Mot Paris

Vi flög ner med SAS, först ett litet plan som landade i Köpenhamn i Danmark. Det var svårt att hitta direktresa till Paris de datumen vi kunde åka så därför blev det mellanlandning. Andreas fick sitta bakom oss. 
 
 
 
Sedan flög vi vidare med ett normalstort SAS plan. Barnen bryr sig ingenting om vi lyfter landar eller är mitt uppe i luften. De bara sitter där och är nöjda. Förresten så har jag äntligen köpt GPS klockor till barnen! På bilden provar jag hur Niccis fungerar. Skriver mer om den i ett annt inlägg. 
 
 
 
Vi hade bokat en typ villavagn på en camping som ligger 20 minuter från Charles de guelle flygplatsen. Som vanligt är det lite krångligt att få tag på en stor taxi för fem personer. Men det gick rätt smidigt, förutom att vagnen var kvar i Köpenhamn. Den vagnen, Baby jogger City mini GT, är för övrigt så grymt bra, barnen brukar sitta två i den, antingen sitter ena i knät, eller nere vid fotstödet, eller så sitter en i och en uppepå. Men den var alltså kvar där och skulle flyga till Paris dagen efter. 
 
 
 
 
Här har vi landat i Paris och Andreas har lite panik över att barnen stissar runt och för att vagnen är borta. Jag sitter och njuter av värmen och ska snart byta om till shorts! Barnen tappade bort Andreas telefon med, men när jag ringde den svarade en snäll fransk städare och sa att han hittat den! Den snälla städaren mötte upp mig och fick en kram som tack för hjälpen! 
 
 
 
Här är vi i Köpenhamn och leker några minuter och köper lite korvar. 
 
Jag är ju rätt så petg och känslig med vart vi bor. Ganska kräsen. Vi bodde på en Camping som heter Camping International de Jablines. Det tog ungefär 30 minuter att åka buss från Disneyland. Campingarna här i Frankrike är inte riktigt som de vi campat på innan, exempelvis i Kroatien. De håller lägre standard. 
 
 
 
 
 
 Det finns bland annat inget papper eller tvål, vilket som egentligen inte rörde oss eftersom vi hade dusch och toalett i stugan. Men ändå! Det fanns däremot två fönster så man kunde se rakt in till pissoarerna, vilket kändes fascinerande och läskigt. Sedan stängde receptionen och affären kl 19 och eftersom vi inte hade bil så var det svårt att köpa någon mat och dryck. Det fanns lixom ingen mataffär i närheten. Men området runt campingen var jättefint, fanns en sjö och lite annat. Jag försöte beställa hemkörning av pizza, det fanns en pizzeria i närheten men de kunde absolut ingen engelska och jag absolut ingen franska. Jag hade hellre bott på Disney Hotellet, eller något annat hotell i närheten, dels för att det är meckigt att ta sig någonstans här efter kl 20 på kvällen, om man inte lyckas få tag taxi. Men även för att då kan man gå till hotellet och vila lite efter en dag på Disneyland för att sedan gå tillbaka kl 23 och kolla på fyrverkerierna. Min slutsats är att fyrverkerierna är så sent för att de ska vara så mäktigt som möjligt, eftersom det inte blir mörkt innan typ klockan 23. Men det är ganska sent för trötta barn som gått en hel dag inne på Disneyland. 
 
 
Vi hade nog bara en småkylig kväll, alla andra var varma och sköna! Monopol! 
 
 

Födelsedag!

Jag älskar att fira andras födelsedagar men är verkligen inte noga med att fira mig själv. När jag var liten älskade jag att fira mina födelsedagar, Cimberli är precis som mig på det sättet. Hon älskar att fira allt man kan!
 
Mina systrar kom och hämtade mig på fredagen före jag fyllde år! De bad mig packa lite saker och följa med! Det blev hotell i Göteborg med skumpa och jättegod mat. Vi sov på ett hotell som ordagrant ligger i Nordstan. Den hade så god frukostbuffe! Sedan gick vi ut och åt på en restaurang som jag inte minns vad den heter, men den ligger på avenyn. Det var väldigt god mat! Sedan gick vi vidare till lite skybars och sånt. Hur mysigt som helst. Dagen efter shoppade vi i Nordstan och på NK =) efter det åkte vi hem. Där väntade det kalas med tårta och senare blev det grill! Perfekt! 
 
 
 Så här ser jag för övrigt ut nu när jag är 35 år! Med smink och filter. 
 
 
Vi brukar åka till liseberg, Astrid lindgrens värld, Borås djurpark eller andra roliga saker när någon i familjen fyller år! På det viset får Cimberli det firande av födelsedagar som hon älskar! Denna dagen började med regn, solen brukar alltid lysa på min födelsedag, och mycket riktigt kom solen denna gången med. Men vi bestämde universeum för jag ville kolla på aporna. 
 
  
 
 
Men till min stora besvikele somnar aporna kl 16,00 prick. Vi kom in till aprona 16,06 så vi missade de gulliga små djuren. Vilken besvikelse! Det var bara jag som blev besviken, de andra var nöjda och glada ändå. 
 
 
 
Så vi gick upp vidare till Utställningen eller vad man nu kan kalla det!
Temat var typ hälsa. Det fanns flera olika fysikprov man kunde göra, bland annat kunde man kolla hur högt man kunde hoppa. Cimberli hoppade 185 cm och Mike 130 cm. Alltså när de hoppade kom hon upp 185 cm med huvudet, om ni förstår. De hoppade inte 185 med fötterna, haha. Mike lärde ju sig hoppa jämfota för typ ett år sedan, så hans hopp var riktigt imponerande. Det fanns även tandhälsa med en jättemun som på riktgit luktade illa i munnen. Även en skördetröska som var som en simulator. Man fick tanka den utanför och sedan sköda. Vi fick hjälp av flera barn som gick förbi och ville tanka åt oss så vi slapp klättra ner från tröskan. 
 
 
 
 
 
Här hänger Nicci, en pappa blev så imponerad över att Nicci kunde hänga kvar så länge så han hängde genst upp sin son. Sonen släppte efter cirka 10 sekunder och då blev pappan snopen. Nicci hängde över en minut och gjorde flera pull ups under tiden. Men vi kan ju inte alla va vinnare. På bilden släpper Nicci precis greppet =)
 
När vi kom hem gjorde jag kräftsoppa med parmesanchips och krutonger. Sen var alla jättetrötta och stensomnade!
 
 
 

Bad

Varma dagar! Barnen har badat så mycket i poolen! Flera gånger nästan varje dag! 
 
 
Mike är gärna påklädd med flytsaker upp till tänderna! Han klarar sig bra med bara puffar men känner sig antagligen tryggare med västen också =) Nicci däremot simmar helt utan något om han får bestömma!
 
 
 
Jag vill helst ha 31 grader i poolen men får nöja mig med 28 men jag fryser lite när jag badar då.
Jag är så rädd att det ska hända något med barnen när vi har öppet poolen. Därför stängs den så fort de badat klart. Även om barnen faktiskt visat att de förstår att man inte får gå nära den när den är öppen. Pooltäcket är supersäkert! En vuxen person kan gå på det utan att det händer något. Vilket jag fått pröva flera gånger när jag behövt hämta bollar, barn och elbilar. 
 
 
Men vi har självklart badat i våran sjö med! Bästa Öresjön! Mina föräldrar campade med sin husbil på Hanatorps camping, den ligger någon km från oss! Där stannade jag och barnen varje dag på väg hem från skolan och doppade oss (jag doppa benen). Barnen sov där en natt och då fick jag en snap från Cimberli, där hon satt i kanoten med läppglans och snappade! Hon är så cool och så egen! 
 
Stenen har äntligen kommit med! De vackra stenarna! Mike har lagt ut lite varje dag. 
 
 
Här lägger han ut den mörkgråa stenen ( Diabaskross grafit 8-11mm ) ,men den ser rätt ljus ut på denna bilden. Vi har dragit el dit där träden ska stå. Ni ser ett rör på höger sida som sticker fram. Men i gången ska vi ha grafitplattor med lampor i, så måste dra lite el dit med! 
 
 
Här förklarar Nicci att han visst kan börja slänga ut den vita stenen ( Marmorkross Mediterrano 25-45mm ) Men det får vänta ett par veckor, även om jag med är supersugen på att lägga ut de vita glittriga vackrna stenarna! 
 
 
 

Studenter och skolavslutning!

 Nicci ska byta förskola. Han har gått på en förskola i Skene, Solgårdens förskola, där har han trivts jättebra! Vi har vart så nöjda, den är en mångkulturell skola med duktiga pedagoger. Men eftersom Nicci ska börja förskoleklass i Örbyskolan nästa år, flyttar vi över honom till Örbys förskola nu efter sommaren. Jag frågade honom om han ville köpa något som tack till pedagogerna, typ smultronplantor i fina krukor, men han ville självklart bjuda på tårta. Vilket han fick! Han var så nöjd och strålade när vi kom med den! 
 
 
Nicci berätta att han har en lillebror som är fem år. När jag frågade om han såg ut som honom eller som Mike fick jag svaret ovan. Läskig lillebrör. Nicci hade ingen riktig förklaring till varför han hade vapen. Är osäker på varför Nicci stod och ryckte i handtaget till fönstret samtidigt. 
 
 
Rådjuren har ju ätit upp alla våra jordgubbar och deras blommor. Men jag har löst problemet. De är nämligen rädda för bollar. Jag provade att lägga i två bollar i jättekrukan och sedan dess har rådjuren inte ätit en enda gubbe! 
 
 
Denna dockan alltså! Här är han studentklädd. Han har väntat i typ två månader på att få använda kepsen, men eftersom jag verkligen ville att den fortfarande skulle vara vit på skolavslutningen så fick killarna inte börja använda dem förrän nu i veckan. 
Barnens kusiner och min kusin tog studenten nu! Älskar student, det är så mysigt att se dem glada och lite tipsy!
 
 
Eftersom kusinerna är äldre än barnen så har de inte så mycket leksaker.Så barnen brukar ta med sig några av sina. Mike valde playmobil porsche och Nicci två olika boxningshandskar. Nicci insisterade på att ha sina spiderman-flipflop, jag väljer mina strider. Cimberli hade floss, shuffel och hype-tävling på ena studentfesten! Det blev Succé! 
 
 
Här är vi på skolavslutningen i Örbyskolan! Mike slutade förskoleklass och Cimberli slutade ettan. Så stolt jag är! 
 
 
Vackraste barnen i universum! 
 
Cimberli kom på sent kvällen innan skolavslutningen att hon ville ha färgat håret grönt. Eftersom vi köpt grön färg sist vi var på gekås så förgade vi hennes hår. På morgonen efter sa hon att det inte blev tillräkligt grönt och att hon ville ha rosa-lila hår i stället. Men jag sa till henne att det inte gick, då bad hon mig locka hennes hår. När jag lockat färdigt det sa hon att hon såg ut som en tant och at hon abslout inte kunde på till skolavslutningen sådär. Då satte jag upp det i en tofs och sen var hon som tur var nöjd! 
 
 
Efter skolavslutningen åkte vi hem och hämtade Zessie och sedan vidare mot Värnamo. Min syster bor ju där och vi hade bestämt att vi skulle dit och kolla på när barnens kusin spelade Xylofon eller gruka som hon gjort själv. 
 
 
Det var så jättevarmt inne i kyrkan, så vi gick ut med barnen och luftade dom. Sedan var det så mycket folk med så vi såg typ inte barnen. Men vi hörde när Emilio och Novalies klass sjöng och spelade iaf! 
Är osäker på varför tjererna ser så vanlsinniga ut på bilden. 
Efter avslutnignen åkte vi och köpte mat och fika och tog med det till en mysig plats i appladalen! Perfekt skolavslutningsdag! 
 
 
 
 

Legobygge!

Jag lovade Mike att han skulle få Ninjago skeppet, eller Ödets gåva som det heter, när vi var klara med utredningen. Saken är den att Mike har väldigt lätt för att ta isär Lego. Andra saker med. Men han gillar verkligen att leka med Lego men det är jobbigt när det hela tiden ramlar isär. Därför limmar jag det! Jag googlade på bästa Lego-limmet och fick fram att det fanns de som tycker att man inte får limma Lego, för legobitarna är gjorda för att hålla och att man ska kunna bygga och ta isär dem. Så nu sitter jag i skrivandets stund och väntar på att Lego-Poliserna ska komma och ta mig. Spännande och läskigt.
 
 
Förpackningen innehöll för övrigt 14 legopåsar och en manual tjock som en IKEA-katalog. Det kommer alltså ta tid att sitta och limma varje bit. Panduro rekomenderade ett lim, (dom ska ju vara experter) men det expanderade. Det är ganska svårt att jobba med ett lite skevt Lego, galet svårt eftersom när det väl blivit snett så blir det bara sneare och sneare desto mer man bygger på det. Då får man ta bort lite legopluppar och byta ut lite lego så löser det sig. Jag har limmat fast mina läppar, fingarar och Mikes fingar på skeppet och har flera gånger fått lim på tänderna. Eftersom Panduro-limmet gjorde speppet skevt så bytte jag ut det mot superim. Men det hinner tyvårr torka innan jag bitit bitarna på plats! 
 
 
Vi var på Rusta och köpte en utematta och en markis, en sån som man trycker på en knapp och så åker den ut så fint. När DHL levererat den visade det sig att det var skadat emballage. Men innehållet verkade helt när man kollade på den. Sen tog vi upp den ut förpackningen och givetvis var det skador på flera delar av den. Så trist! Är ju inte bara att åka in med den utan det är hel hel procedur innan vi får en ny. Men och andra sidan har vi bott här i snart åtta år utan markis så några veckor till gör nog inget! 
 
 
Mina duktiga barn! Blir så stolt! Dom är riktigt duktiga på att komma upp på morgonen och har verkligen empati och förståelse om en av dem ska va hemma för läkarbesök och sådant! Innan om till exempel Nicci skulle va hemma för han var sjuk, kunde både Mike och Cimberli bli ledsna för de var tvugna att va i skolan. Då fick jag alltid dåligt samvete när jag lämnade dem på förskola/skolan. Men nu så! 
 
 
Så roliga ballonger! Beställde dom på Ebay förra året för några kronor. Barnen var överlyckliga över att få kasta vattenballonger på varandra och på oss såklart.
RSS 2.0