Sommar!

Nu är det sommar! Bjuder på en liten men ack vilken fin bild ;)) 
 
 
Solnedgång och allt!

Barnpsykolog!

Vi var hos en trevlig gubbe som var barnpsykolog idag! Fruktansvärt kompetent. Men givetvis ska vi inte träffa honom mer, dels för att han ska gå i pension och dels för att vi från och med nu tillhör Habiliteringen! Där har dom en egen psykolog, hoppas det är en likadan gubbe! 
Han gjorde massa tester på Mike, kan du mata dockan, vart är magen, stapla klossar, peka på olika saker i böcker ex vem cyklar, vem äter, vart är bollen. Sånna tester var det! En och en halv timma tog det.
Mike klarade endel! Men inte allt. Han har svårt att koncentrera sej ibland. Men gubben skulle kolla igenom och räkna poäng på testet och sen ringa mej. 
 
 
 
 Hur goda recept var det inte i denna då! Hittade den på pebes i Fristla! Smask!
 
När jag, Mike och Nicci hämtat Cimberli på förskolan var vi hemma och lekte lite på altanen. Sen gick vi promenad 
 
 
TjockeNicci somnade gott i värmen! 
Sen kom mamma och Cimberli bjöd henne på stora bullar som vi bakade i helgen!
Hon bjöd även Diamond hunden vilket resulterade i att Diamond flög på Zessie för hon nosade på bullen, och det blev värsta hundslagsmålet. Jag lät dom bråka ett tag, eller ja jag lät Diamond hugga Zessie. En gång jag la mej i deras bråk högg Diamond hål på min hand.
Men när dom bråkade in i Nicci och Zessie såg väldigt underlägsen ut stoppade jag in handen ändå! Sög tag i Diamond och slet bort honom. Då pep nån högt, trodde först det var nån hund men det var Nicci stod och pep! Stackars Nicci var jätterädd. 
 
 
Här ser ni lite av andra sidan friggeboden. Mike tränar sej att gå i trappor. Går sådär :)
 
 
Cimberli tränar på att krypa på muren, Zessie sprang fram och tillbaka och inspirerade henne :)
 
 
Nicci leker tittut och Andreas fixar pool! 
Vilken sommarvärme! Snart semester, vad ska ni hitta på då? Vara hemma eller åka iväg? Vi försöker planera in Astrid Lindgens värld, Liseberg och typ några mer saker :) 

Special

Idag var jag och Nicci på möte med special-pedagogen på Mikes förskola! Hon berättade för de andra pedagogerna att Mike behöver ett bild schem för att han ska förstå bättre. Eller ja, för att förtydliga vad som ska ske. Dessa barn gillar rutiner väldigt mycket. Men hey, jag är redan the Queen av rutin :) jag älskar själv rutiner samt måste ha det då jag är själv med barna på veckorna. 
 
 
Här är förresten en bild på den sk trädgården som ska fixas! Ni ser ju, en brädhög, en slags friggebod, en hög med grus och en grävmaskin. Får se vad vi kan åstadkomma med dessa :) 
 
Vi var även på ögonmottagningen idag jag och Mike. Mamma var hemma med dom andra två. Tur var väl det för precis innan jag skulle åka kom en gubbe som skulle fixa tv-antennen. Och precis innan jag åkte kastade Cimberli en sked i huvudet på honom, jag kunde knapt ursäkte henne för jag skämdes fruktabsvärt samtigit som jag inte kunde hålla mej för skratt. 
 
 
Här flydde jag fältet, om ni zoomar ser ni sked-huvud-gubben! 
 
Ialla fall, det gick bra på ögonmottagningen. Han skelar inte jättemycket och det har blivit bättre. Han har knapt nåt brytningsfel, elle ja han har inget som räknas utan ser alltså bra! Toppen! Uppföljning om ett halvår igen! 
 
 
 
Lätt att ta kort när han jagar mej! 
I morgon blir det barnpsykologen på barnmottagningen i Borås! Får se vad han har att säga. Men vi måste dit för att få komma till habiliteringen. Men har redan fått ett brev om att inom tre månader ska vi få en tid! 
Nu kom Cimberli ut med toapapper mellan skinkorna som en svans och sjunger what the fox say :))
 
 

Migrän

Jag har haft migrän i helgen! Fy fy fy! Helt handlingsförlamad har jag vart. Tillslut tog jag treo i tron om att det skulle hjälpa men suck. Det gjorde ju att jag inte kunde amma i natt med. Men det gjorde inget :) Andreas tog honom hela natten och det gick över förväntan! 
 
 
Nicci älskar sin tunga! På översta bilden har han hejjaramsa för andreas som springer fram och tillbaka med gräsklipparen och i mitten försöker han dra ut haspen och rymma :))
 
 
Mike och jag selfie!
Imån blir det möte med specialpedagog från förskolan och sen ögondoktor! Mike utåt-skelar med båda ögonen och är extremt ljuskänslig! Men skelningen har blivit mycket bättre. 
 
Jag håller på att planera sista trädgårdsbiten. (ska fota den imån).Jag är nästan färdig! Jag kan lova att det inte blir som ni tror :) Jag goez bananaz :)) men hoppas på ett bra slutresultat. Andreas kollade lite märkligt på mej när jag visade honom lappen jag skissat ner trädgården på. Sen sa han: det är en väldigt liten lapp du ritat på (typ 4X7cm)! Ja men du ser väl hur det ska vara ändå svarade jag. Han ska ju nämligen göra trädgården, gräva lite, plantera lite och sånt! Hur ser er drömträdgård ut? Gräs? Asfalt? Massa blommor? En gammal hästkärra med blommor i? 
Nu ska jag kolla på film för åskan tog min tv-bild!   Hoppas den inte slog ner i antennen och isf bara att det var antennförstärkaren som gick sönder. 
 
Nicci har tänder som en lisebergskanin!
 
 
De förbannade skåpspöket har vart hemma igen, STÄNG efter dej säger jag bara!

Helgen

Helgen bjöd på brudhippa :) min söta vän Linnea som gift sej i smyg blev glatt chockad och överraskad! 
Puss på dej och tack för spinningpasset! 
 
Cimberli har börjat med en ny outfit :)
 
 
 
 
Denna dräkt eller sk snurrkjolar är det som gäller! 
 
Hon lärde sej cykla med! Jag köpte en balanscykel för någon månad sen och direkt när hon använde den såg jag att balansen fanns där! 
Jag tog bort stödhjulen på hennes vanliga cykel och hon cyklade fort, trampade som en galning! Samtidigt ropade hon "kalla mej inte Cimberli, kalla mej Samantha Cavaletti." 
Helt plötsligt hade cykeln blivit en häst vid namn BonBon. Fantastiskt vilken fantasi! <3
 
 
Här var vi på en lekplats Mike klättrade jättefint men kastade sej ordagrant  ner för rutschkana, snabb som attan! 
Sen fick Mike tag i vattenslangen :) 
 
Vad ska ni göra i helgen? Ska bli varmt ju! Grilla?  Sola? Plantera blommor? Åh vad jag vill plantera! 

The Reef!

Förra helgen var vi på the Reef i fredrikshamn i Danmark! Med min syster och hennes familj. 
 
 
Det gick väldigt bra på båten, barna hade jättekul och var duktiga hela tiden! 
 
 
 
 
Fiapjäserna var gubbar som pratade :)
Nicke nyfiken var jätterolig!
Jag och Mike blev förvånade när kameran på telefonen var vänd mot oss när vi skulle ta kort på Nicke!
 
 
 
Mike springer från hotellrummet! Der är fönster som man kan kika in i badet i! Cimberlis ögon trycks ihop av glasögona :)) Nicci ville fortsätta bada! 
 
Dom hade ansiktsmålning med, Cimberli ville absolut bli målad till Spiderman sa hon. Jag lyckades övertala henne att delfiner var sötare! 
 
 
 
 
Nappflaska och öl - typiskt Danskt! 
Mer bilder från badet kommer när Sandra gett mej bilderna :)
 
 

Mike!

I måndags ringde läkaren Amir från barnmottagningen i Borås. Han sa att dom fått svar på Mikes genetiska blodprov. 
Mike har ett kromosomfel som heter 17p11.2 duplikations syndrom. Det kallas Potocki lupskis syndrom. Det är väldigt ovanligt. Dom kan inte mycket om det. Men det var läskigt att läsa då det var som om jag hade skrivit ner Mike. 
 
Men hur ska man känna då? Bra för att nu kan vi få rätt hjälp? Jobbigt för det är jobbigt? Glad över att jag hade rätt att nåt var fel? Lessen? Ångest? 
 
 
Jag känner egentligen inte mycket som jag inte kände förut, allt är som vanligt faktiskt! Konstigt! 
Det enda jag tycker är jobbigt är att det är en ovanlig diagnos, 2011 var det 8 i Sverige som hade det och 50 i världen. Dom kan ju knapt något om den!
 
Men en massa frågor har jag! Vi ska få komma till något specialist ställe i Göteborg och förhoppningsvis få några svar iallafall! 
 
Här en länk för er som vill läsa lite om diagnosen; 
 
http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/potocki-lupskissyndrom
 
Mike är våran Mike ändå!
 

Blogg!

Jag har blivit väldigt dålig på att blogga, men lovar att bättra mej! Haha eller jag är väl inte jättedålig, eller :)) men jag menar att jag bloggar för sällan! 
Förra helgen var vi nere hos pappa i Espervik och firade lite påsk och kusin Novalie som fyllde 6 år! Ska fira henne till sommaren egentligen men ja ville fira!
Jag hade bakat en tårta till henne. 2 gånger. Första gången gjorde jag för lite smet, andra gången hade jag för lite ägg och Cimberli tappa ägg såklart :) hon leker ofta att äggen är typ gubbar eller hästar som ibland leker lite för våldsamt. 
 
Kusinerna Emilio och Novalie var påskiga :))
 
 
En egenkomponerad Rainbowcake!
Andra gången blev ganska bra ändå, jättegod med! Creemchees fyllning mumms! 
 
 
Sen var det båt dax! Här har pappa kört första lasset till ön :) Pappas nya båt skulle provas. Det gick hur bra som helst! Jag gillar inte att åka båt, ro en eka är väl en saken åka fort-då skriker jag. (Jag ropar ordagrant aaaaaaaaaa) 
 
 
Nicci undra varför vi satt oss i en båt! 
 
 
Flytväst på Niclas! 
Vi åkte ut till knarrskär, tror jag ön heter. Grillade och åt bulgursallad med salami som jag slängt ihop! 
Snart ska vi till the Reef! wiii!
RSS 2.0