Inskolning

denna veckan har vart ett svårt pusslande! Niccis inskolning på Solgårdens förskola i skene, föreläsningar och Cimberlis och Mikes dagis pusslande. Men det har gått ganska bra, mamma var med Nicci igår och skolade in. Jag var med i måndags och idag! Han var mer mammig idag och blev lite lessen idag ute när han inte såg mej. Han är jättetrött efter förskolan och somnar direkt i bilen när vi åker därifrån! 
 
 
Nicci tröttis!
 
Cimberli och Mike har med vart jätteduktiga. Dom får gå olika tider varje dag på förskolan. Ingen rutin alls. Cimberli blir orolig på morgonen om hon inte får äta frukost hemma. Detta kan bli lite krångligt vissa dagar, men hon får väl äta tidigt hemma bara! 
 
 
Jag och min Trollunge! 
 
 
Förra fredagen var jag och Nicci på skene lasarett. Nicci har ju haft feber snor och en jobbig hosta. Den blev bara tjockare och jobbigare för honom. Läkaren hörde nåt tjockt rassel på vä lunga. Därför tog vi en snabbsänka (CRP) och den var förhöjd! Lunginflammation. Stackars plutten! Inte är det lätt att ge honom kåvepenin heller, han spottar ut allt. Till detta har jag behandlat honom med bricanyl och cortison i inhalator, samt flytande bricanyl och mollipect! samtidigt som Mike får nässpray för sina öron 4 gånger om dagen och mollipect han med. Cimberli har klarat sej med bara snor och hosta!
 
 
Mike och Nicci gosar framför tvn!
 
Det är mycket läsande denna veckan! har nog läs närmare 200sidor! Puh! Men det är verkligen jättekul att gå i skolan.
Kram och kul helg på er <3
 

Vår

 
 
 
Förra lördagen var jag bjuden på fest! Jag insåg att jag inte hade några strumpbyxor, kanske om jag leta ordentligt men jag blev stressad och valde därför ett par randig strumpor. Andreas trodde jag skämtade, men jag tog ner dom lite för dom satt högr upp, sen åkte jag på fest! Tack för en jättekul fest S! Och väldigt god plockmat! 
 
 
När vi gått upp ur sängarna i tisdags ville Nicci att barna skulle ta i hans händer och dansa ringdans! Han är för go! 
 
i måndags var jag och Mike hon doktor Amir på barnmottagningen i Borås. det var lite uppföljning på hur allt hade gått, sen bestämdes det att öron näsa hals skulle kolla om Mike har polyp bakom näsan. Han sover ju oroligt och är ju väldigt trött på morgonen. Men jag tror att dom redan kollat det på öron näsa hals. 
 
Onsdagen var det Niccis tur att bege sej till Bvc. Där fick han sin ettårs spruta, lite väl sent. Sen berättade vår Bvv sköterska att hon ska sluta. Jättetrist då jag vart där väldigt mycket med barnen. 
 
 
Här har Mike precis skallat Nicci. 
 
 
Myser! 
 
Nu har Nicciphonen fått jobbig feber igen. Barnläkaren sa att dom som har astma är extra infektionskänsliga och blir ofta sjuka. Nu har han 40 graders feber som inte vill gå ner. Jag får ge alvedon dos som till en treåring, och Ipren samtidigt. Då sjunker den. Han hostar tills han spyr.
 
 
 
Sjukis! 
 
 
Nicci skrek jättemycket idag, då hitta jag en gammal napp som han stoppade i munnen. (Ha har aldeig velat ha napp). Men han blev tyst och lugn 10 min iaf :) 
 
Kl 15 ringde högskolan mej och berättade stt jag kommit in! Jippie! Imån börjar det. Lite krångligt då Nicci är sjuk och jag inte fått någon förskoleplats än :)) 
 
Natti på er! 

Helg!

Nu är det snö igen! Jag messade med en vännina häromdagen, då skrev vi om snö. Dagen efter var det snö, men den försvann lika snabbt! Men nu är den tillbaka! ut i snön L! 
 
 
En härlig promenad utan snö! Mike och Cimberli fick för sej att backa hela vägen hem. Mike hade kastat av sej sina vantar ca 15 gånger. Cimberli tog på en lyktstolpe, då fastnade hennes vante ( som jag fyndat för 15 kr på hm ) och hon började gråta. Mike tittade på henne och sen gick han fram och slet loss vanten och gav den till henne. Då blev hon glad igen. 
 
 
Vad är det som händer? Mike rev ut tre av 4 lådor. När jag sätter mej och försöker sortera sakerna, gräver han lite till ibland leksakerna. Sen säger han "där" och tar upp en bil. Det var den han letade efter! 
 
 
Typ en kvart senare hade jag lyckats sortera allt.
 
Killarna har små-stolförbud ( däravett bord utan stolar ). Dom ställer sej nämligen på stolarna och öppnar dörrar, tänder och släcker lampor, klättrar upp i Cimberlis våningssäng, pillar på Playstationet, sätter stolarna på soffbordet pch sätter sej på dom, sätter dom i soffan och sätter sej på dom, klättrar över grinden med hjälp av dom, ja ni förstår! 
 
 
 
Pusslar med Zessie!
 
 
Nicci, eller Bruce som Jag kallar honom nu ( för han har mycket bruces ) Somnade i soffan! Han hade vaknar halv 7 och orkade inte vara vaken till 12 som han brukar utan somna strax innan 11! 
 
 
Jag försökte ge Bruce en puff med kortison. Han är jättehostig och får nya infektioner hela tiden och måste ha kortison ( ) hela vinterhalvåret. 
Där satt det en julpysselpuff! 
 
 
Mike har vatten i öronen igen. Alltså hör han dåligt igen. Inte konstigt han inte kommer igång med talet ordentligt. Nu ska han ha Lomudal nässpray 4 gångerna dagen tills återbesöket om 8 veckor. 
 
Kommunikation och föräldrakurs! Jag har börjat på en sån på habiliteringen i Borås. Den är 7 kurstillfällen och började ingår. Vi var 5 föräldrar. Dom flesta hade barn i Mikes ålder men med helt annan problematik och diagnos än Mike. Kunde inte låta bli att känna mej lyckligt lottad att Mike bara har ett "litet" fel! 
 
 
Nicci fick för ett tag sen allergisk reaktion av Palomas vitlöksdressing. deman gången åt han Amerikansk hamburgedressing, ni vet den klassiska! Vissa av utslagen blev som upphöjda nästan brännmärken. Vad kan vitlöksdressing och hamburgedressing ha gemensamt?Han har ju reagersr lite på kanel innan men det finns ju inte i dessa! 
 
 
 
Denna morgonrocken köpte jag till min storasyster i julklapp. Hon har ännu inte fått den. 2 timmar efter jag bara skulle prova fall den passade såg jag ut såhär :) Underbar! 
 
Nu ska vi ut i snön! sen ska vi på kalas och fira barnens kusin som fyller 18! Sen ska jag på tjejfest!
Tjollahopp! 

Älskling

I lördags fyllde min Andreas år! Jag hade köpt en fin tröjja, Cimberli har köpt strumpor på Joel till honom, hon var mycket nöjd! Sen fick han en valfri resa från mej! Får se vart det blir, men blir garanterat en resa i Sverige med övernattning på nåt gott hotell! 
 
 
Grattis Älskling! 
 
Andreas valde på sin födelsedag att han och hans papa skulle snickra i pool-huset! Sen var hans föräldrar här på fika. Sen hade jag bjudit våra fd grannar som flyttat till Varberg. Vi åt tårta ( alla utan grannen som var nötalergiker, stackars ) och en bit mat och hade jättemys! 
 
 
 
På söndagen var vi på spa! 
 
 
Här är vi i ljusrumme på Asia Spa i Varberg. 
 
 
Fotbad med utsikt över stan och fästningen. 
 
Hur börjar ni 2015? Med nyårslöften kanske? Jag tror inte jag har nåt, men ska fundera på det! Jag gillar nyårslöften! 
Nu ska jag städa bort julen! 

Januari

hoppas ni haft en julig jul! 
 
 
Tomten hade lämnat massa paket! 
 
 
Jag hade vart jättesnäll! En ipad mini 3 var en av mina många fina paket jag fick! Andreas hade lyckats köpa en likadan tröjja till sej själv som jag köpt till honom, men resten av paketen hade han som tur var inte köpt till sej själv! 
 
 
 
Barna fick först öppna varsitt paket. Sen åt vi frukost och sen fick dom resten av paketen. Jag hann inte ta kort på barnens alla paket, dom spreds åt olika håll :)
 
 
Cimberli ville öppna allas paket, Mike ville få alla sina innan han öppnade dom, Nicci ville att alla skulle öppna hans paket och Andreas blev besviken när jag öppnat mina för han ville köpt fler. Andreas älskar att ge paket.
 
Barnen var nöjda och glada över sina paket. Leksaker, kläder och ja allt. 
 
Sen kom mamma, pappa, mammas morbror, min lillasyster och hennes sambo och åt jullunch med oss! 
 
 
 Min jultallrik. Sallad med granatäpple, egengjord köttkorv, potatis, kokt salfrulle, kokt benfri kotlettrad och Andreas goda grönkål! Andreas hade även gjort nått kött i ugnen i 12 timmar! Vit sås med självklart! 
 
 
 Sen var vi hos Andreas mamma och pappa och firade jul! Där kom tomten! Nicci stirrade men var faktiskt inte rädd. Där har Andreas på sej sin fina tröja som han fick av mej (eller som han skulle fått om han inte köpt en likadan själv) 
 
 
Cimberli tyckte tomten var obehaglig för han hade en mask på sej. Men hon vågade gå fram hon med. Mike stod vid tomten hela tiden, han var inte det minsta rädd. 
 
 
Mycket allvarlig och spänd Mike! Alla kusinerna var jättenöjda med sina paket! 
 
Barnen har fått massa saker, jag har ändå rensat och skänkt en del leksaker men det märks inte. 
 
Äntligen kom lite snö! 
 
 
 
Här skottar dom på varandra. 
 
 
Cimberli byggde snögubbar! Hon är väldigt duktig! 
 
 
Hon var ute i flera timmar! 
 
 
 Tillslut ville hon äta ute, vad kan man laga som hon kan äta lätt ute! Hamburgare och pommes! 
Eftråt skickade åkte Cimberli och Andreas pulka! 
 
 
 
Nyår! Vi hade bjudit 3 par men två av dom var sjuka! Istället fär 16 blev vi 7! Men det var en väldigt lugn och skön nyår. Barnen var duktiga hela kvällen! 
Andreas hade köpt en fet tårta. Oj den small som bara den, Diamond blev rädd, Zessie blev lite rädd och Nicco vaknade. 
 
Nu ska jag snart sova, är trött för jag, Sandra och Emelie har vart med mamma på Spa och firat mammas födelsedag! Asia spa! Godnatt! 
RSS 2.0