Churros

Churros Jag och Nicci fick för oss att vi skulle baka churros! Det är ju väldigt smaskigt. Men eftersom jag inte hade bakat det tidigare var det extra spännande. Smeten var inte helt som den jag är van vid, men rolig. 
 
 
 
 
Mina spritspåsar var slut, jag gillar verkligen inte återanvändningsbara sådanna ( trots att jag älskar att återanvända) dom känns smutsliga eller jag tror inte de blir rena när man diskat dem. Så jag försökte använda IKEA:s zip-påsar. Det gick inte helt bra. Påsen sprack hela tiden och trots att jag tejpat fast truten med oelastisk sport-tejp så gled den ur. 
 
 
 
 
Jag gjorde många små churros för att barnen stod bredvid och åt upp dem hela tiden, tänkte att det tar längre tid att äta många små istället för få stora (kändes helt logiskt vid tillfället).
 
 
 
 
Sedan doppade vi dem i socker och smält choklad! Smask! 
 
 
 
 
Vi var på Byggmax i Skene för att kolla om det fanns något finare golv till rummet. Barnen tröttnade snabbt och golvet vi ville ha fanns det ingen information om, bara online så kunde lika gärna kolla på golvet hemma via datorn. Men tillslut så bestämde jag mig för det golvet. Då visar det sig att golvläggarna tycker att det är för dålig kvalitet, de lägger gärna det men lämnar då ingen garanti. Typsikt när jag väl bestämt mig! Blir att åka in till George Andersson i Borås och välja ett därifrån, alternativt de golvet från bauhaus! 
 
 
 

Hus

Eftersom golvet är vattenskadat (då frysen var öppen när vi var i Frankrike i somras) så måste vi byta golv! Vi har ju öppen planlösning så det blir en hel del golv! Jag har hittat ett väldigt snyggt golv på Bauhaus. Nu ska jag bara säga till golvbytarna vilket jag vill ha! 
 
 
Denna bilden är självklart printscreenad från Bauhaus hemsida.  
 
Det är svårt att välja soffa alltså men jag har hittat den skönaste soffan. Den är både skön att sitta och ligga i, så skön att jag erbjöd en dam att sätta eller lägga sig bredvid mig i Mio-affären men hon avböjde tyvärr. Annars hade hon blivit såld på soffan hon med, så att säga. 
 
 
 
Denna! Men vill ha den i grått för jag tycker grönt är ganska inte min smak. Egentligen kanske jag ville valt den i rosa men det är jag rädd att jag tröttnar på. Jag vill ha den i XL - så klart. 
 
 
Jag letar febrilt efter matta och bord, vill ha en gigantisk matta och ett snyggt bord men som inte tar för mycket uppmärksamhet från de vackra sofforna. Problemet är attt trots det att jag har utsökt inredningssmak så har jag knapt något intresse alls av det, jag går inte och tänker på inredning om jag inte absolut måste. Inredningsbutiker gör mig yr och förvirrad och jag förstår inte hur någon kan få ihop i huvudet vart de ska sätta alla slitna skåp, hänga upp alla nycklar och fjädrar, eller grenar och speglar som hänger på läderremmar. Eller alla runda mässingljussaker. Men som tur var så förnimmade sig en bild i mitt huvud denna gången! 
 
 
 Härrom veckan var vi på det omtalade Hop n Pop. Det är bara Cimberli som varit där tidigare, hon var där med syskongruppen när vi var på Ågrenska i Gbg för två år sedan. Men nu provade vi hur Borås Hop n Pop var!
 
 
 
 Eftersom säkerhetsgenomgången inte helt fastnade hos Nicci så slängde han sig framåt i skumfyrkanterna. Sedan förklarade jag att det var farligt och då förstod han. Mike däremot fick jag bära ut och slänga i skumfyrkanterna för att han skulle förstå att det var kul och inte läskigt. Han var halvt medgörlig men grät självklart inte. När jag slängt i honom och hoppat lite på studsmattorna med honom framför mig förstod han att det var kul! Sedan sprang han runt och hoppade i allt som fanns, så duktigt! 
 
 
 
 
 
Modiga Mike och Nicci med dreads! 
 
 
 
 Tyvärr hade de nog byggt denna banan för äldre barn eller vuxna, det var så långt mellan ringarna och aldeles för svårt för en femårig. Tror inte en 10-åring hade haft speciellt enkelt för den heller, det var två vuxna som försökte klara banan samtidigt som Nicci, de var väldigt vältränade men fixade ändå inte den. Barnen tyckte Hop n pop var jättekul, jag vet inte helt vaför men man var tvugen att ha typ halksockar, tror det är så de inte ska bli stämda om någon halkar. 
Hop n pop får sammanlagt 7 badbollar av 10 möjliga! Kanske 6. Kul koncept men tröttnar nog om man är där för ofta! Bra och hjälpsam personal. 
 
 

Vi bakade

Vi bakade smaskgt mjukt tunnbröd, som jag tyckte var godare när jag fryst in dem och tinat upp dem igen. Jag bakade en med bara vetemjöl och en sats med lite grövre mjöl. Båda blev väldigt goda! 
 
 
 
Här fixar C till degen!
 
 
Sedan steker man ett par minuter på varje sida!
 
 
Så här smaskiga ser de ut när de är färdigstekta!
 
Recept enkelt tunnbröd: 
 
6 dl mjöl (kan blandas med grövre mjöl)
två nypor salt
2,5 dl vatten (eller havremjölk, komjölk eller någon annan förnäm vätska)
1msk olja (neutral olja ex: rapsolja)
 
Blanda mjöl, salt och vatten. Tillsätt sedan olja. Blanda ihop. Jag använde min kitchen Aid för jag är bekväm och smart. En av gångerna jag bakade brödet så ville degen ha mer mjöl för att bli mätt. Degen ska inte vara speciellt kletig. Dela degen i 8 delar, jag delade den självklart i två, sen två sen två sen två och så blev det 8 delar. Tycker det är enklast att får delarna att bli lika stora då. Kavla sedan ut den på väl mjölat bord, om du vill kan du använda en ruggelkaven men jag tror bara det är 80-åriga tanter som har sådanna så jag använde en vanlig kavel. 
Stek i en torr stekpanna utan något fett (olja eller smör). Stek några minuter på varje sida på medelhög värme. Jag hade iof lite högre än medelvärme. Mellan bröden torkar jag ur pannan med papper, mjölet som är kvar i stekpannan blir lite bränt annanrs ibland. 
 
Som sagt tycker jag om brödet bättre när det är fryst först. När jag äter det direkt så tycker jag brödet är ganska mäktigt, maffigt på ett sätt som jag inte vill ha mitt tunnbröd. Jag köpte världens bästa bakbord på IKEA, supersmidigt, det är typ kladdigt och fastnar där man placerar det. Så skönt med ett bakbord utan kanter där kaveln tar i hela tiden när man kavlar. Hade gärna haft ett ännu större men ska köpa ett till. Den heter SOCKERKAKA bakmattta. Men mattor ska väl ligga på golvet? 
 
Här har vi bakat smaskiga snoddas med! Eller kärleksmums om så vill! 
 
 
Nicci ville ha dem i muffinsformar! De blev utsökta!
 
 
RSS 2.0