Nicci

Nicci fyllde fem år den 20 augusti! Min stora lilla Nicci! Jag och en god vänninna var på Gekås veckan före och handlade det som Nicci pekat ut när jag och han var där några veckor tidigare. 
 
 
 
Först hade han bestämt sig för att jag skulle rita en skattkarta och att presenterna skulle vara på krysset på kartan men i ångrade sig i sista stund. Han ville ha det traditionellt med frukost och paket i/på sängen. 
Jag försökte ta en bild på när Nicci öppnade paketet men då Mike är så ljuskänslig på morgonen kunde jag inte tända lampan. Så det blev ingen bild, bara bilder på Niccis hår. 
 
 
 
 
Efter vi lämnat de stora barnen på skolan bestämde vi oss för att baka en tårta. Nicci var så nöjd med att vara ledig på sin födelsedag. Vi bakade en Pinocciotårta bara för namnet låter så mysigt. 
 
 
Jag har inte bakat en sådan tårta tidigare och det var lite krångligt. Men ändå inte. Svårast var att breda ut den första smeten i botten. Jag är van vid att smeten glider ut men denna fick man tvinga. Det andra svåra var att lyfta upp bottnarna. Jag har tidigaret bara sett pinocciotårta med en botten och fyllning uppepå. Men så ville vi inte ha det. Vi ville ha botten och ovandel! Vi ville även ha hallon i och florsocker, philadelphia och grädde. Det är det bästa med att baka tårtan själv, man kan välja exakt vad som det ska va i! Den blev jättegod! Mamma kom på besök och firade Nicci med! 
 
Han var överlycklig i flera dagar efteråt och sjöng diverse födelsedagslåtar dagligen. 
RSS 2.0