Många bollar i luften

Måndagen var vi ute på promenad på morgonkvisten. Väldigt mysigt men trögt att köra vagnen. Hade glömt vilken tid Mike skulle vara på barnmottagningen, fick därför göra oss klara tidigt på morgonen, fall det var då vi hade tid. Det var det INTE, vi skulle va där kvart i två :)
 Vilket fall, dom kollade Mikes halsmandlar och dom är stora! Kan va därför han inte vill äta, antagligen har de svullnat mycke när han varit sjuk och då blir det ju ändå värre. Tror det är därför han spyr ofta. Vi ska få kallelse till öron-näsa-hals, dom ska kolla om tonsillerna behöver tas väck! Varför han är förstoppad vet dom inte än, glutenprov och mjölk visade inget. Men hans mage fungerar med 1-2 påsar movicol junior, det är ju bra iaf.
 
Efter barnmottagningen kom jag på att jag måste köpa sandaler till barnen, annars får dom nog väldigt svampiga fötter!
 
 
Mike blev väldigt glad, han fick lära-gå skor som jag kallar det, lite stabilare än vanliga sandaler.
 
 
Cimberli ville ha ett par lila, men dom här kändes bättre! Andreas fick flipflopp skor! Dom var jättenöjda allihop!
 
Jag har typ halsfluss, bihåleinflammation och sånt, mitt framansikte gör mycket ont! Var hos doktor Jan, jag trodde han var tysk men var tydligen dansk. Skrev ut fel dos av penicillin gjorde han med, i Danmark har man tydligen lägre dos än i Sverige, men okei! Dom borde ju va friska där med? Men tog tre apotek innan jag fick rätt sort, eller nästan rätt iaf.
Köpte även plattor till uteplatsen, Skulle köpt ett par med mönster i Göteborg, men dom var slut, då åkte vi till ett annat ställe men det blev jättebra ändå. Vi köpte även mina cementrör, finally! Mina smultron och jordgubbsplantor är väldigt trötta på att bara stå i sina fula små plastkrukor.
Skördat första tomaten har vi gjort med, Cimberli smaskade i sej den.
 
 Här har han börjat sitt arbete, men blev många avbrott innan det blev färdigt!
 
Zooma gärna till vänster, där står mitt vackra familjeträd! Blir hur bra som helst med plattorna!
 
Vi hann även med ett litet besök hos barnens kusiner, träffas allt för sällan men idag blev det av! Jättemysigt!
 
OCH! Premiärdopp har det blivit med, självklart inte för min del för jag är badkruka! Men dom övriga njöt
och plaskade massor;
 
 
 
Jag planerar att bada när der är varmt i flera dagar och min uppblåsbara fåtölj är uppblåst och redo.
Vägde mej för övrigt idag, 16kg har jag gått upp väger 63,3 med kläder och skor. Tog mej friheten att dra bort 1,3kg, måste säga att det känns fantastiskt, speciellt när det ska bli en varm sommar! Bara går och väntar på att mina fötter ska börja flyta ut. =))

Sömnlös vecka!

 Min lilla sjukling
 
Febern på Cimberli har fortsatt, hon hade feber tom fredag, lite hosta och snor med. Stackaren! Hon har varit jättelessen och väldigt mammig. Blev med andra ord ingen förskola för henne i veckan. Mike fick feber han med fast på onsdagsnatten, barna har varit jättevarma och det har varit svårt att få ner tempen. Över 40 grader hela veckan. 
Prata med 1177 och vct i på fredagen för då hade Cimberli haft feber mer än 4 dygn. Eftersom dom är tydligt förkylda båda två och även jag, sa jag att jag inte trodde det var någon fara och dom höll med! 
Trots sömlösa nätter har jag kännt att nåt måste man hitta på, har därför pluggat på bokföringen och bakat bröd! 
 
 
Som vanligt hitta jag inget sånt recept jag ville ha utan fick konstruera ett eget! Här är det :
 
Mariahs morot och solrosbröd.
 
Ingredienser:
 
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
12 dl manitoba cream ( går bra med vetemjöl special men blir fluffigare med manitoba cream)
1 msk flingsalt
200 g morötter
2 msk olivolja
1 dl solrosfrön 
2 msk smör
 
Pensling:
Vatten
 
Garnering:
Ca 1 msk örtsalt om man vill
 
2 bakformar à 1 ½ liter
 
 
 Gör på detta vis:
 
Smula jäst i bunke häll över det 37 gradiga vattnet.
Bland mjöl och salt i en annan bunke.
Riv morötterna grovt eller fint efter tycke. 
Blanda ner solrosfrön, morötter och olja i jästvattnet.
Blanda i mjöl-saltet lite i taget och knåda med bakmaskin, funkar kanske utan, men just manitoba cream måste knådas ordentligt! 
Låt degen jäsa till ungefär dubbel storlek! Ca 40 minuter! 
Smöra och mjöla dom två brödformarna.
Knåda degen lite och dela på två. 
Tryck ut degen i dom två formarna.
Har du en seg ugn, sätt den på 200 grader redan nu!
Låt jäsa igen! Ca 40 min.
Pensla med vatten och strö ev över flingsaltet.
Sätt in brödformarna i mitten på ugnen, ungefär i 45 minuter. 
Låt kallna på galler med bakduk över innan du smaskar i dej dom! 
 
 
 
Veckans hotta tipps är att skära brödet i skivor och sen frysa in, perfekt när man bara vill ha en macka och inte ett helt bröd! 
 
Ikväll blir det grill och imån är det sista dagen på bokföringskursen! 

Febrig flicka!

Grattis Sverige till guldet! Och tackar för en underhållande spännande match! 
 
Natten till måndag kunde jag inte sova, hade jätteont i rygg, ljumskar och i det benet jag inte tycker om! Höger! Låg där och tyckte synd om mej själv, då vakna Andreas och matade mej med panodil. Då hör jag små söta steg och Cimberli kommer in i sovrummet. Gosade lite med henne och märkte att hon var varm och febrig. Ett skäll-host kom ur henne med, tydligt tecken på sjukdom! Iaf när det gäller henne. Efter en brottningsmatch och mutor i form av dinosaurie ägg med leksak i fick hon i sej alvedonen. Men ganska trevligt med sällskap eftersom jag ändå inte kunde
sova. Vi kollade på guldgrävarna på Discovery en stund och sen svalna hon av lite och somnade. 
Sen dess har hon varit febrig hela tiden, mer eller mindre. 
 
 
Såhär kan man se ut med feber! 
 
 
Här plockar hon blommor till sin pappa, men tröttnade lika fort och slängde dom! 
 
 
Pappa upp i dagen, drake på bröstet pch flinga på magen :) 
Idag tisdag har jag bokat stuga på Astrid Lindgrens värld *läs Vimmerby Camping*. i juni ska vi dit! Syster sandra och hennes barn ska oxå med! Mysigt! Måste bara hinna lära Cimberli vem Emil och dom andra folken är, hon känner bara till Pippi :) 

Besök!

 
Här springer Mike i tidiga morgonvärmen, med en lek-gaffel i handen! Vi fick flytta på våra palmer, dom välte massa gånger i blåsten! Dom ska givetvis inte stå där, utan ska flyttas runt tills dom hittat sin plats i samhället! 
 
Denna veckan har varit full med besök, jättemysigt! I början av veckan var ett par här med sin lille bebi! Han är fruktansvärt söt! Dom har inte varit här sen vi byggde huset. Sen var min syster Emmiz här på besök, då kom en annan vän! Mycket passande på Norges nationaldag och allt, även hon bjöd på bebimys! Vilket verkligen behövdes i värmen, bebimys är bra mot allt! Även denna fruktansvärt söt med sina stora ögon och goa pussmun :)
  
 
 
Här står Cimberli och spanar, antagligen på saker som Mike kastat ner!
 
Grannen var här även han med en bebis, lite större än dom andra två, men hon är en gullegris! ser ut som en söt krypdocka! Vi satt och njöt av den starka kvällssolen!
 
Helgen bjöd på bokföringskurs! Eller den bjöd väl inte riktigt på det, men jag var på kurs i helgen. Den var på medborgarskolan. Men va jobbigt det var att sitta stilla i flera timmar. När jag kom hem fick jag kramp i vaderna. En givande kurs är det allt, var där lördag och söndag samt ska dit nästa helg! Extra trevligt är det att grannen är med, vi kompleterar varandra väldigt bra! Debet och kredit! Sen att någon ställt en enormt stor godisskål med sånna där syrliga hårda karameller bakom oss i armslängd gör ju inte att vi tycker sämre om kursen :) 
 
Sen var det grill hos en annan granne, med min bokföringsvän och hennes familj! Hade fått läxa från kursen, som tur va hade min läxvän druckit vin, tur det annars hade vi nog inte klarat av läxan lika fort :) Vi satt ute och åt mycket god mat och njöt av underhållande sällskap! Nu när Mike går runt blir det massa passande på honom, på gott och ont. Han smiter gärna mot den varma grillen och måste  fångas in hela tiden. 
 
Nu är det hockey! Nervöst! men det hjälper med: 
 

Tisdag!

Härromdan blev jag förvånad, för att inte säga förvirrad! Skulle fylla i mina föräldradagar på försäkringskassan och då kom en undersökning fram, jag började fylla i den men då kom denna frågan upp:
 
 
Efter denna förvirrande fråga skulle jag googla på utespotlights, då kommer denna upp:
 
 
Jag har hört om isbrytare, men inte om detta. jag trodde inte man fick säga det ordet mer! Liten person tror jag man säger, men hur kan man kalla brytaren för detta då? Tycker det var fult! Fast å andra sidan blir det ju konstigt med litenpersonbrytare med! Liten brytare låter ju finare! Och framför allt, vad gör man med den?

Regn!

 
i helgen har vi varit i träslöv och kollat på växter. Mycket spännande, men väldigt mycket att välja på och väldigt mycket att tänka på! Kan ju inte plantera vad som helst vart som helst. Gubben som jobbade där bad oss ta med en ritning på våran tomt, han var väldigt noga med att vi inte fick köpa träd och sånt utan att han hade sett ritningen. Men två palmer blev det iaf! Super söta! Och vita jordgubbar som smakar annanas, röda jordgubbar som smakar hallon, röda jordgubbar som smakar sött och smultron som jag hoppas smakar sött dom med :)
 

 
I torsdags fyndade jag lite, och inte fyndade lite! En extern hårddisk på 2 terrabite som inte behöver ström, fantastiskt! Köpt på netonnet. Två söta iPhone 5 plånböcker, en till mej och en till mamma,köpt på ebay ifrån Kina, kosta 1/4 del av vad de kostar att beställa i Sverige! Samt dom enda tuggummina jag kan tänka mej tugga till halva priset på OKQ8! 
 
 
 Här är Mike ute och övningsgår! Diamond håller sej på avstånd. Även denna gång har Mike köksateraljer i handen!
 
 
 
Trädgården går framåt med! Stödmur klar! Trappa klar! Nu ska det läggas stenar och sättas lampor i, sen ska jag få mina betongrör som jag kan sätta i mina fina jordgubbar och smultron!
 
 
Idag är det måndag! Har regnat nästan hela dagen, har haft många sammandragningar idag, endel som gjort lite ont. Råkade även skura lite för mycke, vilket resulterade i att jag har mycket ont i ryggen nu ikväll! Pappa hämtade Diamond hunden, Zessie är sur för hon ville oxå följt med!
 
 
Cimberli och Mike leker! Fast Mike pratar i bankdosan!
Idag har vi ätit vegetarisk korvstroganoff, bestående av lök, röd paprika, ketshup, mjölk, grädde, buljong och soyakorv! Till middag gjorde jag en kärleksfull köttfärslimpa med potatis, morötter och brunsås! Även rårivna morötter som glömdes av och står fortf orörda i kylen!
 
 

Ny vecka!

En ny vecka som börjar med sol! Hur gott som helst.Cimberli är ledig på måndagar, mysigt!  Andreas jobbar i Sverige denna veckan med, vilket gör att vi kan grilla vilken dag som helst =) i vanliga fall får jag vänta till helgen då jag är fruktansvärt ointresserad i att grilla! Måndagen bjöd på utländska färska potatisar som bjöd på budskapet *tunnskaliga primörer* Det är många jag tänkt kalla det men aldrig riktigt vågat!
Iaf, färskpotatis och morötter i ugn som var kryddade med min egna kryddblandning, receptet kommer om någon dag då jag inte orkar hämta det nu! Fläskifile med lat-marinad iform av köpt allround marinad. Blev en chilifetaost *pastöriserad såklart* gurk och småtomat-sallad med lite salt och olivolja! Använder alltid kallpressad olivolja då dom andra är gjorda med hjälp av kemikaleier som lurar ut oljan ur oliverna! Sparris blev det till med. Smask va gott!
Jag har som rutin att barna alltid badar på kvällen före första dagisdagen i veckan, då ingår även nagelklippning! Givetvis badar och duschar barnen flera gånger i veckan men jag vill ju inte lämna ett barn som luktar pruttrumpa på dagis som jag brukar säga =) Mike tycker det är fantstiskt kul när Cimberli häller vatten på honom.
 
 
Fruktansvärt varm och fruktansvärt härlig Tisdag, kändes som det var 30 grader ute! Jag tror jag liknade en varm val när jag och Mike var ute på morgon promenix efter vi lämnat Cimberli på förskolan. Mike ville plocka vitsippor och det fick han såklart! När vi hämtat Cimberli ville hon baka tårta, med det orkade inte jag utan övertalade henne till att vi skulle baka en drömchokladrulltårta vilket hon gick med på. Supergod!
 
Och ja, varken Mike eller jag är genusfixerade utan gillar alla färger. Kanske hello kitty är lite väl bra men ändå!
 
Onsdagen gav inte riktigt lika vackert väder, men ljummet! Precis när vi skulle gå ut kom regnet, men det var riktigt härligt. Luktade sommar regn och pippifåglarna kvittrade jättehögt. Mike ville då ha en pinne att leka med och det fick han. Inte ens hundarna som brukar avsky regn ville hem!
 
  Planterat i krukorna utanför huset är gjort med, blev mycket nöjd!
 
Mike var jättetrött vid 11 tiden, han sov nästan till kl 13,30, sen väckte jag honom, skulle försöka få i honom lite mat och gå på promenad innan vi hämta Cimberli kl 15.00. Zessie tyckte absolut inte att han skulle få sova utan puttade på honom med tassarna! Mike gillar för övrigt at somna med  diverse köksredskap i handen. 
Nu är det hockey, Sverige mot Norge, jag hejjar såklart på Sverige men är lite nervös ändå!
 
 

Helg!

I helgen har vi ätit glass på altanen, grillat kött och smaskiga hamburgare!
 
Sen var vi på blomsterlandet och köpt blommor till våra krukor och ett stiligt äppleträd, men inte vilker träd som helst utan ett Sk familjeäppelträd träd med hela tre olika sorters äpplen på! Genmanipulerat!
Bjuder på en bullebild av mej själv med, tagen i vecka 25+0
Var borta och träffade grannen som har jämngamla barn och det var himlans mysigt!
Sen var vi ute med hundarna med, Mike hade fullt upp med att inte trilla när han höll Diamond!
Våran fina sten har under natten förvandlats till en förfärad gubbe, vet inte hur jag ska göra honom glad, kanske kan vända honom upp och ner?

1 Maj

 Äntligen var den här, våren! Varit ute på en sköldpaddepromenad med Zessie och Cimberli i morse, runt 9,30 och vi hittade äntligen vårtecken! Det var helt ljummet i luften och pippina sjöng! MYSIGT!
 
 
Igår blev det kakbak iform av Mariahs lovemumms =) Syster Emmiz kom på besök och hade med sej gåvor! Smågodis och en dajmchokladkaka! Dssta är gömda i bakmaskinsskåpet, där är dom i säkert förvar tills jag vill äta dom! Även Andreas hade köpt godis till mej, därav kunde jag behålla min hemliga gömma.
 
Recept på Mariahs Lovemumms
 
2 ägg
2,5 dl Socker
150g smält smör
1 1/5 dl kall mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
 
Gör på detta vis:
 
Sätt ugnen på 175 grader eller 160 gradet med varmluftsugn. Smöra en form, med eller utan
bakplåtspapper i, min form var ca: 25 X 35 cm för jag ville ha höga kärleksmumms!
 
 Blanda samman mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en annan bunke.
Jag brukar sila ner det för att undvika klumpar, men det är en smaksak =)
Iaf blanda ner mjölblandningen i ägg-socker fluffet. Tillsätt sedan smörer och mjölken,
blanda inte för mycket utan vänd helst ner det om du har tålamod!
Häll i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min, picka med tandpetare om du är osäker på 
fall kakan är klar, den ska inte bli kladdig petaren men får ju inte va för torr heller!                                                            
                                                                                                           
 
 
 
 
Glasyr:
 
85 gram smör
1/2 dl kallt vatten
2 msk kakao
2 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
 
Smällt smöret i en kastrull, blanda i alla övriga ingredienser tills det blir en slät smet!
Häll på kakan när kakan och glasyren svalnat. Smask!
 
 
Han inte ta kort på den färdigställda kakan då den åts upp väldigt fort! Men här är en bit av der som blev kvar. 
Cimberli hann inte vänta på glasyren utan gnagde en bit uppepå! 
 
Ha en bra 1 Maj =)
 
 
 
 
 
RSS 2.0