Storm!

Skönt att stormen är över. Var inte det minsta orolig över den. Sen kom min syster, vi var överens att der nog var överdrivet. Sen börja vi läsa på nätet och prata med vänner. Då började vi bli oroliga. Vid 18-tiden märkte vi att stormen inte alls var här. Då åkte min syster hem och samtidigt började det blåsa! 
Jag hade som tur var flyttat in några krukor på altanen, även rutshkanan i plast flyttade jag in till garaget. Sen tog jag buntband och buntade ihop och satte fast gungan i våran husstolpe. 
Det kom några riktigt läskiga vindar, jag placerade alla 3 barnen i min säng. Fall nåt träd skulle välta vid vägen. 
Kokongen hade vält!
 
2 av stolarna gav sej på den stackars grillen. 
Men vid 23 slutade den hemska blåsten. 
Tur de! 
Jag förberedde mej för stormen genom att:
1 tända ett stearinljus brevid mej på sängbordet.
2 hämta 2 ljuslyltor och 8 stearinljus till.
3 ha en stor godisskål proppad med godis.
4 fylla upp en stor kanna vatten och ställa i kylen ( för det stod det på bt.se)
5 sätta i gamla batterin i en ficklampa, lite ljus blev det om man slog till på den ibland.
6 ladda telefonen innan stormen
7 ladda datorn för att ev kunna kolla film om strömmen skulle gå.
8 stormsäkra altanen.
 
 Tur det gick bra!
 
Idag har det bara blåst och regnat lite. Men en regnig promenad blev det ändå! Sen kom min syster och hennes barn hit, dom har inte träffat Nicci innan! Undviker ju helst förskolebarn just nu! Därför fick dom inte sova här, utan vackert åka tillbaka till Värnamo!
Bästa knasiga vänner!
Emilio försökte allt vad han kunde för att jag skulle få en fin bild på dom!
Fick för övrigt provat på att ha 5 barn en stund, mina systrar åkte iväg ett ärende. Men det gick hur bra som helst! Barnen hade till o med städat rummen och jag hann duka bordet fint innan dom kom tillbaka. Duktiga barn! 

Längtan till jul!

Jag och Cimberli längtar till jul, och snö! Hoppas snön dyker upp snart. Jag har inhandlat typ 10 julklappar. Dom andra har jag planerat väl! Lite osäker på en av Andreas klappar men annars känner jag mej nöjd. Vill ha julgran snart!
 
På fredagen var det full rulle. Kl 10 var vi på bankmöte, i nästan 2 timmar! Bankmannen verkade nöjd med oss och var mycket trevlig. Hoppas vi får ha kvar honom nu, då banken krånglat med oss och bytt bankman, pga att Andreas startade den svenska firman och dels för dom byter personal hela tiden.
Givetvis fick jag tvål i ögat precis innan mötet, detta är INNAN ögat svullnat under. Snyggt!
 
Andreas fick ett anfall i lördags, jag hjälpte till och skrattade hysteriskt hela tiden!
Han var trött på att ha den varma hår-mössan på sej hela tiden. Tilläggas ska att han rakade av håret med en skäggtrimmer. Den var bra trött på slutet, men efter lite vila piggnade den till igen!
 Syns ju att dom är släkt iaf ;)
 
 
Då pappa impulsköpt en båt var Andreas tvungen att åka och kolla på den. I söndags blev det därför en snabb sväng ner till Espervik, som avslutades med en promenad i ösregn. Men vi hittade iaf tre catcher. 
 
På kvällen gjorde vi lasagne ala Moberg! Receptet hittar ni här:
 
Mina gullungar!
 

Bil

Igår bestämde jag mej förr att byta bil! En vit ska jag ha. Berättade detta för Andreas, efter lite övertalning gick han nog med på det! Spännande! Jag kikar och ringer runt! Får se vad tomten kommer med!
 
Igår var vi på 2 månaders kontroll med Nicci! Jag, Cimberli, Mike och Nicci. Zessie fick stanna hemma! Han blev godkännd! Är 61 cm lång och 6555g tung. Nu väger han mer än vad hanns pappa gjorde! Fast att Andreas vägde 500g mer när han föddes. Konstigt nog känns han inte tyngre än för 2 veckor sen. Andreas alltså :) 
 
 
 Har idag, som vanligt varit ute på promenad, vädret sa regn men det var inget. Tur det eftersom jag inte vet hur regnskyddet till vagnen ska sitta.
Cimberli babblar konstant hela tiden. Svårt att svara på allt. Hon fråga om Tomten har FaceTime ;) 
 
Försökte få några fina bilder på dom två andra barnen. Detta är dom som blev bäst;
 
Och ja, Mike valde en Zlatan-toffs och Cimberli djungelgeorge hår.
 
Veckans recept blir ett ungefär recept, vilket jag avskyr egentligen!
 
Kellogs Special K read berrys torsk:
 
Torskblock
Några dl kellogs
2 dl Vispgrädde
1 dl Mjölk
Chiliflakes
1 tsk Flingsalt
1/2 kött eller fiskbuljongtärning 
ca 75g smör
 
Do like this:
 
Smöra en ugnsform.
Lägg i tinat torskblock (funkar säkert med fryst, mitt var halvtinat).
Krossa cornflakesen och blanda med chiliflakes och flingsalt. Lite mer chiliflakes än vad man tror.
Smält smör och blanda med cornflaksen, lägg detta på fisken. 
Ställ i ugnen på ca 180 grader ca 20min. 
Om det blir för mycke färg, lägg över folie tills fisken är klar.
Blanda mjölk och grädde efter behag, krossa ut buljongen litegrann.
Ta ut fisken och häll på gräddblandningen. 
Ställ in i ugn ca 10 min.
 
 
Jag serverade fisken tillsammans med kokt potatis och morötter och ärtor. 
 
Detta recept är smaskens på kyckligfilé! Men det ska då va inne i ugnen 40-50 min istället! Serveras ex med klyftadpotatis i ugn, med en fräsch sallad till!
 
 
 

Veckan.

Veckan har varit kul! Har varit på promenad varje dag, ena dagen såg vi en dam som klev in i en enbuske och skakade den! Andra dagen såg vi ett huvud. 
Har varit perfekt promenadväder med. Ena dagen tog vi tom mos-backen! Den är inte en barnlek!
 
Var på grannfest med! Med tjejgrannarna. Jättegod mat och alla är lika knasigt roliga! Synd bara att 2 inte kunde va med 😩. 
Beställt ljus och ljuslykta fick jag gjort med, från partylight. 
 
Firat min goa mormor har vi gjort! Jag gjorde pannacotta till efterrätt, jäklar vad god den är! Väldigt enkel med. Skulle gjort den blå för att skojja till den, men blev osäker på fall det skulle uppskattats! 
 
 
Pannacotta med vit choklad och grekisk youghurt: 
 
3 dl grädde
100 g vit choklad 
1 påse snabbgelatin
1 dl grekisk el turkisk youghurt
2 dl hallon
 
Topping:
 
3 dl hallonsaft
1 påse snabbgelatin 
 
Gör på detta vis:
Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör tills den smält. Låt kallna, jag ställde min i kylen och sen i frysen för jag hade ont om tid!
Vispa sedan i snabbgelatinet med elvisp i ca 30 sek. Blanda sedan i youghurten.
Lägg några hallon i det du ska servera i. Jag använde mej av vinglas och hade 5 färska hallon i botten! Häll sedan i pannacottasmeten och låt stelna minst 2h.
Efter den stelnat, blanda saft och snabbgelatin med elvisp, häll över pannacottan, sila gärna i den. Låt stelna 2h typ!
Jag sparade några hallon till garnering! 
Detta recept är till 4 personer men går finfint att dubbla.
Denna bild är inte min utan tagen från kokaihop.se! Men såhär kan den se ut 😃👍
 
Fick äntligen skorna jag beställt till Cimberli, tur att snön inte kom tidigt i år! Jag gillar att va väl förberedd! 
Cimberli älskar dom, jag valde dom för dom var bäst i test i år! 
 

Helg

Helgen bjöd på mycket sol och värme! I fredags gick jag och barnen till Hanatorps camping, Cimberli gick duktigt hela vägen. Är flera km ändå!
På lördagen var vi ute och geocatchade, Cimberli cyklade hela vägen utan att klaga! Det var en lång promenad på närmare 2 timmar. Dom andra barnen ligger och sitter gott i den nya vagnen. Helt fruktansvärt nöjd är jag med den! 
Vi gjorde pulled pork med! Hur gott som helst, åt det med pitabröd och grönsaker! Jag hade road island dressing med i!
Andreas försöker fly, men lyckas inte!
Nicci ponken! 
 
Idag jag var jag och barnen ute på geocatching jakt igen. Denna gången hittade vi den, jag låg inatt och funderade på var den kunde va. Mycket riktigt låg den där jag trodde. Den hoppa upp i ansiktet på mej, jag skrek högt och slängde iväg den. Några gubbar som stod och grejjade på Hanatorps-stranden undrade vad det var för fel på mej. 
Måste införskaffa en ståbräda snarast, stackars Cimberli som får gå 4 km varje dag :) 

Nicci

I tisdags gjorde vi amerikanska pannkakor, smask tyckte jag och Cimberli! Mike vägrade smaka, åt inte ens hallonsylten. Vi värmde dom som var kvar till frukost med! Nästan godare då! 
 
På onsdagen for vi ner till Varberg! Hälsade på mamma och pappa. Vi åt god mat :) sen var vi ute på världens regnigaste promenad. Har aldrig varit med om nått lika plaskigt. Tur jag hade med regnkläder. Men regnskyddet på vagnen var inte det lättaste att sätta på men det fick gå ändå. Planen var att ta tre geocatcher men vi fick vända tillslut och gå hem igen.
När jag och barnen skulle åka hem hade jag en toksäker plan för att hålla dom vakna, den lyckades inte och Mike somnade med en smoothie i munnen! Fick inte lagt Mike förrän vid 22 och Cimberli en halvtimma efter.
 
Här gosar dom i soffan hos mormor och morfar.
 
Nicci har fått nytt påslakan till spjälisen! Han är mycket nöjd men väljer ändå att inte sova där.
Han har likadant som mamma och pappa fast beigt.
7 veckor och en dag idag! Puss på honom!
 

Bröllopsdag!

Ett år sen vi gifte oss nu! Känns jättekul att ha bröllopsdag idag! Helt roligt! Inte lika roligt är det att han som jag skulle firat det med är 27 mil bort. Men en fin bukett fick jag av en äldre herre som körde förbi *läs blomsterbud*
 
 Här är efter request ett bröllopsspecial:
 
Well, hur gör man då när man gifter sej? Är det bara att gå till kyrkan och säga; vi vill gifta oss?! Nja jag visste ju inte riktigt hur man gjorde, ena jag hade koll på var att man skulle skicka in nåt papper.
Jag och Andreas hade pratat om att gifta oss i typ paris eller typ nån frän stad i Italien. Problemet då är att man får typ gifta sej 2 gånger, en gång i stadshuset eller nåt och sen ha en ceremoni för ceremonins skull i kyrkan, rörigt!
 
 

Slumpen förde mej på ett Me&I party med en nygift brud. När vi började prata märkte jag att hon hade ju stenkoll, intressting! Hon visste inte att jag planerade gifta mej i hemlighet. Men det visste jag, och la på minnet det hon sa. Vi pratade om brudklänningar och affärer på nätet, att det var svårt att veta fall man får den klänning som visas på bilden. Hon berättade även om ett papper som heter Hindersprövning, för att få den godkänd krävs att man inte är syskon, eller mamma och barn, hahaha läskigt. Om man får gifta sej med kusiner har jag dålig koll på men jag tror man får de. Men pappret beställer man från skatteverket och samtidigt beställer man även namnändringspapper - om man nu vill ändra det.
Vi beställde pappret sent, inte alls ute i god tid, men pappret kom tillbaka i tid och vi var inte släkt, PUH!
 
 Vi valde detta datum 8 oktober för att det är vårt förlovningsdatum! Men vi bestämde detta typ 2 månader före. Men tog inte riktigt tag i det förrän några få veckor före.
 
Klänningen då? Jag beställde en från nåt veckert asiatiskt land, men det visade sej att det var tre veckors leveranstid och den hann inte komma. Jag fick därför pengarna tillbaka! Seriös sait! http://www.jenjenhouse.com var det.
 
 
Blev istället att ringa runt till olika affärer i Göteborg för att se hur fort man kunde få tag i klänning, som såg ut som jag ville och satt som den skulle. www.weddingsquare.se den butiken for vi till, söndagen 8 dagar före om jag  inte minns fel. Hittade en klänning som såg ut precis som jag ville, hittade även några andra som var jättefina. Redan när jag ringde till butiken sa ägaren att dom flesta ändrar sej när dom provar klänningar, tar inte alls den man tänkt sej. Det gjorde jag med, fastnade för dem första jag provade, den såg ut som en bakelse. Svårt att bestömma sej själv med, Andreas fick inte se klänningen förrän på bröllopsdagen. Andreas hittade kläder han med, som vi iof bestämt innan.
 
Håret då, jag ville ju ha fint hår för det kändes jätteviktigt. Men svårt att gå ut från en frisörsalong utan att nån ser en =/ MEN min granne och goda vän är ju frisör =) perfekt! OCH hon kan sminkas!
Foton eller inte!? Jag ville gärna ha fina bröllopsfoton men men 17 skulle jag anlita, ville ju ha någon som kunde hålla en hemlis och jag har ganska höga krav när det gäller foton. Satt och pratade med en vän från min föräldragrupp, en förmiddag på öppna-förskolan. Hon kläcker ur sej att hon är fotogtaf, hade jag inte en aning om! Perfekt igen! här är hennes hemsida; http://fotografevelina.se Behöver jag säga att mina krav uppfylldes!
 
Haha Jag frös om fötterna och hade därför valt ett par gråa strumpor!
Blommorna beställde jag på blomterjätten, 6 lila och 6 ljusrosa och 6 vita rosor och några diamant-nålar man kunde sätta i mitten på dom, lite sidenband. Jag band ihop dom själv, eller ja jag åt och frisören snurrade ihop en till mej och en till Cimberli.
Prästen, vi ringde prästen som döpte Mike. Han var väldigt trevlig och kul. Han var med på noterna!
Men vart skulle vi gifta oss? Vi bestämde att det skulle va vid en sjö, gärna vid våran sjö, Öresjön! Vi åkte runt i mörkret en kväll och började leta plats. Tillslut hitta vi det perfekta stället!
 
 
 
Jag Cimberli och Mike åkte in till en guldaffär i Borås, var ju lite sent påtänkt det med. Men hade ju tänkt på ungefär hur ringen skulle se ut! Jag hittade ganska snabbt den perfekta. OJ va NÖJDA vi var när vi fick ihop både fotograf, frisör, makeup artist, präst, plats, klänning och ringar och alla papper hann komma, till och med köpa morgongova till varandra OCH vi lyckades hålla det hemligt!
Varför vi valde att gifta oss själva var för jag ville inte va nervös och missa en del för jag var nervös, vi kunde välja helt själva utan att folk tyckte åt oss. Även fast man tror man gör egna val påverkas man ju självklart av vad andra tycker och tänker! Sen slapp vi dom där hemska fylle-talen med =)
Det blev helt perfekt!

Jag älskar dej jättemycket Andreas!
 
 

Vagn!

I helgen blev jag vagnsugen. Började på fredagen och fortsatte till söndagen!
Mike myser framför tvn med fåret sean! 
Andreas håller på att somna och Cimberli, ja hon håller absolut inte på att somna :) vi kollar på ett stol-program.
 
Vagnsuget fortsatte till söndagen, då slog jag slag *läs bestämde mej* jag och mamma, hundarna och kidzen åkte till Gbg och shoppade vagn! En Babyjogger city mini GT double!
Oj vad nöjd jag blev! Den är bara 75cm bred och väger typ 12kg! Barnen sitter jättebra i den! 
 
Ännu nöjdare blev jag idag när jag var ute på premiär runda! 
Mike och Nicci var supernöjda! Cimberli var lite sur för hon ville med sitta i den nya roliga vagnen. Men hon ska få en ståbräda!
 
Vi bakade kakor på förmiddagen, kolakakor och chokladkolakaor med ringlad vit choklad och lite fint kulströssel på. Och åt köttfärsås med fullkornmakaroner :)
 
Sen gjorde vi morotsoppa med brödkrutonger! 
Jag tyckte det var jättegott, Mike åt tveksamt och Cimberli åt potatisen i soppan och krutongerna!
 

Mike

Försökt väcka Mike idag när han somna i bilen. Vi skulle till Borås för att handla diverse saker. 
Jag kom på den perfekta iden att väcka honom med hjälp av att stoppa en klubba i munnen på honom, men han vakna inte ändå! Var tvungen att stanna och ta ut honom och då vakna han äntligen :) Han somnar nämligen inte på kvällen förrän typ 23 om han sover middag! Förresten är det en visselpipaklubba! Piiip piip haha

Familj!

Igår blev Nicci 6 veckor! Känns underbart! 
Vi har kommit in i rutinerna vilket känns gott!
I fredags var vi och köpte vinterkläder till barnen, jacka, utebyxa och vantar till Cimberli, fleecekläder, mössa och vantar till Mike och vantar till Nicci!
Han babblar och jollrar hela tiden :) 
 
I helgen fick jag lock för öronen, läskigt. Hörde som en bas i höger öra hela tiden. Gick till doktorn som sa att han inte visste vad det var och skrev ut tabletter. Jag tog en och då blev det bättre. Vilket bevisade att jag var svullen i örongångarna av okänd anledning. Idag hör jag bättre men har fått ont i ena örat.
 
I lördags var vi ute på kvällspromenad hela familjen, var jättemysigt. 
 Här har vi släppt lös dom :)
 
Här busar dom i lekstugan vid mos!
 
Vi var hos öronläkaren med Mike i förra veckan. Hon kollade halsen och öronen. halsen var fin och vattnet i öronen borta. Skönt! Men sen frågade jag om varför Mike inte pratar än. Hon trodde det berodde på att han haft vatten örat länge. Men skickade en remiss till hörselstället i Borås. Det känns bra att bli tagen på allvar. 
Ska tillbaka till barnmottagningen om ett halvår och även till ögonmottagningen pga att han skelar. Att Mike är som han är kan ju även bero på att han inte ser ordentligt och därför snubblar. Sen är ju hans ena fot lite innåtskruvad med. 
Har även kontakt med Bvc hela tiden, eftersom vi ändå är där och väger Nicci. Bvc har lovat att prata med logopeden om han inte pratar mer nu när han fyller 2år! Har även kontakt med förskolan, som lovar att hålla koll på våran speciella pojk, även där kan vi få hjälp med en specialpedagog om dom anser att han behöver.
Känns hemskt, som om jag letar fel på honom, men jag känner att jag vill ha all hjälp som jag kan få, börjar bli jäkligt frustrerande att inte kunna lära han nåt, eller ja nåt lär jag väl honom men tycker han borde veta hur katten låter eller vart näsan är! 
Mina perfekta barn!
RSS 2.0