Vårat grus

Då har alltså några klåfingriga människor varit framme i Övre krok igen. För några år sedan blev vi av med en fyrhjuling, barnens fyrhuling. Denna gången var det stentjuvar som var på besök. 
 
 
 
Tjuvarna som bestod av en kille, tjej och en hund (har väldigt exakt beskrivning men vill inte outa personerna). Grannar såg dem och stod kvar hela tiden och såg på när tjuvarna stal stenen. Tjuvarna hade med sig en påse, alltså var detta överlagt. Inte kunde de gå speciellt långt med den påsen med sten i heller, sten är ganska tungt. Jag förstår inte hur folk fungerar, stjäla sten? 
 
 
 
 
Eftersom jag ville ha kvar de resterande stenarna började jag och killarna flytta dem. Först i påsar och med små sandspadar, de fungerade inte, påsarna klarade inte av någon vikt alls innan de gick sönder. Sedan med Gekåspåsar och större sandlådespadar, de fungerade bättre men gav inte det resuktatet jag var ute efter. Killarna gick och jag fortsatte ensam. Denna gången hade jag en skottkärra med påsar i, eftersom kärran var så smutslig och jag inte ville smutsa ner mina fina glittriga vita stenar. Det gick ännu bättre, speciellt när jag hade på mig Cimberlis vintervantar och kunde gräva i stenen, svårare var när jag skulle lassa av stenen som låg i de överfulla påsarna i skottkärran. Påsarna gick sönder igen. Nicci kom ut och undrade vad jag gjorde och varför jag la stenen i lite överallt. Jag visste inte var jag skulle lägga den så la en liten hög på altanen, en hög i garaget, en hög i den befintliga stengången, en egen hög bland de mörka stenarna, en tjock rad, samt en hög på gräsmattan. 
 
 
 
Tillslut kom jag på att jag kunde tvätta rent skottkärran och lägga stenen direkt i. Med hjälp av en jättestor spade. Cimberli hjälpte till att ösa på stenen på spaden, varje gång jag satte spaden i påsen var det som att sätta den i betong - tvärstopp! Jag är så klen. Efter några h hade jag lyckats flytta 250kg sten. Gott! Nu ligger den lite här och där. Men jag antar att jag kommer hitta tjuvarna liggandes i grusgången nästa gång nu när det inte finns någon påse att gräva i... 
Versaler gör mig rädd i vanliga fall men: PINSAMMA människor. 

Fika

Cimberli är den finaste! Hon är så bra på att fixa fika och mys. Hon tänker till! För några dagar sedan hade hon plockat en bukett med blommor och ställt dem i mitt sovrum i en fin vas. 
 
 
Idag hade hon fixat finfika med blommor! 
 
Barnen sover lite hullerombuller ibland. Mike har varit så svårlagd det sista så har fått lägga de andra först. 
 
 
Nicci sover med väska och en pytteliten byro bredvid sig. Cimberli har med rätt mycket saker i sängen när hon sover alltså! 
 
Ikväll blev det Amerikanska pannkakor, sylten var slut men vi hade Lönn-sirap som tur var. Men 
ibland tycker jag det är svårt att öppna burkar och flaskor. Vissa gånger hittar jag inte rätt tång och andra gånger är burken för stor och tången för liten. Jag har kommit på den brillianta lösningen (se bilden nedan).
 
 
 
Då sätter jag pinalen i ett skruvstäd och vips så går det lätt att skruva upp den. Hade underlättat om skruvstädet var i tacket dock så hälften av innehållet slapp rinna ut varannan gång. 
 
Även om jag inte dricker alkohol så ofta behövs det öppnas flaskor. Kapsylflaskor öppnas med kniv alternativt bänkskiva och vinflaskor med skruv med ögla på, tror de heter skruvöglor. Jag sätter en skruvmejseln i öglehålet, skruvar och bänder, vips så är korken ute. Överväger att köpa hederliga kapsyl och vin-öppnare men ibland är kampen den roligaste. 
 
Snart ska vi åka till Kreta men Mike säger att han hellre vill till Sälen och åka skidor, samt att Kreta är en Ö. 

Gekås

I förra veckan var jag och en av mina allra bästa vänner på Gekås. Vi brukar ha date där ett par gånger om året. Denna gången skulle jag inte köpa så mycket. Jag är ganska jättenoga med att följa min handlingslista. Visst är jag lite busig ibland och köper något avvikande från den men för det mesta håller jag mig fint till listan. 
Jag köpte bland annat födelsedagspresenter till C samt examenspresenter till barnen. En uppblåsbar unicorn till C, ett Nintendo Switch -spel till M och ett litet kassaskåp till N. Tyvärr hade Mike redan det spelat jag köpte, Super Heros 2. 
 
 
Jag och Mike åkte härromdagen igen, för att byta spelet! Samt för att köpa en hink med spadar och eventuellt ett vattenhjul. Eller sandhjul som Nicci kallar det. Mike blev nog lite överväldigad av alla intryck där så han blev lite hyper. Vi köpte även ett sådant där rack som man dödar insekter med ( äckel-rack kallar jag det). Jag är så emot att döda djur egentligen, förutom läskiga djur då. Men Mike är jätterädd för flugor och racket är en enkel lösning på det problemet. 
 
 
 
Detta var det roligaste och hemskaste jag sett. Letade efter ännu en flytsak till poolen. Då hittade jag denna. Han på bilden påminner om sångaren i Nickelback:s tonårspojk. Om han nu har en. Bilden på killen som sitter där och rider en guldig häst är så absurd så den fastnade på min näthinna. Denna flytsak är verkligen det sista jag vill se mina barn sitta på. Kunde killen inte vart med i en badminton-reklam i stället alternativt frisbiee-reklam?! 
 
Härligt med Sommar och Sol!
 
 
 
 

Städning!

På sommarlovet har jag tänkt rensa på vinden. Ta två flyttlådor i veckan för att inte känna att pressen blir för stor. Svårt att veta vad man ska spara på. Gosedjur och CD-skivor? Svårt svårt. Garaget städas faktiskt ofta men så länge det köps mer saker hela tiden kommer garaget alltid vara fullt. Ändå har vi tagit bort några saker.  Det ligger även båtdynor överallt som snart ska ligga i båten i stället. 
 
 
 
Mike försöker lotsa sig mellan alla pinaler. Garaget är för övrigt kameraövervakat och dubbel-larmat. Vi har Sektor alarm och larmet går direkt till SOS när det larmar. Jag och barnen har fler än en gång råkat missa att stänga av larmet genom att öppna garageporten direkt, det är både pinsamt och irriterande när det händer, men bra att det funkar. 
 
 
Jag vet inte vart gräset på bilden ska vara. Kan inte bestämma mig, det står att gräset blir två meter högt. Kanske kan klippa det allt eftersom? Ska även lägga plattor i gången och sätta i lamporna som ska lysa på träden och gångplattorna. Det kommer bli kalas!
 
 
Där borta mellan cyklarna står gräset. Ja där står ju ännu fler saker som ska in i garaget =) Min syster har äldre barn och hon är alltid snäll och ger oss deras cyklar när de blivit för små. Eller barnen för stora. 
 
 
 
Barnen älskar att leka i sandlådor och grus. Som de flesta barn gör. Men eftersom A inte vill ha någon sandlåda för han anser att de är smutsiga och att katterna har det som toalett (vi har inga katter) så prövar barnen titt som tätt att leka i det förbjudna stenlandet. Mike åkte kana antalet gånger och sedan efter lite tillrättavisning hjälptes barnen åt att kratta och spada tillbaka stenarna. Duktiga barn! 
 
I morgon är det midsommar! Jag ska göra krans och har bakat två tårtor. En med choklad och hallon samt en Raw flädercheeskake. Vi ska fira med vänner och dansa runt stången, allt enligt den Svenska traditionen. Det ska bli bra väder med, jag älskar att inte frysa! Förra året var vi på den Franska Rivieran och året före på Daftö Resort i Strömstad! Hoppas ni får en fin midsommar! 

Min födelsedag!

Nu har jag fyllt 36år. Härligt! Dagen hade fullt schema. Den började med att Cimberli och Nicci sjöng för mig på morgonen och gav mig många presenter. Mike som låg i min säng ( fick inte lagt honom förrän sent så han fick somna i min säng) vaknade och började blundande försöka hjälpa mig slita av pappret från paketen. Jag fick shorts, t-shirt, en kettlebelll, lådor, ett snöre (eller rep), en glitterbok med vändbara paljetter och en picknickfilt som täcker halva Mos-strand. 
 
 
Jag hade sagt att jag ville ha en ny då jag använder den andra som matta i bagaget, men ja...
 
Efter mina fina barn sjungit och grattat mig gjorde det frukost på sängen åt mig. Kaffe med mjölk, ett kanelknäcke och två godisar varav Cimberli åt upp den ena godisen. Sedan åkte vi till affären och handlade kakingridienser. Eller om det var en tårta. Jag och Nicci bakade. När vi bakat färdigt var det så dax att åka till Borås, Cimberli skulle ju på gymnastikläger i dagarna tre. Jag och killarna var på Almenäs och hade det mysigt under tiden hon tränade. 
 
 
Mike var supertaggad. Med bagage-picknickfilten i handen. Skorna han har på sig är för övrigt Vikingskor, jag trodde inte han skulle klara av den typen av snörning sk. Boa. Men som valigt underskattade jag honom. 
 
 
Nicci hade kastat glasspappret på golvet och somnat. Han var mindre taggad och morrade och gläfsade när vi försökte prata med honom. 
 
 
 
 
 
Fika i det underbara vädret! 
 

 
När han äntligen vaknat och fikat lite var han på toppenhumör! Jag verkligen älskar hans badbyxor! Köpte dem för något år sedan på Primemark! 
 
Pappa, mamma, min syster och hennes barn kom och firade mig fast jag sagt att de egentligen inte skulle. Men pappa ringde på morgonen och frågade lite försiktigt och då gick jag med på firande. 
 
 
Jag hade bakat en slags kladdkaka. Jag är nog den enda i hela Sverige som inte gillar kladdkaka. Men denna är inte som den traditionella kakan. Jag ändrade som vanligt om kakan och den blev utsökt! 
 
 
Efter gästerna åkt avrundade vi dagen med hjälp av tacos. Vegetariska så klart! Sorry att han har mat i ansiktet. Jag är rätt känslig för bilder på barn med mat i ansiktet. Fåglarna har pickat i stearinljuset.
Födelsedagen var toppen! Tack för alla grattis! 

Sommarlov!

Nicci slutade förskolan i onsdags. Hans avdelning var en ren femårsgrupp. Det har vart så bra. han har utvecklats och utmanats under hela året. Lärt sig massor. Barnen har varje vecka fått ta med sig en sak var att visa för de andra barnen. Nicci tog med sig ett rörelselarm som tjuter när man passerar det. Senare hade han sagt till pedagogerna att han gömt den i deras fikarum och att den filmade samt spelade in vad de sa, hahah! När de hade avslutning fick barnen sitta på en tron i guld och högtidligt kallas upp en och en. Nicci var så nöjd och så glad. 
 
 
Han valde självklart Batman-tröja och kavaj. Med utsläppt hår dagen till ära. 
 
 
Här är den nöjda Nicci efter avslutningen. Som för övrigt var hemlig. Han är taggad inför förskoleklass och är pirrig säger han. Samt att han kommer brotta ner alla som bråkar med Mike, vilket tveklöst tyvärr stämmer. Han är jätteduktig på förskolan och är alltid delaktig i alla saker de gör men hemma är han som en ångvält. Han är för smart för sitt eget bästa, totalt orädd och stark som en oxe. 
 
 
Mike och Cimberli hade avslutning i torsdags! Det regnade lite tidigt på morgonen och jag bad Nicci hitta ett paraply. Han hittade inget men valde att ha på sig diverse assesoarer. Efter en lång diskussion gav han upp, detta trots att jag hade slut på argument om varför han inte fick ha på sig mössa, vantar och halsuk. Några av Niccis argument var: det är ganska kallt ute, jag vill inte stå där och frysa. True. 
 
 
Ren perfektion! 
 
 
Nicci stod och försökte stoppa sina impulskontroller under hela avslutningen, han var sugen på att springa i den hala blöta slänten och ramla med de andra barnen, han tycker även att han skulle på klättra i ett snett träd två meter över marken. Sedan kom en stor drös med barn som ville ha med honom till en trädkoja men han stod fint kvar med mig tills Mike och Cimberli sjungit färdigt. Mike gick till och med upp av sig självt och var så glad hela skolavslutningen. Han var så fin och vinkade glatt, han var inte alls obekväm med att stå med klassen framför alla föräldrar. Cimberli briljerade som vanligt och var så vacker! Så stolt! 
 
Barnen ska vara lediga hela sommaren! Efter lång väntan - SOMMARLOV! 

Champagne

Världens bästa citat:
 
 

Båt

Efter noga övervägande och flertalet stopp av impulsköp, blev det en båt! Den är stor och bred och saknar motor =). Nu har vi alltså köpt en bryggplats och en båt. Det som behöver köpas nu är flytvvästar, fendrar och motor då. 
 
 
 
Båter är bred, det är osäkert om den över huvud taget får plats mellan y-balknarna på bryggan. Spännande och lite svettigt. Men jag tänker att man i västa fall bara kan kötta in den i plasen. Så sitter den där sen *undrar om det finns platta fendrar?*. 
 
Var och mätte idag. Det ser tjockt ut. Korvstoppning med en båt.
 
 
 
Vi var på kalas och ena kusinens konfirmation i helgen! Egentligen har inte det ena med det andra att göra. Förrutom att både kusinen och barnet på kalaset är mina gudbarn. Fast olika familjer då. Rörigt. Min guddotter fyllde tre och min gudson konfirmerade sig helt enkelt! Tredje personen, som även han är min kusin, fyllde 20 år! 
 
 
 
Min vackra Cimberli! Vackra mamma med!
 
 
Denna lille kille som vägrar växa. Han har avvikit över en hel på kurvan, ligger under -1 nu. Han har en helt egen teori om varför han inte vuxit: vi har burit honom aldeles för mycket. Men efter utredning på barnmottagningen så har de bedömt honom som frisk. Alltså inget avvikande. De tror att han slutade växa efter Hjärninflammationen och även förkylningsatsman kan ha gjort sitt. Hoppas bara han växer snart. 

Sommar

 
 
Så är sommaren här och snart semester! Cimberli skulle ha Cheerleadinguppvisning (långt ord) så vi började träna lite mer hemma för några veckor sedan. Hon tränade framåt samt bakåtmjukis och de satt bra. Sedan var det handvolt och flickis (bakåt handvolt). Vi tränade några dagar och sedan skadade Cimberli sig. Hon var trött i armarna och det var så dumt att jag inte avbröt.
 
 
Här väntar katterna på röntgen. Eftersom vi visste att det skulle ta tid passade vi på att njuta av tiden det tog. 
Så in och röntga, de röntgade båda armarna för de var osäkra på om hennes anatomi stämde. 
 
 
 
När hon gjorde flickisen small det till i armen, jag var 99 på att den gått av. Men det visade sig efter två läkarbesök att hon fått en reva på muskeln i armen. 
 
 
 
Blev mitella och läka i några veckor. Men nu är hon fit for fight igen. Tyvärr missa hon uppvisningen på Cheeren men ska på gymnastiksläger i sommar! Thai boxningen är med slut för terminen nu! Så efter lägret tar vi skön parus från: Cheerleading, Redskaps Gymnastik, MTV-Dans, Thai Boxning och Hockeyskola! Yes! 

Sveriges Nationaldag!

Självklart har vi firat nationaldagen. Inte på det sätt jag planerat men det blev fint ändå. Jag och barnen skulle åkt till Värnamo och ätit blå-gul tårta egentligen. Men i tisdags fick jag migrän, jag har ju en Daith-piercing i ena örat, dvs en migränpiercing. Den gjorde jag får ett par år sedan efter jag haft ett anfall i sex dagar. Den gången var jag totalt utslagen hela tiden och bestämde mig för att göra vad som helst för att slippa migrän. Sedan jag tog piercingen i högra örat har anfallen blivit kortare och oftast mildare. Men smärtan har flyttat sig till andra sidan på huvudet, alltså fram till vänster. 
 
 
 
Detta är en Daith-piercing. För någon månad sedan blev jag peppad av några okända personer att ta en i andra örat med. Sagt och gjort. Impulsivt men kul. Nu får vi vänta och se hur resultatet blir. Migrän-smärtan kan nämligen vandra runt innan den försvinner, om den försvinner. 
 
 
Här har jag gjort fin nationaldagsfrukost till barnen. De är som mig, inga påläggsätare. Jag äter väldigt sällan kött men även om jag skulle göra det vill jag inte ha något på knäckisarna. Det andra brödet -Lingongrova, är ett av de få bröden som Mike inte sätter så lätt i halsen. 
 
 
Jag och min muñeca! 
 
Vi firade även genom att barnen badade och jag försökte undvika allt ljus som var ute. Inte lätt men med keps och solglasögon gick det ganska bra. Vi fikade och sjöng Sveriges nationalsång högt tills vi förstod att grannens hund inte skulle sluta skälla förrän vi var tysta. 
 
 
Här njuter de i den 29-gradia poolen. Undertiden låtsas jag lyssna på ljudbok. 

Universeum

Vi besökte Universeum med kussarna! Det var dinosurie-tema. Så kul, de hade gjort Dinosar som rörde sig, lät märkligt, stönande och morrande.  

 

Nicci körde Spiderman-outfit. Vet inte hur han fick den stora lerfläcken på ena knät.

 

 
 Mikes hand beter sig konstigt på bilden, i regnskogen.
 
Vi vi skyndade oss upp till tredje våning där aporna var. Jag försökte övertala min syster att aporna skulle somna om vi inte skyndade oss upp. Hon trodde jag skojade som vanligt, vilket jag inte gjorde. Aporna hade gått och lagt sig innan vi kom in. 
 
 
 
Här går vi på en svajiga hängbron. Hängbroar är en av de konstruktioner jag gillar bäst, exempelvis Golden Gate-bron och Stora Bältbron. GG- brons remmar når jorden runt tre gånger om man lägger dem på rad förresten. Bågbroar gillar jag näst bäst. 

 

 

Nicci aka Tarzan.  

 För att hitta Dinosaurierna fick man gå ut genom en dörr på typ fjärde våningen. Det var en skön, solig dag och perfekt för att träffa Dinos. 

 

 

Nicci är helt säker på att det stod att man inte fick mata eller stoppa in handen till Dinosaurierna. Givetvis gjorde han båda!  

 

 
Nicci sprang runt i ganska hög fart, därför är han med mest på fotona. Enda chansen till att fota var mitt i Niccis språng. Han tyckte Dinosarna var så fashinerande! 
 
 
Den lät oss klappa den. Hon i bakgrunden är sjukt rädd. Jag verkligen älskade Dino-utställningen men det kunde funnits mer Dinos! 

 

 
 
RSS 2.0