Soffa

Så nu har jag verkligen tröttnat på våran kalla trista skinnsoffa. Jag och Mike var inne i Borås häromdagen och letade efter nya soffor. Vsist har det var smart med skinnsoffor när barnen vart små. Men vi äter aldrig i soffan, bara godis och chips och en glass eller två. Jag har som regel att vi sitter tillsammans vid matbordet och äter alla mål mat, dels på grund av att man då hinner prata med varandra och dels för jag inte vill att barnen ska springa runt med sylthänder. 
 
 
 Kanske en liknande? Men ingen så petit som den på bilden. 
 
 
Så vilken ska man välja då? Jag vill ha två snygga soffor och två stol-fotöljer! Det kommer bli hur fint som helst. Men eftersom golvet fortfarande är vattenskadat (vet inte varför de inte kommit och bytt golvet än, det var ju ett halvår sedan de var här och sa att golvet måste bytas) så tänkte jag beställa sofforna lagom till de byter golv!
 
 
 
 
Cimberli fick en MacBook A´ir av tomten, med ett lila skydd till. Hon använder bland annat datorn som golv till grisen. En sån soffa kanske vore nåt? Jag gillar ju rosa! 
 
 
 
 
Detta är ena soffan! Om ni är uppmärksamma och undrar vad det är längst ner till vänster på bilden så är det ett ostronskivlingshus. Huset ska placeras i en stubbe så fler skivlingar poppar upp men om jag gör det nu så fryser den, tror jag. 
 
Ska åka runt på soffturne tänkte jag! 
 

Skidteknik

Så min mentala skidteknik fungerade. Jag åkte hur bra som helst. men jag gillar fortfarande inte blåa och gröna backar, jag vet inte riktigt hur jag ska åka i dem. Svänga känns onödigt och störtlopp är läskigt. Röda backar älskar jag. De svarta var inte öppna. 
 
 
 
Cimberli den stollen tog sittliften upp själv till en stor backe. Hon frågade mig om hon fick åka i den backen, jag trodde givetvis hon menade att hon skulle ta knappliften upp och åka från 1/4 av backen som hon gjort tidigare. Men hon menade hela backen. Det gick bra som tur var och hon hann åka två gånger innan jag fick stoppat henne. 
 
 
Här är vi högt uppe i Lindvallen. Antingen kan man välja att åka ner för en av backarna, gå i i fjällstugan och dricka hot coco eller åka leden ner till Timmerbyn. Den är nedför hela tiden såklart och man kan bara glida. Sista gången skulle jag åka hem före de andra, då kom det en fin kille med en högtalarryggsäck som spelade dunderbra musik. Jag försökte så klart åka efter i hans tempo men han nästan skenade fram - typiskt. Min telefon frös och ville inte spela musik. 
 
 
Här har jag bytt lins på googlesen för det var sol, det var helt klart värt att lägga lite pengar på ett par bra glasögon. De förra hae jag köpt på gekås för typ 130kr och det var ganska svårt att se i dem.  
 
 
 
Här ska vi allihopa åka hem från backarna. Vi åkte en knapplift upp och sedan en annan led ner till stugan! 
 
 
 
Stugan vi hyrt har många bäddar, cirka 12 stycken! Stor plats och bra planlösning. Torkskåp, bastu, papperskorg och allt annat man kan behöva, det enda denna stugan inte hade var tvättmaskin. Några har det och några inte. 
 
 
Det var sittliften till vänster och backen rakt fram som Cimberli kom nedsusande för! Hon är modig. 
 
Jag är så glad att den trevliga tjejen som jobbar på Stadium i Sälen, Lindvallen, Experium sålde de bästa varmaste vantarna till mig. Hestra kan verkligen göra vantar. Jag fryser alltid om fingrarna i vanliga fall men nu var jag varm och skön. Jag hade ett par ull liners (Everest) under och de räckte. Först fick man smörja in dem med fett som ej var gjort på djur och sedan när man är klar för säsongen ska man fetta in dem och låta dem ligga i en plastpåse till nästa vinter. Då håller de i 15 år enligt den söta tjejen på Stadium. 
 
 
 
Här är vi på Pinchos och tar en bit mat eller så. Barnen älskar Pinchos. Mike får man stoppa för annars äter han upp alla mina maträtter med, han älskar tapas och bara mumsar i sig. #ADD #AUTISM #PTLS #SPRÅKSTÖRNING. 
 
Så Volvon då. Hyrbil ett par veckor till. Det blir en helt ny motor! Men det tar ju några veckor innan de lyckats byta motor på en bilmodell som de aldrig bytt motor i innan. Så nu kommer vi ha en Volvo XC90 som är tillverkad 2016 i modell 2017 med 2019 års motor... Så förvirrande. Jag gillar nog inte den bilen längre. Vill ha en annan som inte det går troll i. 

Sälen!

Året har börjat fint och jag jobbar numera 8-12 varje dag, det är skönt att göra något på dagarna. Något mer änatt bara jobba hemifrån. Barnen har gått i skolan en vecka och sedan passade vi på att åka till Sälen. Lindvallen närmare bestämt i Timmerbyn. Vi hyrde stuga här förra året med. Precis som förra året åker vi hit med en annan familj. Det är hur mysigt som helt! 
 
 
 
Här är jag i min skidklätutrustning! Har köpt nya underbara glasögon som förtydligar det man ser och dundervarma Hestravantar. 
 
Jag är jätterädd för att åka skidor men gör det ändå. Förra året kände jag att jag åkte ganska bra var tredje dag. De övriga dagarna åkte jag kasst och var rädd för att svänga. Jag kunde lixom bara svänga åt ett håll och sedan var jag rädd för att inte hinna bromsa innan det var för sent. Detta året kom jag förberedd och med en mental plan. Jag hade tränat benen ganska ordentligt innan och planen var att inte tänka på att jag ska hinna bromsa innan backen är slut, förrän jag är nere från backen! 
 
 
Här ligger Cimberli. Hennes skidor behövde slipas och vallas så de var så slitigt att åka med dem. 
 
 
Killarna myser i stugan. 
 
 
Nicci och Mike åkte inte så mycket förra året, de var så trötta när det var skidskola och de ville inte gå på den. I år gick det bättre. Mike fick jag mer eller mindre tvinga (läs tjata och motivera och muta) att åka. Men han fixade det jättebra även fast han inte är så noga med att åka. Jag tänker att ju mer han klarar av desto lättare är allt för honom. Varje gång man gör något så man känner sig duktig så väcker man ju som människa och blir självsäkrare.
Nicci däremot är naturbegåvning. Han åker som Cimberli, fort och totalt orädd - underbara och farliga egenskaper. 
 
 
Sälenbild och bild på hyrbilen V90 med takbox. 
 
Våran bil har gått sönder. Motorn blev för varm och den varnade för låg kylarvätskenivå när jag åkte hem från Göteborg med barnen för några veckor sedan. Nu står den fint inne på Volvo och de ska plocka ut och ta isär motorn. Helt galet. Bilen är en Volvo XC90 som är 2,5 år gammal. Sjukt! Jag köpte bilen för den står för kvalite och för att det är skönt med ny bil som inte krånglar. Det har vart tvärt om, har haft inne den så mång gånger och bytt flera delar redan. Nu höll den alltså på att koka sönder. 
Men som tur var finns det ju hyrbilar! 
 
 
 

Långledigt

Det har verkligen vart en lång ledighet nu. Vi har både hunnit ta det lugnt, fixa saker hemma och vart iväg lite lagom mycket. 
 
 
Här åker Cimberli och kusin slänggungorna, jag var rädd hela tiden de åkte. 
 
Vi var alltså bland annat på Liseberg! Jag älskar Liseberg på julen! Det är så mysigt. Vi var där med en annan familj och även barnens ena kusin var med. Cimberli är numera helt orädd och åker allt hon kommer över. Mike var jättemodig han med och vågade till och med åka lilla bergochdalbanan. De körde både lilla och stora radiobilarna. 
 
 
Vi var så festliga så vi tog inte ens på oss strumporna. Här serveras förrätten! 
 
Eftersom vi vart iväg så mycket i år valde vi att avsluta året själva hemma själva. Det var helt rätt beslut!
 
 
 
Maten då? Eftersom jag inte äter så mycket kött så valde vi mat med kött, hehe. Nej men vi gjorde olika betor i ugnen så som gulbeta, rödbeta, morot med mera. Till valde vi entrecote med rödvinssås. Förrätten var räkor med champagnevinäger, vilket var jättegott och lite trendigt tydligen. Till det hade jag knaprigt smörstekt bröd. Efterrätten var en lite egenkomponerad typ kaka- tårta (eftersom det som vanligt inte fanns något recept som passade mig).  Tårt- kakan var gjord av typ en browniebotten, hallonmousse och Italiensk maräng! Den var utsökt men tog ganska lång tid att göra. Men så värt det. 
 
 
 
Här på bilden dekorerar Cimberli tårtan och jag dekorerar Cimberli med Italiensk maräng. Hon hade även köpt massa dekoration och pyntat halva huset i guld och silver. 
 
 
 
Vi hade köpt festliga 2019-tomtebloss som var knepiga att tända men så fint de sprakade. 
 
 
Tack alla fina läsare som följt mig 2018 <3 

Jul

Äntligen var julen här. Jag älskar barnens julavslutning! Jag älskar att stå och kolla på när barnen sjunger i julkläder! Det är så mysigt! Mike och Cimberli var hur duktiga som helst. De stod där framme med sina klasser och var nöjda och glada. 
 

 
 
Nicci var något rastlös men det kom snabbt fram några barn som går i hans förskolegrupp och då tyckte Nicci det var riktigt kul där. Både Mike och Cimberli såg oss stå längst bak i kyrkan som var fullsatt och vinkade glatt. 
 
 
 
 
Barnen har vart så förväntansfulla inför julen och Cimberli har så¨mycket julmagi i sig. På julen är vi altid först hemma hos oss på Julafton med mina och Andreas föräldar och sedan hos Andreas föräldrar. På juldagen brukar vi vara hos min farbror med min släkt men denna julen var vi i Varberg hos min farmor och farfar. Till juldagen hade jag gjort en julig cheeskake med pepparkaka blandat med digestivekex, den var smaskig! 
 
 
 
 
Här sitter barnen fint som de gör varje år framför granen. Cimberis vita vackra klänning färgades rosa av lingonsylt 30 minuter senare. Fem timmar senare fick den nytvättade klänningen tacos på sig. Tur jag köpt två klänningar fall den ena skulle bli smutsig. 
 
 
 
 
Julmaten vi bjöd på blev mycket god, även fast jag inte äter kött. Jag är inte vegetarian utan jag äter bara inte kött. Har aldrig vart en köttig människa. Men vi gjorde dopp i gytan, nötrulle, något fläskkött som kokar tills det ramlar isär, potatis, kokt motot, grönkål, sallad med macheblad, valnötter och granatäpple i, rötbetssallad, köttbullar och tror det fanns prinskorvar med. Sill också. Vit sås. Smask! 
 
 
 
Här kollar vi tradidtionsenligt på Kalle Anka och är mycket nöjda över att programmet följer med frammåt i utvecklingen. 
 
Barnen fick endel leksaker och lego. Mikes lego skulle limmas och även Niccs denna gången eftersom killarna alltid leker med varandras saker. Detta tog några kvällar alltså. En hel den superlim gick åt med. Men det blev bra. 
 
 
Det är rätt mysigt att bygga lego. Jag lyssnade på några olika ljudböcker under tiden! 
RSS 2.0