Simprov!

Förra veckan var full med att-göra-saker. I måndags var grannen här med sina barn och lekte, det var ett tag sedan de var här så var ett välbehövt besök. Barnen stojade och vi drack kaffe =) 
 Sedan var det dax förThai Boxning, viket är en av mina favvo-träningar! Älskar att se barnen utvecklas och att se hur mycket Mike klarar av. Nicci glömde sin klocka på träningen men eftersom tränaren är väldigt snäll vaktade han den åt oss. 
 
 
Vi var även och flourlackade två av tre barn, tänderna var som vanligt fint borstade - sa de. Mike är imponerande duktig hos tandläkaren. Cimberli har en tand som trycker ner en annan hålig tand. Denna behöver dras ut. Det ska vi göra om ett tag, de visade vilka verktyg de kommer använda och är verkligen så pedagogiska! 
 
 
 
 Det var Crazy Hair day i skolan med, så ena morgonen blev det att gå upp tidigt och färga och spraya barnens hår. 
 
 
Nicci körde regnbågshår men tyvärr så tar denna färgen, som för övrigt är köpt på Shock i Gbg, väldigt dåligt. 
 
 
Mike valde lila hår. 
 
 
 
Cimberli gjorde frukost igen! Så fin frukost men lite för söt bara. Barnen får inte ens äta chokladflingor till frukost för mig lixom. Men C tvingade alla att äta smörgås/knäcke före man åt kakor och guldmynt. 
 
 
Jag och Tiger-Mike var på Habiliteringen och träffade en arbetsteurapeut. Hon skulle göra en Katidbedömning på Tiger. Det är för att vi ska veta ungefär vart han ligger till när det gäller tidsuppfattning. Så som igår och i morgon. Han började tramsa direkt och kände sig obekväm. Han var så skruvig så hon tyckte vi skulle avbryta. Mike känner såndan press och får lite panik när det känns svårt och han inte helt vet vad som förväntas av honom. Vi beslutade att vi skulle försöka bedömma hemma och med hjälp av skolan i stället, för att sedan göra bedömningen med Habiliteringen. 
 
 
 
 
Jag var på kaskad och tränade på mitt simprov. Ska simma sex längder bröst, en rygg utan armar och sedan rädda en röd docka på 1,5 meters djup och boxera in den till land. Ungefär. Det kändes lättare än vad jag trodde och jag ahr någon slags övertro på mig själv som vanligt! Nästa vecka ska jag utföra det, får se om jag är lika överlägsen när det väl ska ske. 
Verkligen älskar min bikini men då den är ett par år nu så fladdrar den när jag simmar, lite kul när en bredvid simmade med simglasögon på sig. 
 
 
Jag och barnen var i Gbg i fredags och på vägen hem gick bilen sönder i vanlig ordning. Jag orkar inte med den bilen mer men det finns ingen som är lika söt. 
 
Nu hoppas vi på en skön vecka! 
 

Nicci blåtira

 
 
Nicci råkade trilla in i Crosstrainen. Eller ja, Cimberli skrämde honom så han flög in i den. Stackare blev så ledsen. 
 
 
Här precis när jag knäpper av ser han helt förstörd ut, sedan säger han besviket att det inte är havremjölk i muslin. Stackaren. 
 
 
Två dagar senare ser han ut sånhär. Han han fortfarande har ont lillen. 

Stockholm

Jag har glömt skriva att jag och Cimberli var i Stockholm. En fantastisk stad på de flesta sätt. C älskade verkligen den. Sist Cimberli var här var för tre, eller om det var fyra år sedan och då hade vi Husbilen. Cimberli minns inte jättemycket av det så tyckte det var i sån ordning med ett nytt besök i staden. 
 
 
 
Vi flög upp med Bra flyg. Ett minimalt propellerplan som skakade och guppade så C som annars är så obrydd av flygresor tjöt till ett par gånger och skrämde alla passagerare. Inte allt för anjenäm resa. 
 
 
 
 
Väl på plats spontanbokade vi ett hotel. Egentligen var det ett hotell som jag försökt bo på två gånger innan men alltid lyckats boka fel. Hotellet som jag alltid råkar boka är Raddison Blue Royal Viking och det jag ville och äntligen lyckas boka heter Radison Blue Waterfront. Nu vet jag bättre och jag gillar nog faktiskt Royal Viking bäst! De ligger ett stenkast i från varandra. 
 
 
 
 Frukosten var verkligen jättegod! Utöver buffen kunde man beställa diverse rätter till exempel stekt ägg eller valfri omelett! 
 
 
 
Här är Anonymus och demonstrerar på en stor gata i staden. Cimberli tyckte det var mycket obehagligt, inte för de barn masker utan för de visade på tv och datorer hur djur behandlades. Jag tyckte det var ett väldigt bra sätt att få alla förbipasserade människor att tänka till. 
 
Cimberli ville shoppa och ha det mysigt! Vilket vi gjorde hela helgen! Vi var även ute på Saltsjöbaden och njöt i solen! När vi skulle flyga hem var det som tur var ett SAS-plan! Det var en extremt ruttinerad pilot och vi kände oss trygga hela den korta resan på 45 min! 
 
 

TV och Svamp

Nu har jag sagt upp vår TV. Eller sagt upp TV-kanalerna närmare bestämt! Vi hade Boxer med extrakort och betalade alldeles för mycket för kanaler vi aldrig såg på. Nu har vi då standardkanalerna. Men eftersom vi streeemar mest så behöver vi inte flertalet kanaler. 
 
Vi har äntligen fått fiber med! Jag överdrev som vanligt och tog 500/500 just för att se hur HBO aldrig mera kommer lagga! Hoppas det är sant, vi får se!
 
Idag kom jag och barnen äntligen ut på skogspromenad. Det var så vackert i skogen och fanns hur mycket svamp som helst, inte matsvamp dock. Vi var egentligen ute efter Karl-Johan men hittade några få Kantareller. 
 
 
Eftersom vi inte villeh ha älgflugor klädde vi oss med scarfs på huvudet, mössor och luvor! Planen fungerade inte optimalt utan det hoppade, trots allt skydd, ner älgflugor in lite överallt. 
 
 
Här sitter barnen Alfsson och mumsar på kakor. Där och då började det åska. Trots solen! Men vi hade det väldigt mysigt i skogen även om det inte blev så lång stund där inne! 
 
 
 Fingersvamp, vad hände med dem (om det nu ens är det jag fotat) ? Någonstans minns jag att mamma brukade plocka det! Men nu för tiden tror jag att den svampen inte räknad som matsvamp. Måste kolla upp vad som gäller. 
 
Dax att ta fram svampboken eller google! 

Spanien

Jag åkte på en lite snabb resa till Spanien. Egentligen skulle det vart en killresa men det blev en tjejresa i stället. Eftersom hösten slagit till med kraft här i Sverige föreställde jag mig att det var höst där med. Tills jag kollade vädret och insåg att det fortfarande var sommar där. Vi åkte tors-mån och dagstemperaturen var över 30 grader hela vistelsen. 
 
 
Från 13 grader till 27 grader när vi landade på kvällen. 
 
 
 
 Ena dagen kändes lite varmare, som det var en annan typ av värme nästan. Efter att vi legat på stranden hela dagen gick vi upp och satte oss i skuggan vid poolen, klockan var 17,02 och temperaturen låg då på 32 grader! Där satt vi och njöt hela kvällen! 
 
 
 
Poolhäng =) Jag blir lite retad pga att jag envisas med att ha solglasögon hela tiden men vem vill ha rynkor egentligen. Solglasögonen skyddar så bra mot det, priset man får betala är att man får tvättbjörns-bränna. 
 
Jag jobbade hårt på att fortsätta lära mig det Spanska språket och till min stora häpnad märkte jag att jag kunde förstå minst ett ord i varje mening. Så nöjd! Tog kontakt med tanter som gick runt och jag kunde nästan ha en hel konversation med dem. Jag hade givetvis med mina små pyttesmå böcker som jag skrivit ner användbara fraser i. Jag lärde mig även en ny mening: Temblar como un flan, vilket betyder: skakig som en pudding! Helt logiskt!  
 
Vi hade det jättebra i Spanien, vi åt god mat på trevliga resturanger och njöt för fulla muggar av allt semestern gav oss! 
 
 
 
Här flyger jag hemmåt så mysigt! 
 
Det var verkligen skönt med en resa till solen! Behövligt om man får uttrycka sig så! 

Floor

Detta är golvet före
 
 
 
 
 
Nicci sitter och försöker mata Zessie med morot. Hon blev rädd. 
 
 
 
 
 
Då byts golvet i skrivandets stund. Det var inte helt enkelt att göra det. Kaminen samt stenväggen och lite annat smått och gått står på golvet. Då krävs det mer än en golvläggare, det krävs skorstensfolk och eventuellt stenmänniskor. 
 
 
Visst blir det snyggt!! 
 
Skorstensfolket plockade fint undan kaminen och lufte upp skorstenen. Så kunde golvläggaren jobba på fint! Jag kommer inte väga gå på golvet på mycket länge, är livrädd att detska bli repor. På måndag kommer golvmannen tillbaka och lägger färdigt golvet. 
Nu måste jag verkligen verkligen verkligen beställa en eller två nya soffor för den andra är utflugen. Vilken press! 
 
 
RSS 2.0