Hallifornia

Älskar Hallifornia. Folket, maten, allt åkande... ja allt! 
 
 
Nicci köpte denna brädan förra året på Hallifornia! Han älskar den! 
 
 
Här står Nicci och dansar på sin skateboard. Mike står bakom och betraktar den härliga dansen. 
 
 
Hela konceptet är så skönt. Passar mig perfekt Jag gillar ju verkligen folk som är totalt olika mig. Ju mer olika mig destå mer gillar jag dem, märkligt ändå! 
 
 
Här springer Mike, Cimberli och en kusin på klipporna. Tänk att Mike kan springa så bra, jag var orolig att han inte skulle kunna springa alls för att va helt ärlig. Han kan allt. 
 
 
 Min fina muñeca! 
 
 
 
 
Jag och Cimberli bestämde oss för att åka ner ännu en sväng till Hallifornia, bara jag och hon. Vi gick och tittade på blan annat när de åkte i vattnet efter ett snöre, vet faktsikt inte vad det heter men det ser kul ut! Sedan gick vi och köpte mat. Jag älskar Bao buns och önskar mig en sån ång-korg varje år både till jul och födelsedag, så jag kan baka egna baobröd men ikke får jag någon. Håller tummar att jag får en till jul.  
 
 
 
Efter maten hoppade C lite på stranden och vi gick för att köpa glass. Då ringde A och berättade att Nicci kanske smällt upp ett dörrhandtag i Mikes ansikte. Oklart vad som helt hände. Men Mikes läpp var spräckt i alla fall. In i bilen och katapultkörning till akuten i Borås. Där mötte vi upp killarna. Som tur var prioriterade de Mike och han behövde inte vänta länge. Han låg helt stilla när de undersökte och tejpade honom. Tjepen fick nästan va på ett dygn innan Mike hade dragit bort alla stripes. Men  jag tejpade om honom och han läkte otroligt snabbt trotts allt! 
 
Men jag älskar Hallifornia ändå! 
 

Helsingbog

 
 
Vi bestämde oss för att tura till Danmark, ena systern och jag samt alla kids. Det är verkligen enklare än vad man tror att åka dit. 
1. Hitta parkering ( som verkar vara fullt i hela Helsingborg men vi hade tur). 
2. Köp biljett.
3. Gå den vägen dit alla människor går/föser in sig.
4. Gå på och gå sedan av direkt (20min).
 
 
 
 
Vi gick och åt på en rastaurang som hetter Ribs eller något liknande, när jag frågade om de hade något vegetariskt tillade servitören märkligt på mig, men han fann sig snabbt och berättade att de hade en väldigt fon salladsbuffe. 
 
 
Här spatserar vi på en relativt fin gata.
 
 
 
Vi strosade och hittade ett mysigt glass-ställe med så kallade hemmagjorda strutar. Nicci blev vansinnig på Cimberli och smet ut gfrån det pyttelilla glass-stället. Efter att ha roat en hel hög av människor som satt och avnöt glass utanför glasseriet lugnade han sig och gick målmedvetet in igen. Han har så stora känslor den grabben alltså...! 
 
 
Nicci sprang rakt in i en ostbutilk. Han var tvungen att köpa mögelsot som Alex sa han. Barnen började må dåligt av lukten så de sprang snabbt ut igen. Kolla den stackars joddlarpojken som är på bild där till vänster, med en redig joddlarblick och en brunost.  
 
 
 
 
Det var lite svårare att gå på hembåten eller färjan då. 
Efter att ha försökt gå på två båtar hittade vi tillslut rätt båt. Tydligen går det minst tre båtar Helsingör-Helsingborg. 
Nicci blev sjösjuk så fort vi gick ombord. Men han fixade resan galant ändå! 
 
 

Båstad

Vi begav oss ner till Tennisveckan i Båstad. Försökte boka hotell men hotellen var upptagna. Stuga fick det bli, billigt och bra...!
 
 
Här väntar vi spänt på att tennisen ska börja! 
 
 
Stugan låg på Båstads camping och var hela 15 kvadrat meter. Oklart hur många sovplatser det fanns. 
Jag tog min polle dit! 
 
 
 
Det var faktiskt riktigt mysigt att va där på campingen, eller utanför eller vad man nu ska säga att stugorna låg. Efter lite krångel och bra samt skön musik (Kussins) fick vi flyttat bilen så den fick sova vid stugan. 
 
 
 
 
Vi åt mat på Papas dsom låg i samma byggnad som det välkända Peppes. Maten var bland det godaste jag ätit.
 
 
 
Senare gick vi till strandbarnen och satt i värmen och njöt.
 
 
 
 
Här sitter jag på och avnjuter ett glas Moet på Sand, så smaskigt. (Jag läste i en gratistidning som jag hittade på stranden i Båstad att man måste dricka skumpa på tennisveckan). Champagne får för övrigt bara heta Champagne om det är gjort i stället som heter Champagne, just saying...
Vid sidan av mig ser ni Papas och Pepé:s. 
 
 Dagen efter blev det krubb på Hotell Skansen och restaurant Sand, där var maten inte alls så god som det vi ätit dagen före, synd. Blev riktigt besviken då jag läste väldigt bra recensioner från den restaurangen.
 
 
Här är jag på damernas på campingen. Lite tandkräm på spegeln men inga spindlar.  Klädd för Båstads uteliv (inte riktigt men jag klär mig som jag gör). 
 
 
Efteråt blev det Pepé:s Bodega för hela slanten. Det vaskades champagne i mängder, både på telefoner folk och skor. På mina kläder med och även armarna blev fulla av champagnen. Artisten som rappade var så grym!
 
 När peppes stängde smög vi oss in ( med tillåtelse av en vakt) på Tennisarenan. Låtsades spela tennis och satt på läktaren och kommenterade varandra. Sunt! Vi hade jättekul!
 
Båstad är så mysigt men det var skönt att komma hem till Örby till verkligheten igen! 
 

Båtåk

 
Mike var super-redo för båtpremiären! 
 
 
Här är våran fina båtplats. Bryggorna är bara några månader, det fanns både små och stora båtplatser att köpa, vi köpte givetvis en stor, eftersom jag överdriver allt. Antingen vill jag ha det pyttelitet och billigt eller jättestort och dyrt. Så är jag med precis allt, jag tillhör inte den svenska lagomfamiljen, ingen jäkla mellanmjölk här inte. Sällan kan jag ens köpa kläder till fullpris, kan sitta månader och vänta på att ett par barnjeans som vanligtvis kostar 149kr ska va på rea. Nästa dag kan jag köpa något överdrivet dyrt och skylla på att jag vill ha bra kvalite på saker. Dubbelt jag vet. 
 
 
Jag körde givetvis. Båten gick fint och vi planerade att äta kvällsmat vid en strand. Den hade tyvärr vuxigt igen och jag bestämde oss för att prova den nyinköpta ankaret. Vi la ankar och åt en god kvällsmat. Så skönt med båt! Älskar för övrigt mitt val av flytväst. Jag valde Baltic till hela familjen. 
 
 
Min bästa C! (Zessie kröp ur västen.)
 
 
Här fiskar Tiger-Mike! Vi brukar ju vara i Jämtland på somrarna, vid en sjö som heter Vallsjön, så barnen är ganska vana vid fiske. 
 
 
 
Här biter Nicci sig i armen, vem vet varför.
 
 
 

Cimberli!

Cimberlli fyllde 9 år när vi var på Kreta! 
 
 
 
Vi hade tagit med endel presenter. Dagen före hon fyllde gick vil till en kul affär och köpte partyateraljer. Kusinen sov hos oss och resten av släkten kom och sjöng för henne. De hade vart nere och hämtat frukost med! Jag hade köpt en skjutare som sköt konfetti, något som chockade alla gäster på hotellet samt väckte dem men jag tyckte den gjorde succé! Givetvis var alla minjontals particklar bortstädade när vi kom upp efter frukost, stackars städare! 
 
 
 
 
Hon studsade upp ur sängen, tog på sig klänningen hon planerat att ha och sedan gick vi till stranden. Hon dök och gjorde fiskfällor hela förmiddagen! 
 
 
 
På kvällen hade vi pratat med hoteller så de hade dukat långbord till oss och gjort kalasfint för Cimberli och lite för mamma då. Cimberli var så superbelåten!
 
Cimberli är verkligen den bästa tjejen i hela världen!!!
 
 

Stranden

 
Stranden låg ca 300m från hotellet och vägen dit var mysig! 
 
 
Mysig strand med trevliga ägare och bra service! Fanns till och med ett bokställ med böcker man kunde låna samt en stor låda med strandleksaker som barnen kunde låna (eller vuxna).
 
 
Trevligt handfat att tvätta tassar i 
 
 
 
Residerade på stranden varje dag. Jag älskar strand, inte pool. Känner mig friare på stranden på något sätt. Sen gillar jag grus med, alltid lika spännande att se vart det hamnar. Här flyger Nicci. 
 
 
 
 
PÅ bilden är jag på väg ut för att svalka benen. Jag fryser när jag badar, doppade dock mig hela två gånger denna resan - mer än jag gjort totalt senaste åren! 
 
 

Staden

Jag har tidigare vart på Kreta men då var jag 11 år tror jag. Minns inte mycket av det. Minns bara att det var kul. 
 
 
 
Det bestämdes att vi skulle åka in till Chania på eftermiddagen. Jag körde Tommytröja och shorts tills jag insåg att vi skulle fira mamma den kvällen! Sminket i bakgrunden är inte mitt, jag orkar nästan aldrig sminka mig, bara till fest. 
 
 
 
  
Fick sprungit upp och bytt kläder, i panik. Samt packat ner pappas present till mamma, eller mer knölat ner den i den lilla kappsäcken på bilden. Bakom mig är en av sängarna i hotellrummet, bredvid sängen står en läskig kudde. Jag kallar alla saker som ligger permanent på sängarna för läskiga saker, är rädd för dem och brukar sparka undan med med skor på. Synd bara att de envisa städerskorna lägger upp de läskiga sakerna på sängen varje gång de bäddar, trots att jag sparkat in kuddarna och de läskiga plädarna i garderoben. 
 
Bussfolk som vi är åkte vi kollektivt in till staden. Vi åt på en mysig restaurang, tyvärr satte Nicci en mjuk plastbit i halsen, jag kämpade allt vad jag kunde med att få upp den. Efter både ryggdunk och Heimlich kräktes han upp den, stackaren! Trots att jag gjort det för många gånger på Mike och att jag gör det per automatik blir jag faktiskt oroligare för varje gång det händer, efteråt. 
 
 
 
Här blir mamma jätteglad när hon får en luftballongsfärd! Hon blev verkligen överlycklig! Nicci med.
 
 
 
 
Vi gick runt i Chania och strosade. Staden har tyvärr blivit ganska förfallen och det märks tydligt att Grekland drabbades av en ekonomisk-kris för några år sedan. Om de tagit sig ur den vet jag inte, jag kom fram till att som vanligt måste turism och oliver va största inkomstkällan. Men vad vet jag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kreta!

Äntligen var det tid att fira mamma som fyller 60 år! Hon firade genom att bjuda alla barn med familjer till Kreta! Awesome! 
 

Jag hade packat barnens kläder strategiskt (enligt mig då). Vägrar ta med mer än två stora resväskor och en ryggsäck. I ryggan finns datorer, ipads, nödladdare och smågodis. Nintento-switchet glömdes hemma. Har rest med flera handbagage förut och det blir bara rörigt, svårt att se till så barnen håller koll på sina väskor brukar resultera i att vi vuxna fått bära alla väskor ändå. 
 
 
Här är en del av gänget. Mamma är så fin! 
 
Jag tryckte t-shirts till alla i sällskapet! Tyckte det var kul, de andra uppskattade det med. Alla på flygplatsen, i planen och på hotellet tyckte med det var kul och gratulerade. Flygvärdinnorna bjöd på champagne och sjöng för mamma. 
 
 
 Smulbord. 
 
 Jag lyssnade på en ljudbok på vägen ner, den är inte speciellt humosistisk, förrutom denna meningen då: Barnet ligger på tvären i magen - hon ryster när hon mindes läkarens ord, en gång hade kalvningen hållit på att gå helt fel hemma men Mattea hade stuckit upp armen i kon och krytit fast ett snöre runt benen på kalven så de kunde dra ut den - gjorde man desamma med människor? Vad i hela???!
 
 
 
 
Flyget ner gick bra som alltid. Cimberli satt fint med kusinen, Mike satt och kollade på offlinefilmer på netflix och åt flygplansmat. Nicci somnade när planet började rulla, som vanligt. 
 
Vi hade det hur bra som helst! Fint hotell, bra mat och sköna pooler! Det finns tre olika områden med ett par pooler i varje område. Vi bor i det nyaste området, all inklusive området (tack mamma)! Det är städerskor som städar, torkar golven, diskar och bäddar sängarna åt oss. Byter handdukarna trots att jag inte lagt dem på golvet (för att vara klimatsmart och använda handdukarna iaf två gånger) men de är så noggranna städfolk! 
 
 
Här sitter Mike nöjt i en av restaurangerna och äter en Croissant. 
 
 
SÅ typiskt Cimberli. Det var 35 grader ute och hon bestämde sig för att den enda tröjan som passade till stranden var enstickad tröja. Med håret instoppat i den. Hon påminner så mycket om mig så jag blir rädd. 
Så skönt väder! 
 
'
 
 
 

Mos-Strand

Som vi älskar Mos-Strand! Det är ett stenkast bort och det finns en jättebra lekplats där nu ju! Kiosken med fika och glass har öppnat med. 
 
 
Här cyklar/springer barnen till Mos. 
 
Det är ganska branta backar så därför kan inte killarna cykla dit än. Eller ja de får inte. Mike kan inte bromsa alls men Nicci kan. 
 
 
 
Här sitter vi och njuter! Skönt med fint väder! 
 
 
 
Här spring/cyklar barnen hemmåt igen. De kom 20 meter sedan blev Nicci blixtrande arg av att Cimberli inte väntade och Mike började springa ifrån oss. Svettigt. 
RSS 2.0