Min Mike

Tiger-Mike har äntligen fått klart sin utredning! Det var många besök hos läkare, psykolog och logoped innan vi tillslut blev klara. Han utreddes på ett extremt bra ställe som heter BNK, BarnNeuroPsykiatrin i Göteborg. Det var läkaren på Habiliteringen som skrev en superremiss dit och som tur var antog de sig Mikes fall. För den som undrar om vad det är för skillnad på Habilitering och Rehabilitering så är svaret ungefär: Rehabilitering går man till om man har någon åkomma som man kan blir frisk ifrån. Habilitering går man till om man har något som man inte kan bli frisk från, tex kromosomavvikelse. 
 
 
 
Här är den söta numera ordentligt utredda pojken Mike!
 
Sedan tidigare vet vi ju att han har en kromosomavvikelse. En extra del på en del av en kromosom =) Faste den extra delen sitter på alla kromosomer i hela kroppen, i princip.
Men vi misstänkte att det var något mer, exempelvis autistiska drag och språkstörning. Efter att Mike gjort massa tester stod det klart att han numera har (eller har haft hela tiden såklart): 17P11.2 PTLS, ADHD med främst uppmärksamhetssvårigheter och autistiska drag, språkstörning både impressiv och expressiv) och en intellektuell funktionsnedsättning! När det gäller ADHD så är det ADD som Mike har.
 
Givetvis kan alla diagonserna, förutom PTLS ändras genom åren men just nu är det dessa diagnoserna som gäller och vi gör allt för att bemöta honom på bästa möjliga sätt, tack vare att vi nu mera vet mer konkret vilka svårigheter som Mike har. Idag var vi hos logopeden och då började Mike säga bokstäverna på sin jacklapp och sedan sa han de som stod på min tröja! Han förvånar och imponerar på oss varje dag, han är helt otrolig! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0