Vår

Jag blev så bullsugen så jag var tvungen att baka bullar. Bakade en sats av det vanliga receptet som jag och alla andra älskar. Sedan provade jag baka med ett annat recept. Det första var med jäst och det andra var med bakpulver. Orginalet var helt klart bäst. Jag har svårt för bakpulversmak, även om många inte känner smaken. Jag gör det. 

 

 
Älskar när degen flyter över. Skålen är för liten, satsen är inte för stor. Jästdeg. 
 
 
Mike pärlsockrar bullarna, han har en tendens att lägga handen på plåten när bakduken ligger över bullarna, ni vet när de jäser så fint. Jag skrattar varje gång han gör det. Han har lite svårt att sockra rätt mängd pärlsocker. 
Bakpullver-bullarna blev klara snabbt, (typ på 30 min) det var enda fördelen med dem. Jästdegen tar ungefär 10+30+10+40+15+15+15+15+15 minuter vilket är ganska lång tid. Jag gillar inte att ha inne mer än en plåt i taget, därför tar det lite längre tid. Får för mig att bullarna känner sig trängda när de står för tätt, eller när många plåtar är i ugnen.
 
 
 
Nicci har haft avslutning på Hockeyskolan. Tydligen är det paus när det börjar bli varmt, trots träningen är inomhus. Det kan iof bero på andra faktorer. 
 
 
 
 
Han var så stolt när han fick medalj, snygg rycksäck och en chipspåse i snöre. Lika stolt var jag! Han har verkligen utvecklats under de få träningarna som vi vart där. Suddig bild.

 

 

Vi satt inne i cafeterian medans Nicci tränade!

 

 

Mike tyckte det blev lite för varmt med underställ. Men det är skönt att ha när man sitter på läktaren! När Hockeyn börjar igen ska Mike med träna tänker jag. Han säger i nuläget att han inte vill. Jag får muta honom med glass tänker jag.  

 

 

Här sitter jag i fönsterbrädan på Gothia Towers iGöteborg. Bilden avspeglar tyvärr inte hur glad jag var. 

 Jag och systrarna åkte på Öl och Whiskey-mässan. Eller rättare sagt jag gav dem biljetter i julklapp. Det var helt klart den bästa mässan jag varit på, och då har det ändå blivit en del mässor genom åren. Vi började ladda med skumpa på Gothia Towers. Sedan blev det mässa för hela slanten. Man fick två glas och en fin väska att hänga runt halsen så man slapp bära glasen. Men väskorna var slut så vi fick först inga. Men allt eftersom kvällen gick lyckades jag lura av några fräsha personer deras väskor. Sån befrielse att ha fria händer när man gick där. Vi hade förköpt dryckeshäften så det var bara att gå fram till första bästa bås och peka på vad man ville ha. Min syster blev sugen på ett öl med persika i. Det fick hon ångra djupt då det ölet var suröl och smakade kompost. Mannen i de båset var väldigt nonchalant och var inte speciellt duktig på att beskirva sin produkt. Därav missuppfattningen. Sedan fanns det vissa fanatiker som nästan brann när de berättade om sin produkt, som de var kära i dryckerna de producerat, dem personerna älskade jag! Det är verkligen underbart att stå och se någon beskriva sitt livsvärk med sån entusiasm. Jag förstod bara hälften av vad de pratade om men det gjorde inget. 

 

 Vi bokade bord på Heaven, restaurangen som ligger högst upp i vad jag tror är mittentornet. Det går en speciell hiss dit. Maten var ganska bra, min räkmacka var jättegod men aldeles för stor, jag orkade inte ens hälften. De andras mat var god men inte så god som vi trott. Men väldigt mysigt ställe med jättskön utsikt!

Sen var vi fyra och hälsade på kusinens jobb, eight, eller om det heter 8. Hade superkul! Har tyvärr inga mer bilder från kvällen då jag njöt i stället för att fota! Men kommer garanterat tillbaka till mässan nästa gång! 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0