Mike och medicin

 
Så gjorde han det igen. Eller rättare sagt jag gjorde det igen, slappnade av för mycket då det inte hänt medicin-incidenter på länge. Förvarade Nalle-vitaminer i skåpet i köket. Andra mediciner har jag på ett annat ställe så han inte kommer åt dem. Varför äter barnen vitaminer då? Egentligen är det bara C som behöver det för hon är så petig med maten och med grönsaker. Killarna äter allt. Men eftersom de är söta och gulliga (björnarna) så har killarna med fått äta dem.
 
 
En dag när jag kollade var båda burkarna i princip tomma. Jag ställer aldrig fram mer än en burk i taget men nu hade någon tagit fram två. Det skulle inte falla mig in att öppna någon ny sak, vad det än gäller, om inte den andra saken var tom/slut. 
Ringde givetvis till Giftinformationscentralen, som så många gånger förr... Jag har en del koll på vitaminer, vet att de flesta inte lagras i kroppen. Det enda av de vitaminerna i nallarna som lagras i kroppen är Vitamin D3, det som i folkmun kallas för D-vitamin. Som man ger barnen när de är små i form av droppar, så de ska få starkt skelett. Personen jag pratade med på GIC (jag förkortade) sa att det är farligt om han fått i sig tillräkligt stor dos, så som 15 nallar x4 dagar eller alla på en gång. Efter en sabb uträkning från inköpsdatum/tre barn kom jag fram till att han förmodligen inte fått i sig så mycket. 
 
 
Så vad händer när kroppen lagrat för mycket D-vitamin? Man får Kalcium-brist i blodet. Det ter sig på det sättet att man blir slö, blek och konstig. Än så länge mår Mike bra men han får aldrig mer nallar! 

Ramnafallet

Jag bestämde att vi skulle åka och åka till vattenfallet som ligger i Sältia, eller om det är Hyssna.
 
Det är så fint där. Vi gillar bäst när det är lite vatten i fallet, för då kan man klättra i det! Vi hade med oss fika och det var strålande sol. 
 
 
Barnen klättrar alltid så högt och jag blir alltid så rädd. Ett tag var Cimberli uppe på en sten som satt på två andra stenar, som ett tak typ, då blev jag verkligen rädd då flera av stenarna i fallet är vingliga eller helt lösa. 
 
 
Barnen hade stövlar så de skulle kunna gå i fallet =) Tur var det att det va pyttelite vatten, men barnen hade säkert gått i fallet även om det vart mycket vatten i. Jag själv äger inga gummistövlar och tänker aldrig äga det heller. Avskyr stövlar, de är obekväma och man måste luffsa när man går i dem. Jag tänker inte gå i våtmark eller vattenpölar så det känns så överflödigt med gummisar. När jag går i skogen klarar jag mig bra med antingen boots eller vanliga sneakers. 
 
 
Som ni ser är fallet nästan tomt på aqua. Långt där borta står Cimberli. 
 
 
 
Här finns en sjö som fallet mynnar ut i, tror det är Lygnen men vad vet jag. 
 
 
Stället är verkligen värt ett besök, det finns öven en stig man kan följa som säkert leder någonstans!

Padel

Jag började spela Padel-Tennis för ett tag sedan. Så kul! Är ganska kass men jag börjar lära mig. Det största problemet är inte att jag missar bollen, utan att min koncentration försvinner. Jag är nog den mest disträa personen i Sverige (läs världen).
 
 
Jag är lite skraj på bilden, skraj för att spela Padel. 
 
Barnen spelar med Padel, Cimberli har spelat mest men killarna tycker det är jättekul! Köpte racket till dem på padelnuerstro.com, så bra service och snabb leverans fast jag valde seg-leveransen och inte express (för jag är snål och konstaterade att vi enkelt skulle klara oss utan racketen i ett par dagar till). 
 
 
Älskar Mikes stil! 
 
 
Älskar Niccis stil! 
 
Barnen är jätteduktiga, var och en på sitt sätt, Mike springer runt och kastar billar och skjuter dem vid sälsynta tillfällen medans de andra två verkar ha någon slags tävling om vem som är bäst. Jag har beställt mjukisbollar men de hade inte kommit sist när vi var och spelade. Som tur var kom ägaren till Padel-placet och gav oss bollar att spela med. Då blev allt mycket enklare, så enkelt att jag vred min handled så det krasade i den. Givetvis beställde jag snabbt ett handledsskydd så fort vi kom hem. 
 
 
 
Det är bokstavligt det skönaste skyddet jag haft! Som det hjälpte. Är som ny nu, spelade Padel i fredags och det var precis det extra stödet jag behövde för att inte få ont i handleden. Yez jag har Harry P pj på mig! 
 
 
Cimberli in action. 
 
 
Jag beställde hem ett gäng Padel-racket från Sportamore.com. Eftersom jag håller barnen hemma i sedan ett tag tillbaka måste jag beställa hem i princip allt. Vågar inte gå in i en affär och stå där och fundera och vill deffinitivt inte stå i kö. Så efter noggrant väljande valde jag det rosa. När jag skulle packa i de andra tog Mike det röda racket och slog det i något så det blev ett märke på det. Så då fick det bli det röda istället för rosa, men det var faktiskt det jag sköt bäst med egentligen bara att det rosa vägde mindre och kändes därför smidigare. (Jag kan inte förstå vems fötter det är längst upp på bilden, nästan lite läskigt. Känner ingen med de fötterna.)
 
 
Det glittrar så fint i emot lampans ljus. Rekomenderar varmt att köpa ett eget racket! 
RSS 2.0