det var, förutom han Liam som vart med i något tv4 program. 
 
 
 
Barnen bestämde sig för att få varsin ansiktsmålning. Hon var väldigt snabb och duktig på att måla. 
 
 
Cimberli valde Regnbågs-Prinsessa. Här är Cimberli med mormor! 
 
 
 
Spider-Mike, jag envisades med att ta bilden mot solen, därför ser Mike inget. 
 
 
 
Nicci Hulk. Men Nicci trodde tyvärr att han blev Hulken när han blivit målad. Det resulterade i att han började grymta och knuffas. Han gick verkligen in i rollen och hade svårt att komma ur den, tyvärr. Han har ju ett väldans humör ibland och känner sig lätt kränkt typ. Han får typ utbrott och då är det svårt för honom att ta sig ur det. Och det är framförallt svårt för mig att nå honom och hjälpa honom ur det. Men som tur var löste han det själv! 
 
Musiken va okei och det var skön stämning. På torget fanns det roliga saker som barnen kunde göra, exempelvis kunde de klättra upp på en slags uppblåsbar pyramid, hoppa studsmatta med sån där gummibandssele, åka karusell, eller köpa spunet socker. Men kön var så lång, vi stod en halvtimma i klätterkön, sedan räknade jag barnen som va framför och drog slutsatsen att vi skulle behöva stå där och vänta i 50 minuter till innan det bar barnens tur. Trist! Så vi gick ur kön och köpte lotter i stället. Jag brukar inte ha ont av att vänta men eftersom barnen inte var jättenoga med klättringen ändå så gick vi. 
 
 
 
 
Jag och Cimberli hade klätt och likadant, vita tröjor med flaggor på och beiga shorts, vi gillar verkligen att matcha kläder. 
 
 
 
Sedan åkte vi till Espevik och sov där. Dagen efter gick vi till stranden och solade och badade.
 
 
Här leker killarna i trädkojan hos morfar! 
 
Jag är fortfarande förundrad över att sommaren varit så varm. Minns så väl sommaren -94, vi var som vanligt i Espevik hela sommaren och det var så varmt! Jag och vännerna var ute hela dagarna och hela kvällarna och badade en miljon gånger. Jag försökte hålla mig vaken för att se om Sverige skulle vinna guldet men somnade tyvärr sista matchen, den gick typ kl. 1 på natten eller nåt. Den sommaren är en av mina roligaste sommarminnen! 
 
 
 

High Chaparrall

Vi fick besök av vänner från Linköping härromdagen. Vi hade jättemysigt och barnen lekte så fint med deras barn. De sov här måndag till tisdag och på tisdagen åkte vi tillsammans till High Chaparrall! Vi har varit där tidigare men barnen var ganska små då och minns inte så mycket av det. Förra gången regnade det endel och denna gången var det värmebölja. Ett tag trodde jag att jag skulle svimma för det var så varmt. 
 
 
Barnen hade jättekul Nicci är han i grönt på bilden. Vi gick genast och köpte vapen och amunition. Det är verkligen kul att smälla av pistolen, känns lite busigt. Ingen ville vara indian såklart. Vi tittade på Zorro, Lucky Look och några på Can can tjejer. 
 
 
Här blir vi rånade på tåget. Rånar-bruden ville ta Andreas guld och min vigselring. Jag sa att jag inte fått den av Andreas och att den var fejk. Hon trodde mig som tur var. Nicci ser jätteglad ut på bilden men ville inte åka tåget igen. Han tyckte nog det var läskigt, även fast han, Mike och de andra parets barn pratade en del med tågvakten som räddade oss frå att bli rånade.
 
 
 
Nicci ville byta och va Zorro efter ett tag. 
 
 
 
 
 
Här är vi i den kriminella världen där alla skjuter alla, utom indianerna. Zorro fäktas. 
 
 
Vi åt mat i New Mexico. Barnen åt ingenting dom bara drack. Killarna slogs med värjorna hela tiden. Mike kör både med värja och pistol. 
 
 
Cimberli gick som vanligt all in som Cow gril / Savage (som hon själv kallar sig).
 
 
 
 Barnen var verkligen nöjda och jag tycker det är rätt kul att va där med. Annorlunda mor det man är van vid. Roligt att får skjuta så det smäller utan att folk tittar skumt på mig! 
 

Födelsedagskalas!

Vi valde att slå ihop barnens kalas i år då folk alltid är så upptagana och knapt hinner gå på kalas. Det blir oftast Mikes kalas som få kommer till, då han fyller fyra dagdar före jul, även om vi har kalaset någon/några veckor innan har folk svårt att få tid. Julstressen! Så därför kom jag på den brillianta iden att slå ihop allas födelsedagar. 
 
Jag och Cimberi hade bakat bullar, Cake Pops och tre tårtor! 
 
 
Två av tårtorna var Rainbow cake med cream cheese frosting. Den tredje var chokladbottnar med kindermaxifluff, hallon med chream cheese och vitchoklad fluff som top! 
 
 
 
Oreo Cake pops och kanelbullar! 
 
Cake popsen var gjorda av oreos och sånna kakor med smarties i. De var mycket uppskattade! 
När jag bakar tårtor använder jag mig alltid av tre lika principen, fast inte alls. Jag tycker det blir för sött om man har lika mycket socker i som ägg och mjöl. Jag har typ 2 cm mindre socker i och hellre sötare fyllningar. Jag gillar verkligen inte när det blir för sött. Men när jag gör chokladbottnar har jag lika mycket socker som mjöl/kakao eftersom det blir bittert annars (tror jag).
 
Recept på Cake pops
 
1 pkt varfria kakor (exempelvis Oreos)
100g philadelphia ost
200g choklad
Pinnar eller papperssugrör
 
Mixa kakorna till smulor, eller lägg dem i en eller två påsar och banka på dem med något hårt. Blanda i philadelphian. Rulla fina bollar, jag gjorde mina stora som gamla femkronor ungefär. Stoppa i pinnar/sugrör. Ställ sedan in i kylen tills de kylts ned och blivit lite hårdare, ca 25 minuter. Om du är stressad kan du ställa in dem i frysen så stelnar de lite fortare. Smält sedan chokladen, jag använde marabous vita choklad, inte blockchoklad för det tycker jag smakar märkligt (vet inte riktgit vad det är i blockcholkd egentligen). Antingen kan du micra den eller smälta i vattenbad. Jag micrade den. Doppa/häll sedan bollarna i chokladen. Strössla dem (Cimberli valde att strössla dem med massa olika strössel) eller varför inte ringla mörk choklad över dem. vi hällde även massa strössel på tallriken som vi satte dem på. Om man inte vill ha dem upp och ned kan man sticka ner dem i ett glas med socker eller göra små pinn-hål i en låg kartong och sticka ner dem där. 
 
 
 
Här smaskar Cimberli tårta och Cake Pops! På bilden ser dok tårtbiten skev ut längst upp, men det är fön hon grävt lite i den. den var inte skev IRL!
 
 
 
Recept på Rainbow cake. Jag använde mig av 3 ägg per botten. 
 
3 ägg
Mjöl
1 tsk bakpulver (knappt 1 tsk)
Socker
Karamellfärg / pastafärg
 
800g Philadelphia ost  
100g smör smör ( inte margarin )
6dl florsocker (minst)
1/5 tsk vaniljsocker
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram tre likadana glas. Knäck äggen och häll dem i glaset. Häll upp lika mycket mjöl som ägg. Häll sedan lite mindre socker än mjöl, om du inte vill ha söta bottnar, isf ska du hälla lika mycket socker som mjöl. Vispa socker och ägg, jag vispar ganska länge men minst 5 minuter. Blanda undertiden i bakpullvret i mjölet. Blanda sedan i mjöl - bakpullver blandningen i ägg och sockerblandningen. Jag använder mig av en slickepott när jag blandar. Eftersom jag är rädd för klumpar av alla dess slag använder jag en såndär mjölsikt. Blanda eventuellt i färg, jag gillar pastafärg för jag har fått för mig att karamellfärg smakar karamellfärg. Smöra en form och häll i smeten. Ställ in i ugnen. För tre ägg ska man ha innen den ca 25 minuter. Känn med en petapinne fall kakan är färdig, annars får du ha inne den lite längre. Men öppna inte ugnen för tidigt då kan kakan kan sjunka ihop.
 
 
 
 
 
 
Pastafärg. 
 
Vispa Philadelphia, florsocker, smör och vaniljsocker till en jämn kräm. Smaka av så det är lagom med florsocker, häll i mer om den inte är god. Ställ den i kylen så den får hårdna. Om du är stressad även där går det bra att ställa den i frysen lite, men inte för länge. 
Eftersom jag gör bottnarna i förtid så fryser jag in dem innan jag delar dem. Jag delar dem alltid när de är frysta för det är enklast då. Jag skär med en filékniv och jag skär ganska fort, annars vågar jag inte för jag ör rädd att skära skevt, motsägelsefullt jag vet. 
När det gäller chokladbotten, byter jag bara ut ca 1/3 av mjölet mot kakao och som sagt har jag lika mycket socker som ägg då. När jag har tre ägg i går det att dela kakan i två delar. När jag gjorde chokladbotten delade jag den i tre delar och då hade jag 5 ägg men 6 ägg är nog bättre. Men om du inte vispar upp ägget och sockret tillräkligt kommer du behöva fler ägg och mer än 1 tsk bakpulver. När jag har i 5-6 ägg får den va i ugnen typ 30-35 minuter. 
 
 
 
I tårtan med chokladbotten hade jag kindermaxifluff, hallon med chream cheese och vitchokladfluff. 
 
Recept på fluff
 
Kindermaxi fluff 
 
200g kindermaxi choklad (10st) 
3dl grädde
 
Häll grädden i en kastrull, lägg i chokladen och låt smälta. Den får inte koka. Byt ut chokladen mot vit choklad om du vill ha vitchokladfluff. Eller mot bananaskid om du vill ha bananaskidfluff. Jag kan tycka att 3dl grädde är för mycket när man ska ha det so mellanlager men lagom när man ska spackla tårtan. Ställ in den i kylen och låt kallna över natten, eller minst 3 timmar. Vispa upp fluffen innan användning. Jag lägger alltid på fyllningen på tårtorna när bottnarna fortfarande är frysta och ställer in dem i frysen några minuter mellan fyllningarna. Annars blir de lätt smuliga. 
 
Recept på hallonfyllning
 
225g Frysta eller färska hallon
Florsocker
100g philadelphia ost
 
Koka upp hallonen om de inte är färska eller Svenska, låt kallna. Blanda allt sammans och låt gärna stå kallt en stund. Går utmärkt att göra fyllningen någon dag i förtid.
 
 
 
Jag verkligen älskar att baka. Jag gillar att laga mat med, men baka är min grej. Jag gör jättegoda tårtor och bakverk men mitt problem är att jag inte har någon estetisk tallang alls. Mer än att jag kan pricka om jag kastar eller skjuter saker (men det kanske inte är estetiskt nu när jag tänker efter). Sen har jag inget tålamod alls till att göra saker vackra. Men mitt tipps till er är att spackla tårtan, ställ den i kyl eller frys ett tag och spackla sedan den igen, så blir den vacker. Cimberli brukar dekorera tårtorna. Denna gånger ville hon ha sockerpasta (sugarpaste) och nyplockade bär på. Vi köpte lite stansar (tror jag det heter) och sedan stansade hon ut sockerpastan. Hon är däremot riktigt duktig på att dekorera! 
 
 
 Barnen var överlyckliga och så nöjda över kalaset! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fix hemma!

Vi har ju kvar ena delen av trädgården att fixa färdigt. Men nu är stenläggningen nästan klar. Äntligen! Vi var inne på Rångedala plantskola i Borås och jag valde träd. Ska egentligen ha tre träd men hittade bara två som jag ville ha, och en buske. Vi fick verkligen bra hjälp med!
 
 
Det var så klart en varm dag och barnen blev helt slut och ville sova på jordsäckarna. 
 
 
 

Nu fattas det bara ett träd på ena sidan och något grönt och kanske lite vatten på den andra sidan. I den vita gången ska det va stegplattor med! 
 
 
 
 
Sen ska det i lite lampor här och var. Det kommer bli hur bra som helst! 
 
Jag fick för mig att vi skulle fixa till poolhuset med och köpa ny soffa till altanen. Tidigare har vi haft kontoret och gymmet där. Men eftersom Andreas för det mesta behöver allt i Norge så städade vi bort kontoret. Så köpte vi en säng, gardiner och lite annat smått och gott. Från början byggde vi poolhuset för att ha det som gästhus men när vi gjorde om kontoret till C:s rum behövde vi någonstans att ha kontoret. Hahah va rörigt skrivet. 
 
 
 
Jag är jättenöjd med hur det blev! Det som fattas är en byrå. Och något mer säkert. 
 
 
 
En vacker spegel blev det med, en hit och en till sovrummet inne.
 
 
 
Det är jättemysigt att ligga där inne och njuta i värmen. Men av någon märklig anledning är det knappt någon mobil eller trafiktäckning där - märkligt, som en bunker lixom. 
 
 
 
Eftersom det var totalt omöjligt att hitta nya kuddar till våran loungesoffa så var vi tvungna att köpa en ny. Eller måttbeställa nya kuddar men det blev lika dyrt som att köpa en ny soffa typ. Men när jag började leta runt i internetdjungeln så visade det sig att det var leveranstid och att i princip inget fanns inne i någon butik. Men efter lite mer grävande hittade jag en som man kunde köpa direkt! Kuddarna är dock hårdare än vad de ser ut att vara men när man väl satt sig sitter man skönt! 
 
 
 
 
RSS 2.0