Snö!

SÅ kom snön! Snön är magisk! Jag fullkomligt njuter varje gång jag kollar ut. Sa jag att jag älskar snö? Älskar snön på alla sätt! 
 
 
Här har Mike precis parerat en halkning. 
 Killarna var ute och lekte i snön medans C var i skolan. De byggde en pytteliten snögubbe, trots minusgraderna. 
 
 
Härligt soligt väder! 
Så kul det vore med ett snöigt jullov! Vi ska förvisso upp till Sälen så lär få vår beskärda del av snö, men det är inte än på ett par veckor! 
 
Nu ser jag i hög grad fram emot barnens julavslutning, jul och nyår! 
 
 
 
 

Snart helg!

Nu är det snart helg och jag väntar på snön som kanske inte kommer. Killarna har vart sjuka, eller är sjuka. Mike har haft skällhosta och är förkyld, Nicci med. Det hade vart mycket mysigare om det vart snö. Cimberli har vart så duktig och inte klagat för hon fått va i skolan när killarna vart hemma. Mike och Nicci har med vart duktiga och tagit på sig kläder själv varje morgon utan att ens protestera. Så stolt! 
 
 
Här sitter Cimberli i tomte-rock och avnjuter hot coco. Kylen är pyntad men hua vad det ser ut med papper på kyl och frys, de ska genast plockas ner. Vem kom på den idén egentligen. Sällan det sitter papper där öht men ändå! 
 
 
Haha hur ser han ut!!
 
I helgen ska jag hälsa på en vän i Malmö. Det ska bli så kul! Var så längesedan vi sågs sist! Jag ser verkligen fram emot att se folk som julstressar i affärerna, att äta gott och skratta gott! 

Julklapp!

Åh vad jag önskar mig en sådan här mugg av tomten!
 
 
 
 Jag har åkt runt och hjälpt tomten fixa paket till barnen! Det är kul men krångligt. Mike fyller 8 år i december med så måste handla dubbelt till honom. Han önskar sig en dator och Fortnite Jag vill inte att mina barn ska spela Fortnite än, inte för att det innehåller så mycket våld utan mest för det är beroendeframkallande. Spelet är utformat så att hjärnan ska känna belöningar och eftersom den älskar belöningar vill man fortsätta spela för att få fler. Jättebra och smart av speltillverkaren men mindre bra för barnen (eller vuxna) som fastnar och helst vill sitta och spela hela dagen. 
Cimberli önskar sig förmodligen ett slott och ett eget land och Nicci önskar sig allt som är i Fortnite och manualer så han kan bygga saker. 
 
 
Vi före tandläkarbesök! 
 
 Cimberli har dragit ut en tand! Hon var så modig. Hon sa att hon var lite pirrig före men gick rakt in och satte sig i tandläkarstolen när det väl var dax. Två bedövningssprutor senare började tandis dra i tanden. Delar av den ramlade ut och C sa att det kändes som knäckebröd och sedan att det var krispigt. Det vände sig i magen på mig och kag fick kolla ut genom fönstret för att hon inte skulle se att jag mådde illa. Men illamåendet slutade snabbt när jag såg rakt ner på kinna torg, där alla möjliga sorters affärer sker. 
 
 
Här är hon efteråt. Skev men söt. 
 
Hoppas ni har en fin vecka! 

Julmarknad.

 
Vi åkte till Huseby Julmarknad. Denna platsen ligger mig varmt om hjärtat av flera skäl! Den ligger utanför Växjö. Mike sa att han absolut inte ville gå på julmarknad så han fick stanna hemma! 
 
Jag fullkomligt älskar julmarknader. Egentligen älskar jag när det är iskallt och snö, trots att jag fryser halvt ihjäl då. 
 
 
Här sitter vi i en mysig byggnad och de poserar med Cocon vi köpte. Samtidigt märker båda barnen att coco-tjejen står och skrattar gott åt dem, haha! 
Vi köpte söta armband och örhängen till C. Det var mycket att se och vi såg imponerat på allt utställarna skapat samt gick runt och kollade på korvar. Vissa personer var stressade och lite knöiga, dem gjorde jag plats för och förklarade för baren att folk gärna fick gå före oss då vi absolut inte hade brottom utan hade tid att moja! 
 
 
Här njuter vi av donuts, pommes frittes och danska hamburgare. Vi köpte även en gran-kanin, när vi skulle betala kom en upprörd tant och menade på att hon inte kunde köpa en sådan och ställa utanför sin dörr för då skulle den försvinna. Jag hoppas verkligen inte vår kanin kommer hoppa iväg, men knöt fast den för säkerhets skull. 
Sedan for vi hemmåt och jag konstaterade ännu en gång att jag älskar att köra bil, speciellt längre sträckor. 

Polisprövning

Jag har tränat som en tok i år och tränat ännu mer det sista halvåret. Allt för att klara Polisprövningen.
 
 
 
På onsdagen begav jag mig ner mot Malmö. Efter att ha kört fel en stund inne i Malmö började jag fundera på om jag verkligen var där eller om jag magiskt hade hamnat i Amsterdam. Industrigatorna såg precis likadana ut. Efter att ha gjort några olämpliga U-turns hamnade jag rätt. Så fint det är i Malmö! Vackra byggnader och fina konstvärk. 
 
Jag hittade enkelt flera parkeringshus och lottade mellan tre stycken. När jag kom upp från parkeringshuset gick jag direkt mot hotellet, efter ett tag upptäckte jag att husnummren (stavning?) gick nedåt i stället för uppåt, givetvis hade jag gått åt fel håll samt dokumenterat helt fel väg med hjälp av foton.  
 
 
 Jag sov på Best Western Hotel Royal, inget hotell som jag valt om det inte hade dykt upp som förslag via rekryteringsmyndigheten. Jag ångrade hotellvalet när jag såg att Clarions stora byggnaden dök upp på andra sidan gatan. Men trots det var jag mycket nöjd med det. Litet men mysigt hotell!
Hade lånat Mikes coola rygga. 
 
 
På natten var det någon som blev knivskuren och rånad, vilket resulterade i att en helikopter cirkulerade runt hotellet i flera timmar. Tillslut flög den iväg och jag somnade. Tyvärr åkte den inte hem för att den hittat gärningsmannen/männen utan för att den fick kasta in handduken och fortsätta söka på andra sätt.
På morgonen åt jag mysig frukost på hotellet och begav mig till Rektryteringsmyndighetens lokal som låg 100m bort. Först fick jag visa legitimation, skriva in mitt personnummer på en skärm och sedan prata med en trevlig dam i en lucka. Sedan var det dax för första testet. Det var ett begåvningstest som bestod av bland annt ett slags IQ-test och motsatsord. Detta testet klarade jag såklart. Efter det  var det Personlighetstest på menyn. 
Personlighetstestet innehöll många roande frågor, tyckte jag iaf. Det testet klarade jag såklart med.  När jag klarat de båda testerna fick jag träffa en sjuksköterska. Hon frågade lite sjukdomsfrågor och sedan var det dax för styrketestet. När man gör de testet får man stå på en typ våg som mäter styrkan i de största muskelgrupperna, man rycker upp en stång från strax under knäna till hakan. Som ett marklyft med high pull ( det heter säkerligen något annat). När jag klev på maskinen sa sjuksköterskan att jag bara vägde 46,1kg. Men att jag skulle prova ändå. Jaha tänkte jag, vad spelar det för roll vad jag väger. Det spelade roll. Jag hade för liten muskelmassa. Mitt problem hela året har vart att inte gå ner i vikt. Trots det har jag gått ner från 49-36,1. Surt. Jag gjorde jag lyftet och kom inte upp i den kraft som jag skulle. Inte alls. Sjuksköterskan hämtade en annan person som skulle se om han kunde ge mig tips på något jag skulle göra annorlunda. Men de båda konstaterade att jag gjorde helt rätt, stod helt rätt, lyfte helt rätt och att det syntes att jag gjort mycket marklyft och var vältränad. Men muskelmassan var ändå för liten. Tack vare min genetiska uppsättning. Sjuksköterskan sa att hon hade haft tips till alla andra hon mött genom åren på vad de skulle ändra på eller kunna göra annorlunda för att klara testet men till mig hade hon tyvärr inget. 
 
 
Har ni sett så fit jag är! En vän frågade mig om jag var vältränad nu och jag skickade denna bilden. Helt ärligt så har jag ätit som en tok och gjort allt jag kunnat för att bygga muskler. Men konstigt nog lägger sig fettet bara på magen (det är sant). Men vissa har lättare och vissa svårare för det. Mina muskler äts upp hela tiden när jag tränar, jag älskar Spinning men har fått dragit ner rejält på spinningpassen sista månaderna. Har tränat tungt och korta pass. 
 
Jag fick alltså inte fortsätta göra fler tester då jag inte klarade lyftet. Trots det kände jag men grymt nöjd över att jag försökte. Det har vart en kul resa med ett kuligt mål. Jag har dock inte bestämt mig för om jag ska pröva igen eller inte. Jag måste gå upp så jag väger minst 54 om jag ska klara lyftet och ha den styrkan som krävs sa de. Det är ganska mycket att gå upp, speciellt när jag går ner ju mer jag tränar. Det brukar ju vända när man tränat ett tag men eftersom det inte vänt på snart ett år känns det tungt. Jag är ändå NÖJD! Och givetvis har jag en plan B och en plan C för vad jag ska göra om jag inte kom in på Polishögskolan! 

Sportlovet då?

 Nu har jag vart seg med att skriva men jag har helt enkelt vart upptagen. Av att vara jag.
 
Höstlovet, eller läslovet för att vara PK började vi med att gå på bio med Alfssonbarnen. De ät så mysiga och skötte sig som små ljus. Vi var på Toy Story 4, jag älskar Toy Story-filmerna, barnen gör nog det med, tror jag. De gillade vilket fall denna filmen.  
 
 
 
Nicci envisades med att ha en egen popcorn -så klart! 
 
 
 
Jag och trollbarnen. 
 
 
Cimberli var på Cheercamp med 80-tals tema! Hon hade Mikes tshirt och mina benvärmare. Jag fullkomligt diggar benvärmare. Skulle ha det dagligen om det inte gav märkligt intryck av mig. 
 
 
 
Sedan var kusinerna här och sov över. Vi hade en väldigt mysig vecka och firade Halloween ordentligt. Jag firade det genom att flytta runt på ett skelett med en head stone i huset. Så varje morgon när barnen vaknade hade den bytt plats. Jag tyckte det var hysteriskt roligt tills endel av delarna försvann. Till exempel så var os femoris (lårbenet) väldigt bra på att smita. Även delar från överkroppen försvann till och från. Sedan flyttade de tillslut ut och så småningom vidare in i blomlådan. En blodig hand växer där i. 
 
 
Mike försöker hugga Nicci med blodig kniv.
 
 
Zessie och blodig kniv. 
 
 
Här är pumpagubbarna. Samt en blodig avhuggen hand. 
 
 
Cimberli och kusinen gjorde fina Cup cakes! 
 
Vi åkte till Liseberg! Eftersom jag redan vart där på Halloween kände jag mig rutinerad och världsvan! 
 
 
Här går Alfssonbarnen med raska steg i sina nya vinterjackor. Jag köpte jackorna för någon eller några månader sedan men eftersom det inte vart kallt ute blev det premiär för den lisebergsdagen. Det var jättejobbigt, både jag och syrran blandade ihop barnen och kunde inte avgöra vem som var vem. Här är målet Gästservice som ligger till vänster vid stora entren, och fixa ledsagarband till mig för Mike. 
 
 
Här är bandet! Så smidigt om det är lång kö. Denna gången valde Mike att inte åka något och som tur var sa hon i kassan till mig att inte köpa åkband till honom om jag inte var helt säker på att han skulle åka något. Så bra och så kompetent personal! 
 
 
Här pausar vi och äter churros och dricker kaffe medans tjejerna åker Lisebergsbanan flera gånger. Kön var lång och det tog flera timmar för dem men så nöjda de var! 
 
 
 Här slåss vi om vilka som ska spela Air Hockey. Vi spelade även en där det ramlar in hur många brickor som helst så man blir så stessad att man missar alla typ. Så kul! Men vi (jag) önskade att det skulle finnas biljardbord med så man kunde alternera. 
 
 
Här körs det MC för fullt. 
 
Barnen var trötta, nöjda och lyckliga när vi åkte hem från Lisegerg! Vi tog med oss ena kusinen hem och behöll henne resten av veckan. 
 
 
 
 
Vi hade ett grymt lov, egentligen skulle jag och barnen vart i Spanien denna veckan men kände att det var skönare att bara va hemma! 
 
 
 
RSS 2.0