Pizza

Attans att min favorit pizzeria sålde hästkött och kallade det oxfilé! Har inget emot att man äter häst egentligen, men äter det helst inte själv! MEN tänk om skinkan på min capricciosa är hamster! Eller silkesapa!

Räktårta

Räktårta, perfekt till den kommande kräftskivan, eller buffé eller som en mäktig förrätt!

Mariahs Räktårta:

Botten
200 g kavringbröd
80 g smör ( margarin är ej smör )

Röra
4 gelatinblad
400 g skalade räkor
300 g Philadelphia ost
1 dl majonäs
2 dl crème fraîche
1/2 finhackad rödlök
Nästan en hel kruka dill
Ca 1 msk pressad citron
Salt och peppar
Jag hade räkor, dill, citron och röd rom uppepå!

Gör på detta vis:

Skala räkorna ( om dom har skal ).
Finhacka rödlöken.
Hacka eller finhacka dillen.
Mixa kavringen till smulor, ( jag mixade den i en limegrön mixer ), häll den i en sk cheeskakeform med löstagbar botten. Smält smöret och blanda i det. Tryck ut tills det blir någorlunda jämt.
Lägg gelatinbladen i blöt, ca 8 och en halv minut.
Blanda Philadelphia, majonäs och NÄSTAN all crème fraîche till slät smet! Jag använde vispade med min kitchen aid.
Plocka upp gelatinet och smält det i kastrull, känns lite skummt att göra det men det smälte fort och fint!
Blanda i den crème fraîchen som är kvar, tills det är utblandat med gelatinet.
Rör sedan ut gelatinblandningen i Philadelphiaröran, lite i taget. Ska bli en fin slät smet!
Blanda i räkor, dill och rödlök
Blanda sedan i citron, salt och peppar. Smaka av!
Häll ut blandningen över kavringsröran. Ställ i kylen minst 6 timmar eller tills den stelnat. Jag snurrade in den i plastfolie för det kändes bra!
Garnera före servering! Man kan ha lax på med men jag är rädd för lax då jag är gravid!

Bon appetit!

Midsommar

I onsdags var det midsommarfirande på Cimberli och Mikes förskola. Det var ösregn! Jag, mamma, Mike och Cimberli begav oss mot förskolan och hoppades att det skulle hålla upp lite, detta envisa regnande. Men nej, det började en timma innan firandet. Mitt i små grisarna small det, alla hoppade till och sen fortsatte åskan. Men vi dansade glatt på. Alla skippade dock picknicken vi skulle haft efteråt. Vi fikade hemma istället.

Här tror jag att ja fick en åsk i munnen :)

Sen blev det midsommar på riktigt. Vädergubbarna hade tillsist utlovat åska och klass ett varning av regn. Men det blev inte de! En skur när vi kom till midsommarstångs dansen men sen höll det upp lagom till kubbspelandet började! Andreas var nog den enda som lyckades lorta ner sina kläder, barnens var helt rena trots att det var sumpmark runt stången!

Jag hade gjort en räktårta, den blev succé om jag får säga det själv! Nej men det var verkligen jättegod, sa dom.

På kvällen grillade vi och njöt av sommaren. Mike somna rätt tidigt och sen gick jag och Cimberli och la oss! Bebin i magen passade på att kasa längre ner på kvällen med. Jag var uppe ca 7 gånger på natten, den tryckte väldigt på blåsan! Sen att det var storm ute och jag hade lite onda sammandragningar gjorde inte saken bättre! Att vi låg ute i lillastugan underlättade inte heller! Andreas fick igång larmet när han var uppe på toa! Festligt!
Tack mamma och pappa för den fina midsommarfesten! <3


Denna veckan har vi fortsatt inskolningen, eftersom Mike blir lessen vid matbordet gör vi en specialare. Barna lämnas 10-12 vilket är väldigt stressande för mej och lite förvirrande för Cimberli, men verkar passa Mike fint! Idag hann jag precis få färdigt järninjektionen och sen fick jag springa, lunka, eller nja, köra till förskolan. Dom på medicinavdelningen skulle försöka lära sej en ny droppmaskin, brukar få det manuellt annars, en droppe i minuten. Men nu skötte denna morderna maskinen det. Jag har handskats med sånna innan, ja känner till den sorten!

Men måste erkänna att när den började pipa och personalen trodde det var för batteriet var slut, men den varnade för att det var förmycke luft i slangen, blev jag nervös! Då kom en till sköterska som var expert på denna maskin! Tur tänkte jag! Min sköterska frågade henne hur mycket hon bryr sej om att det är lite luft i slangen, hon svarade att hon inte brydde sej nåt! Jag la till ett veto, att jag bryr mej! Jag var inte alls sugen på att få massa luftbubblor i blodet! Men lite luft är inte farligt sa hon då. Fast jag och mamma hade tidigare diskuterat att det inte är farligt med lite luft, men vill inte få luft i onödan känner jag ändå.
Jag bad dom ta ett hb för att kolla om det hade stigit, det hade det inte, inte nämnvärt iaf! 102 låg det på. Undrar om det räcker med dessa 7 dropp eller om jag måste fortsätta fram tills förlossning! Fy va trist.

Idag när vi var ute på promenad hittade vi smultron! Väldigt mysigt! Cimberli sa att dom var jättegoda!

Mike och Cimberli är duktiga på att gå ihop, iaf när Cimberli vill!

Liseberg och Ikea och 30 år!

I lördags var vi på Liseberg! Väldans mysigt! Jag hade ingen lust att fira min 30 års dag med pomp och ståt! Jag är ju ganska gravid och trött. Jag bad istället att vi skulle träffas på Liseberg. Mamma pappa och mina systrar med fam! Jag, Cimberli, Mike och Andreas åkte kaninresan, men oj vad den snurrade psykiskt sakta. Fy! Men mysigt ändå att åka med barnen o Andreas förstås! Cimberli satt stilla men Mike sprang runt i båten!
Vi åt god men rörig mat! Dom på resturangen hade noll koll på beställningarna eller bongarna eller vad det heter. Jag fick min mat 25 min före andreas och Cimberli, samma för dom andra!
Mamma, Andreas och R åkte den fasansfulla atmosfär och när dom var klara lekte vi med spelautomaterna!
Cimberli såg en man med glass, hon började ropa högt att hon ville ha en glass med strössel på, då köpte vi det :)
Systrarna i dess olika färger och former!
Sen var det söndag! Andreas jobbade till 12 och sen några timmar senare bar det av till IKEA. Jag var köpa-säng-till-Mike-sugen! Blev lite andra grejer med men inte mycke! Täcke kudde påslakan och dyligt! Vi kom hem sent, typ halv 10! Men jag ville sätta ihop sängen på en gång. Barna somnade snabbt! Jag skruvade ihop sängen och Andreas städade. Han fick hjälpa mej ibland för magen och min storlek var lixom ivägen, sen var det jäkligt stora bitar med!
Blev supersnyggt!

Måndag! Min 30 års dag! Var lite trist att Andreas var tvungen att jobba! Men dagen började stressigt men löste sej tillslut. Mamma kom och hjälpte mej med all stress, hon och Cimberli gick och hämtade posten med hundarna. Mamma sa till Cimberli att dom skulle gå hem, då sa Cimberli " jag kan inte gå för jag har ont i halsen, jag har halsfluss för mamma har gapat högt i mina öron, mamma är en pungråtta" vad får hon allt ifrån min söta söta dotter!
Närmaste släkten kom och firande mej. Jag fick ett fint citronträd med kruka bl.a. Och det passade Mike på att slå sej på innan vi hann äta tårta! Spräckt ögonbryn fick lillegubben! Jag, min syster och Mike åkte till doktorn som var dansk! Väldigt trevlig och duktig med Mike men flummig! Han ville inte limma eller sy eller tejpa! Han sa att killar ska ha ärr och att det är en risk med att sy nära ögat. Han mena på att dom skulle behövt söva honom och det är det inte värt. Då sa jag att jag höll med, han är ju läkare inte jag.
Mike skrek ontskrik först men sen var han jätteglad! Tyckte det var hel festligt att va på vct!
Jag fick jättefina presenter! Blev väldigt nöjd! Fick blommor av min älskling med. Kvart i ett knackade en medelålders man på dörren, han var från interflora!
Fina tallrikar från mamma och pappa med på bilden! Och en Citron :)
Idag tisdag var det inskolning igen! Vi var ute hela fm och Mike lekte hela tiden. Sedan skrek han när vi skulle äta, han var jättehungrig men äter fortf ingen vanlig mat. Ett halvt knäckebröd åt han. Irriterande! Senare bar det av till Mvc, mitt hb hade gått ner till 95, men har läst att det kan ta ett tag innan järndepåerna går upp när man får dropp. Men magen växer och ligger nu på normalkurvan. Sen bar det av mot Apoteket, skulle hämta ut mer järnampuller! På vägen hitta jag en bekant med sin nyfödda bebi! Men va söt hon var!
Järndropp nästa!
Jag gjorde en SIFO undersökning medans jag blev fylld av järn! och nej, jag har ett persikofärgat linne på mej, man behöver ej ha bar överkropp när man får dropp, tur de!

Duktiga barn!

Igår, torsdag var jag och Mike på inskolning en timma igen. Gick jättebra. Mike lekte och var duktig. Cimberli blev inte lessen när vi gick, utan hon tog på sej regnkläder och sprang ut och lekte. Jag och Mike åkte till lilla staden och shoppade! Efter en stund kom min syster och vi åt grillad macka med kyckling och bacon! Typ panini. Mike valde såklart risifrutti och bulle till efterrätt. Våra fynd!
Barnen blev mycket nöjda med sina kläder, jag behövde lite smink och pyttesmå slevar och sånt! Det fick jag! Och det nya påslakanet med! Hundarna är köpta vid tidigare tillfällen men koftan under köpte jag!
På kvällen var Cimberli himlans trött och somnade när hon satt i soffan vilket nästan aldrig hänt förut.
Idag var jag och fick min andra dos med järn. Fick ta med båda barnen, då gäller det att tänka smart! Andreas är ju vanligtvis ledig fredagar, men har fått jobba dom sista. Kakor, saft, festis och tvättservetter var min plan! Barnen var väldigt duktiga. Sköterskan stack mej i handen först för det skulle va lättare för mej med barnen men det kändes inte helt okei. Det sved och gjorde ont efter ett tag, jag bad henne sticka om mej! Det gjorde hon
Denna gången blev det rätt! Mike tröttnade när vi kom till väntrummet men var hyfsat nöjd sen. Jag fick jaga honom med droppstativet i högsta hugg :) När vi kom hem kom fönsterputsare hit och gjorde fint! Det ösregnade när dom putsade ute! Stackare men rent blev det! Tackarrr! Och nej, det var inga barbröstade vältränade män som putsade utan trevliga tjej-damer!

Järndropp

Måndagen var det ögondoktor med Mike som gällde! Han skelar iväg med ena ögat och dom på ögonmottagningen var osäkra på om han såg dåligt. Men denna ögonläkare sa att han såg bra men att dom som skelar utåt, som Mike, är fruktansvärt ljuskänsliga och måste därför ha keps och gärna solglasögon. Annars kan synen försämras. Viktigt var det även att hålla koll på ögat, om det fastnar utåt stänger kroppen av det ögat som fastnat och bara använder det friska. Vilket gör att man inte ser nåt på skelögat! Han fick droppar i ögat, pupillerna blev enorma! Här är ena fortfarande stor :
På kvällen ringde grannen och frågade om vi ville med till stranden. Mike ville bada men det ville inte jag, vi grävde i sanden istället! Både barnen och jag hade sand på dom mest konstigaste ställena efteråt! Men hade väldigt mysigt iaf! Tisdagen skulle jag få järnsprutor. Jag har lågt hb och det andra järnvärdet som jag inte minns vad det heter ligger också lågt. Jag mår jätteilla och blir sjuk när jag äter järntabletter. Likadant var det när jag väntade Cimberli, ville gett mej blod efter förlossningen men jag bad dom avvakta, som tur var steg mitt hb då! Iaf jag och Mike lämnade Cimberli på förskolan och åkte till vct. När vi väl fick komma in sa sköterskan att det är dropp jag ska ha, inte sprutor. Okei ge mej det då sa jag! Neee! Det måste ske under övervakning pga biverkningar. Det känns som om läkaren skulle berättat detta för mej, och inte kallat dom för järnsprutor utan järndropp! Fick bokat tid på onsdagen på sjukhuset i stället. På kvällen multitaskade jag! Lagade panerad fisk med färskpotatis, morötter och ärtor! Samtidigt som jag och Cimberli bakade bullar, jag tvättade och städade! Puh va trött jag blev!
På onsdagen började Mikes inskolning, jättekul tyckte han att det var. Han lekte massor, men var inte helt med på noterna när vi skulle sitta i ring på samlingen. En stund gick väl bra. Han skrattade högt när alla sjungit färdigt! Fina sommarlåtar var det. Sen gick vi ut, Cimberli gungade och Mike grävde lite i sandlådan och gick runt. Sen åkte vi hem, Mike sov en stund. Mamma kom och vi tre åkte till sjukhuset. Där satte dom droppet, sakta sakta i en kvart, undertiden satt en sköterska och övervakade mej :) kändes läskigt! Då blev jag helt varm och armarna började domna. Mindes då att jag var gravid och inte kunde ligga på rygg. Satte mej upp och hon ökade droppet, sen mådde jag bra. Jag och mamma och Mike kollade på en kör som sjöng in sommaren tror jag!
Ja och droppet kostar endast 881 pistoler i veckan + sjukhusbesöket på 100kr med! Vilket fynd!

Trädgård

Nu är det full rulle med trädgården! Potatis smultron och diverse sorters jordgubbar är planterade. Även röd paprika, tomat, gräslök, citronmeliss till dom smaskiga jordgubbarna och timjan är planterat i sina söta krukor. Sen är det massa blivande äpplen på äppleträdet. Ska bli gott att få smaka på trädgården när den bjuder på det.
Nu letar jag efter ett snyggt, underhållsfritt bord. Till det ska jag ha stolar som går att fälla bakåt, känns som ett måste.
 
 
Här solar vi på altanen i Espervik hos mina föräldrar! 
 
 
Det badades även spabad med moster Emmiz.
 
 
Jag växer! Vecka 30+0 alltså vecka 31. 
 
 
Här drar kusin Emilio Cimberli i lådbilen, Cimbelri var mycket nöjd.
Igår när jag, barn och hundar solade på stranden begav sej mannen till Gnosjö och plockade upp 95 plantor på lastbilen. Thuja smaragd häck ska det bli.
 
 
 
Vet inte hur det går till riktigt när Andreas och hanns bror planterar thujorna men bra blir det! 
 
 
 
Dom är nu planterade och sitter rakt och fint! Det har jag kollat med min lasermätare! 
 
Nu fattas bara en trappa på andra sidan, och GRÄS! Kommer bli sån skillnad när det blir gräs på gruset :) vilket det planeras att bli om ca tre veckor! 
 

Varberg!

Nu ska vi mot Varberg! Mamma och pappa bor där! Sola bada dricka pina colada ska bli supergott. Fast jag avskyr kokos, och är gravid! Men ett kallt glas saft kanske man kan få. Mina barn är tokiga:
 
 
Nu ska jag packa in barn och hundar, en jättestor baddräkt som täcker hela min val kropp *läs linne och byxor* sen kommer min syster med fam och ikväll kommer Anndreas ner, han och pappa ska ut och fånga många fisk! Får se hur det går! 

Vimmerby!

I helgen var vi i Vimmerby på Astrid Lindgrens värld. Har inte varit där sen jag var liten, minns knappt hur det såg ut där. Åkte på lördagen och sov i en lägenhet vi hyrt på Vimmerby Camping. Då jag var rätt sen med att boka var den närmsta campingen full! Vimmerby camping låg bara 10 min därifrån och vid en sjö, jättemysigt!
På lördagskvällen badade Cimberli, Novalie och Emilio. Andreas hade sagt att han skulle bada om Emilio badade, vilket Emilio gjorde =)
 
 
 
 
 Vi åkte på morgonen vid halv nio men var inte framme förrän lite efter 12. Stannade iof några gånger på vägen. När vi kom fram väntade min syster Sandra, Novalie och Emilio på oss där!
Det regnade hela lördagen men barnen märkte inte det, vi fick på dom regnkläder och gummistövlar utan protest! Mike hade jättekul, mest gillade han att gräva i gruset! Dom andra barnen kunde knapt va stilla en sekund, fanns massor att titta på.
 
Tur att vi valde att sova över där för även fast det känndes som om vi sett allt på lördagen var det flera saker vi missat som vi hittade på söndagen. Mattisborgen bland annat. Sandra sa att jag var för tjock för att gå i den, Mike och jag fick stanna utanför.
 
 
 
 
 Var en väldigt lyckad helg!