Djur

Vi har varit på Borås djurpark! var jättekul. Barna trivdes. Cimberli red på en häst, hon älskar verkligen hästar. Hon ville inte ens att jag skulle gå med henne runt, utan skulle rida själv med hästtjejjen. Hon var mycket stolt! Efter ett tag fick Andreas ont i vaderna, jag sa till honom att inte klaga då jag är hur tung som helst.
 
Hade för övrigt kramp i hela båda benen kvällen efter. Men det var de värt!
 
I helgen var vi ute och plocka svamp. Eller letade svamp! Jag försökte som vanligt få Zessie till att bli en kantarellhund. Gick som vanligt inte bra. Men vi hittade en näve kantareller iaf.
Sen hade vi fika mitt i skogen. Efter en kvart började Andreas hoppa runt, då såg jag att Mike hade massa svarta prickar på huvudet! Knott! Vi begav oss fort därifrån *läs alla gick fort utom jag*. 
När vi kom hem stekte vi det smarriga guldet, då fick Mike helt plötsligt matlust igen och åt upp alla! 
 
Såhär ser dom ut när dom letar svamp i min familj:
 
Vi bestämde förövrigt att vi absolut inte skulle plocka några tykna trattkantareller! Dom innehåller fruktansvärt mycke spindlar och ägg, är väldigt jobbiga att rensa för om man inte vill ha ett hus fullt med kryp och spindlar måste man sitta och dela dom, en och en. För 2 år sen gjorde vi misstaget att plocka hur mycke som helst, hade till och med spindlar i maten efter att vi rensat dom! Usch! 
Jag måste införskaffa mej en plockasvampkorg! Bajspåsar är inte att rekommendera, men funkar när man inte har nån korg! 

Vändningen!

Idag blev tiden ändrad från 8.15 till kl 10.00 då skulle jag vändas, eller bebin skulle. Men som jag anade hade den redan vänt sej. Jippie! MEN, alltid ett men, den är Väldigt snurrbar! Huvudet är inte ens i närheten av vart det ska va.  Den vänder och snurrar hela tiden. Om den ligger kvar som den gör när jag är hos min bm nästa gång är det nog lugnt! Men barnmorskan idag var jättemysig, hennes kollega var en barsk dam! Nu vågar jag äntligen dricka mitt hallonbladste. 

Säte

Var hos min underbara barnmorska härromdan. Hon tog ett hb och det hade gått upp till 110! Toppenbra tyckte vi, kanske inte jättebra, men bra bättre än innan. Inte 95 som sist. Järnvärdet tog vi inte men det har höjts tror ja. 
Men sen när hon klämde på magen tittade hon konstit på mej, jag log och frågade om den kanske fixerat sej. Neep! Verkligen inte, den ligger i säte, eller sitter i säte enligt mej. Jag som klappat den på rumpan och sagt lilla rumpan. Det har varit huvudet hela tiden! 
Vändningsförsök på tisdag! Om den inte snurrar runt nu i veckan vilket jag hoppas att den gör. Skrämmande! 
 
 
Här är magbild v 36+0 alltså v 37!  Här ligger den fint i säte!

Gräs!

I helgen var det 75 års kalajs! Eller det dubbla då vi firade både farmor och farfar. Sen sov vi hos mamma och pappa i Espervik med mina syskon.  
 
Var på marknad före kalaset, det var fruktansvärt varmt, men dom hade roliga saker. Cimberli köpte en läskig hund som skäller jättejobbigt och har gula lysande ögon! jag och Andreas var mer sugna på whiskykorv och lökkorv! Lite tort bröd köpte vi med! (Ska givetvis frysa den kallrökta korven minst tre dagar innan den äts, för jag är petig med vad jag äter.)
 
 
Cimberli åkte 2 karuseller! Hon skrattade hela tiden :)
 
Cimberli och Mike tycker mycket om att leka med sina kusiner. Cimberli och Novalie fångade en snigel som dom klappade. Äckligt! En brun med!
Mike vill bli ställningsmontör som sin far, när dom andra lekte bar han material. 
 
 
Pappa upp i dagen, jobbar med gipsad handled!
 
Gräset är färdiglagt på nedertomten! Blev väldigt bra, ser konstigt ut med gräs där. Jag har fått springa och vattna en massa nu i veckan när det varit varmt. Vi köpte tre vattenspridare som snurrar men dom var värdelösa. Har därför en som får flyttas runt tre gånger! Men vad gör man inte för sitt gräs som man brukar säga. 
 
 
Ser skojigt randigt och rutigt ut! Växer fint med, men får inte klippa det förrän nästa helg, och inte spela boul eller ha springtävling förrän om tre veckor, men vad är det att klaga på?! 
Mina potatisar har inte blivit klara än, jag minns inte när vi sådde dom. Men dom har inte blommat och jag håller att vattna ihjäl dom. Dom vill INTE ha lika mycket vatten som gräset. Imån ska jag bygga ett potatistak till dom! Ett sånt bra där vattenspridaren inte kommer åt dom! 
 
 
 Förra året sådde vi gräs frän skretch, det är bra springtåligt nu! Mike hade här valt ett orange överbandage på gipset och en orange matchande tiger/prickigt djur tatuering! 
 
I mån kommer min sötnos hem igen! Går bra när han är iväg och jobbar, men är lite tungt och jag har svårt att böja mej och plocka upp typ leksaker. När jag har lagt Cimberli sitter jag på hennes golv och sätter i ordning hennes leksaker, hon är inte jätteduktig på att städa men jäklar va sur hon blir om det inte är städat på hennes rum när hon vaknar. Efter Cimberlis golv sätter jag mej på Mikes rum, men det brukar mest va hans stora gossedjur som hamnat på fel plats. Ibland när dom stökat ner massa småsaker på golvet i vardagsrummet får Cimbelri städa undan dom, igår känndes det som magen va helt i vägen och är ju alldeles för stort golv att kana runt på rumpan och plocka saker, då funkar det att muta Cimberli med en chokladpeng eller två. 
 
Idag när vi lekte på Mikes rum bad Cimberli mej och Mike att va tysta och gå därifrån för hon jobbade på datorn sa hon! Hon är söt!

Mike

Härrommdan bröt Mike armen! Han lekte på Cimberlis nya cykel när Cimberli ville cykla, hon hjälpte honom av från den, lite väl hastigt och då hamnade han lite under den! Men det märkte inte Cimberli utan hon försökte cykla iväg, Mike hade trasslat in armen i trampan och benet under stödhjulet, den stackaren! Han var lessen och missnöjd efteråt men är inte lätt att veta vart dom små har ont alltid. Jag provade det mesta för att göra honom glad, ballerina kakor, bada honom och Andreas försökte leka tiger med honom men ingenting gjorde honom gladare, utan jag fick bära på honom hela tiden. Han höll sej inte för armen utan jag blev rädd att han slått i huvudet. Drygt tre timmar senare ringde jag 1177, förklarade att jag trodde han slått i huvudet eftersom jag undersökt honom och inte hittat nåt annat fel, Men att jag märkte att nåt ändå inte riktigt stämde! In till akuten och kirurgen. Tog ganska många timmar innan vi fick komma in till doktorn. Efter 2 timmars väntan märkte jag att han gnällde när han försökte leka, och blev jättelessen när han ramlade eller tog i nån leksak. Bar runt på honom och då kände jag att han bara höll med högerarmen, vänster bara hängde. Herregud tänkte jag och ringde hem till Andreas och berätta att jag trodde han brutit armen! 
 
Doktorn kom tillslut in vid kl 00. Då hade Mike somnat. Förklarade att jag inte trodde han slått i huvudet utan brutit armen. Hon undersökte honom och sa att jag myckeväl kan ha rätt! Hon gick ut och skulle rådgöra med äldre erfaren läkare, vid ett-tiden fick vi röntga armen och visst var den bruten! Gips blev det, ska sitta på i tre veckor! Lille gubben! Mike var jätteduktig hela tiden! 
 
 
Mike ramlar hela tiden och slår i armen! Men han gör det bästa av situationen, men har ont! 
 
 
Svårt att hålla Mike borta från vatten, men funkade med dubbla plastpåsar av fin kvalité! 

Kosta och födelsedag!

I fredags hade barna sin sista förskoledag. Jag ville tacka pedagogerna för sitt tålamod med Mikes inskolning (då han skriker hela lunchen) men även för dom är duktiga med Cimberli. Tänkte gett dom mina lovemums men det kändes lite skumt, framförallt svårt att hitta nån fin låda till dom. Kom på att jag hade celofan men då hade jag varit tvungen att ha en fin tallrik eller ett fint fat under och ett ljuvligt snöre till. Jag åkte till Teds frukt, där har dom massor av fin fina saker! Ostar, choklad, frukt såklart, finmarmelad, olika olivoljor, ja massa fina saker. Köpte tillslut en gullig choklad till var och en av pedagogerna på avdelningen. Till min systers sambo köpte vi Jack Daniels Choklad!


Senare bar det av mot varberg för att lämna barnen hos mormor. Zessiehunden med! Därefter åkte vi mot Kosta för att överraska systerns sambo Niclas med spa. Kosta art hotel. Väldigt mysigt, andra gången vi är där. Men Niclas första gång! Han blev väldigt glad, behövde spa gjorde han.
 


Det var dundergod mat, till förrätt fick jag "Öländsk grön sparris men sveiciaostkräm, ängssyra samt snö på olivolja" och dom andra fick " Pannacotta på dill och gräddfil serveras med gravad gös, chips på färskpotatis samt matjesillskum"
Till huvudrätt var det " Grillad kalvrygg serveras med rostad blomkålspure och rödvinssky"
Till efterrätt gick vi helt skilda vägar! Jag valde jordgubbar med vaniljglass och fransk maräng! Andreas tog nåt med chokladsuffle, vitchokladglass och nån pudding eller nått sånt! Sandra valde nån tomatglass med nåt basilikakaka kanske? Minns inte riktigt! Mycket nöjda var vi allihopa!
 

En liten bild på mej och födelsedagsbarnet!

På kvällen satt Sandra, Nicklas, Andreas, Jag och Robin Stjernberg i glasbaren och drack fina drinkar! Inte jag men jag drack nåt fruktansvärt gott bubbelvatten! Bartendern tyckte att jag var läcker och bjöd mej på den! *läs tyckte synd om mej för dom andra drack och att jag var lite småfet*! Sen kasta Robin in handduken och gick och la sej!
Dagen efter åt vi ljuvlig frukost, Robin hade då bytt ut sin jeans utstyrsel emot luvtröjja :)
Vi gick lite snabbt i affärer och mitt mål var en uggla och några kläder till barnen! Och det blev de! Gosedjur till barnen och flskkylsväska till mamma och pappa. Några fina kuddar blev det med!
 


Tisdag!
Min Cimberlis 3 års dag! Som hon väntat! Hon hade bestämt sen några månader vad hon önskade sej! 2 hus, en blå cykel, 2 rutschkanor, en röd bil och en ponnyhäst! Då jag är lite rädd för hästar och inte har ett stall, röstade jag ner den idén redan från början! Men nog fick hon en rutshkana, ett hus och en cykel! Men den blåa hon ville ha var slut! Hon ville absolut inte ha en svart, efter en massa övertalning gick hon med på rosa! Hon blev jättenöjd!
Vi hade bestämt att vi skulle åka till Borås djurpark! Tyckte det skulle va skojj att va där på hennes födelsedag, hon har pratat massor om att hon vill dit! Dit åkte vi, men på vägen började det ösregna! När vi parkerat försökte jag smsa parkeringsbiljetten då regnade det monsun! Jag stod och skakade ( hade fruktansvärt ont i vänster benet, funderade på hur jag skulle klara gå i parken )och bad Andreas komma med paraply, undertiden svor jag och sa: varför åkte vi inte till Leos Lekland istället! Vi frågade Cimberli om det var okei om vi åkte dit i stället! Det var de! Jippie! Cimberli sa att djuren ändå inte ville vara ute när det regnade! Barnens byxor var dyngsura, trots att vi bara varit ute i 5 minuter i regnet! Blev byxbyte i bagagen!
 
Sen var det kalas! Hon fick massa skojiga saker! Hon hade jättekul på kalaset, sen sov hennes kusiner Emilio och Novalie över!
Jag hade tatt på mej att göra en tårta och en slags kakor och Sandra skulle göra en tårta och en annan slags kakor! Detta ångrade jag redan när vi bestämde det! Jag är trött och har fått onda sammandragningar emellanåt. Men kalas skulle det ju va, vi firade även Emilio som fyllde år i juni!
Sandra skulle baka tobleronekakor och en diffus tårta! Den bestod tillslut av sockerkaksbotten, jordgubbsfluff och dumlefluff med choklad och jordgubbar över!
Jag skulle baka en red velvet tårta och kolakakor med vit choklad på! Jag är rädd för red velvet och kakbottnar i övrigt! Recept på tårta och kakor kommer snart!
 
 
 

Emilio hann inte ens försöka blåsa ut ljusen på sin tårta, Cimberli blåste ut alla! :)
På kvällen stannade pappa, mamma, min lillasyster och hennes sambo med! Dom badade och blåste såpbubblor!
Senare blev det grill!
 

Blev även invigning av vår nya möbelgrupp! Mycket nöjd är jag!
 

Veckans tipps är: Använd gärna flingsalt, MEN med jod i! Vi håller på att få jodbrist sen trenden flingsalt kom in i bilden!
RSS 2.0